SİYONİST UŞAK SİSİ MÜSLÜMANLARA İDAM YAĞDIRDI...

Mısır'a katil kapital siyonistlerin desteğiyle darbe yapan Katil Diktatör Sisi Müslümanlara idam yağdırdı. Türkiye başta olmak üzere dünya genelinde tepkiler çığ gibi büyümeye başladı...
Bu haber 2015-06-17 02:51:18 eklenmiş ve 652 kez görüntülenmiştir.

SİYONİST UŞAK SİSİ MÜSLÜMANLARA İDAM YAĞDIRDI...

 

Mısır'a katil kapital siyonistlerin desteğiyle darbe yapan Katil Diktatör Sisi Müslümanlara idam yağdırdı. Türkiye başta olmak üzere dünya genelinde tepkiler çığ gibi büyümeye başladı...

 

Katil diktatör Müslüman Mısır halkını kırmakla rüştünü ispat etmiş, İsrailin en iyi müteffiki olmuştu. Siyonist Merkel ve Avrupadaki siyonist uşaklar kendisini bir güzel ağırlayıp idamları hayata geçirmesi için talimat verdiler. ABD ve Avrupa'dan desteği alan diktatör, Mısır tarihinde halkın ilk defa seçimle iş başına getirdiği Müslümanları pervasızca idama çarptırdı. 

 

Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu üst düzey İhvan liderleri, duruşmaya demir parmaklıklar arasında katıldı.

 

Darbe mahkemesi, Temmuz 2013'teki askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'yi "casusluk" davasında müebbet hapis cezasına çarptırdı.

 

Mahkeme 36 kişinin yargılandığı "casusluk" davasında Mursi dışında, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de dahil olduğu 17 kişiye müebbet verdi.

 

Aynı davada Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır ile Cumhurbaşkanlığı Sekreteri Ahmed Abdulati'nin de aralarında bulunduğu 16 kişiye ise idam cezası verdi.

 

Mahkeme, Mursi ve Bedii dahil hapisteki yedi Müslüman Kardeşler üyesi hakkında "hapishaneler baskını" davasında 16 Mayıs'ta verilen idam cezalarını ise onadı.

 

Mahkeme, aynı davada Mursi dönemi, Cumhurbaşkanlığı Divanı Başkanı Muhammed Rifaa et-Tahtavi ve yardımcısı Esad Şeyha'nın ise yedişer yıl ağır hapis cezasına hükmetti. Sanıklardan birinin de yargılama sürecinde hayatını kaybettiği belirtildi.  Kararlara temyiz yolu açık.

 Erdoğandan dünyaya Mursi çağrısı

Şiddetle kınıyoruz

 

Erdoğan, Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye verilen idam cezasının onanmasına sert tepki verdi. Dünyaya yaptığı "Sesinizi çıkarın" çağrısı, etkisini gösterdi.

 

 

 Şiddetle kınıyoruz Mısır'da ABD ve İsrail'in desteğiyle modern firavun Sisi tarafından görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen müebbet ve idam cezalarına en sert tepki Türkiye'den geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyaya çağrı yaparak bu karara, karşı çıkılmasını istedi: Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Mursi ve birlikte yargılandığı 105 kişi hakkında verilen idam cezalarının onanmasını şiddetle kınıyoruz. Bu kararlar, hukukun, temel hak ve özgürlüklerin katledilmesidir. Uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz.

 

KARAR UYGULANMASIN

 

BM: Genel Sekreter Ban Ki-mun, idam kararları nedeniyle derin endişe duyduğunu bildirdi. Cezaları uygulamama (moratoryum) çağrısında bulundu.

 

ABD: Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, "Bu karardan derin rahatsızlık duymaktayız" dedi.

 

İNGİLTERE: Dışişleri Bakanlığı,"Mursi ve 100'den fazla kişiye verilen idam cezasından endişe duymaktayız" denildi.

 

ALMANYA: Yeşiller Partisi Milletvekili Franziska Brantner, Başbakan Angela Merkel'in "sesini yükseltmesini" istedi.

 

FRANSA: İnsan Hakları Birliği (LDH) cezaların kabul edilemez olduğunu bildirdi.

 

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ: İsveç Sözcüsü Elisabeth Löfgren, "İdamların durdurulması için dünyanın dört bir tarafındaki bürolarımız kanalıyla etkili protestolar yapacağız" dedi.

 

Erdoğan'dan dünyaya Mursi çağrısı

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi için verilen idam kararına Twitter üzerinden de tepki gösterdi.

 

 

 Erdoğandan dünyaya Mursi çağrısı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Mursi için verilen idam kararının onanmasına yazılı açıklama yaparak tepki gösterdikten sonra Twitter'dan da paylaşımlarda bulundu.

 

Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 105 kişiye verilen idam cezalarının hukukun, temel hak ve özgürlüklerin katledilmesi olduğunu kaydeden Erdoğan, "Darbe yönetiminin talimatlarıyla verilen idam kararlarının geri alınması için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz. Mısır'da sağduyu, demokrasi ve hukukun hakim olmasını temenni eden Türkiye, her zaman kardeş Mısır halkının yanında olmaya devam edecektir" dedi.

 

Gül'den Mursi'ye Verilen İdam Cezasına Tepki

 

Gül'den Mursi'ye Verilen İdam Cezasına Tepki

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezasına tepki göstererek "Bu cezalar muhakkak bozulmalıdır'' dedi.

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır'da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezasının onanmasının ne Mısır'a ne de bölgeye yarar sağlayacağını ifade etti.

 

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Gül, ''Cumhurbaşkanı Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezalarının onanması ne Mısır'a ne de bölgeye yarar sağlar. Mısır'da uzlaşı, istikrar ve barışın tesisi için bu cezalar muhakkak bozulmalıdır'' dedi.

 

BM, Mısır'a İdam Cezalarının Uygulanmaması Çağrısı Yaptı

BM, Mısır'a İdam Cezalarının Uygulanmaması Çağrısı Yaptı

 

Birleşmiş Milletler'den Mısır'daki idam kararlarını durdurma çağrısı geldi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır'a idam cezalarının uygulanmaması çağrısı yaptı.

 

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, verilen idam kararları nedeniyle derin endişe duyduğunu bildirerek Mısır'a idam cezalarını uygulamama (moratoryum) çağrısında bulundu.

 

BM Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, Genel Sekreter'in, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile yaklaşık 100 kişiye idam cezası verilmesinden derin endişe duyduğu belirtilerek, BM'nin her ne şart altında olursa olsun idam cezasına karşı olduğu kaydedildi.

 

İDAM CEZALARINI UYGULAMAYIN ÇAĞRISI

 

Açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın Mısır'a, "Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme İkinci İhtiyari Protokolü"nü onama ve idam cezalarının uygulanmaması (moratoryum) çağrısı yaptığı belirtildi.

 

Söz konusu protokolde, taraf ülkelerden idam cezalarının uygulamasını durdurmaları ve idam cezasının kaldırılması için her türlü önlemi almaları isteniyor.

 

"MISIR'IN İSTİKRARINI ETKİLER" UYARISI

 

Genel Sekreter Ban'ın Mısır'daki idam kararlarının etkileri konusunda da uyarıda bulunduğu kaydedilen açıklamada, Ban'ın "Kitlesel yargılamalar soncunda verilen idam cezalarının uzun dönemde Mısır'ın istikrarı üzerinde olumsuz etkileri olabilir" ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamada, Ban'ın, çoğulculuk ve tüm seslerin duyulmasına verdiği önem vurgulanarak, Genel Sekreter'in Mısırlı yetkililere, temyiz sürecinde sanıklara yasaların tanıdığı hakların sağlanması ve adil bir şekilde yargılanmalarının garanti altına alınması çağrısı yaptığı ifade edildi.

 

"TEMYİZ İHTİMALİ VAR"

 

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq da, basın toplantısında AA'nın sorusu üzerine yaptığı açıklamada, idam cezasına karşı duruşlarının bilindiğini belirterek, "Halen bu kararların temyiz edilme ihtimali var. Mahkeme sürecinin ilerleyişine ilişkin duyduğumuz kaygıları daha önce de belirttik. Bu konudaki değerlendirmelerimiz sürüyor" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası topluma yaptığı çağrı da hatırlatılarak BM'nin bu konuda ne yapabileceğinin sorulması üzerine de Haq, "BM olarak tüm ülkelerde yargılama süreçlerinin yasalara uygun ve adil bir şekilde gerçekleşmesi konusunda ısrar ediyoruz" dedi.

 

 

ETİKETLER : SİYONİST UŞAK SİSİ MÜSLÜMANLARA İDAM YAĞDIRDI...
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA