Esenyurt’ta Çapan ve Kadıoğlu imparatorlukları 2

Mali Muşavir Tuncer DAĞ'ın Esenyurt’ta Çapan ve Kadıoğlu imparatorlukları adlı yazı-yorum adlı 2. Yazıs ise şöyle;
Bu haber 2015-06-16 17:52:56 eklenmiş ve 965 kez görüntülenmiştir.

2004 yılında Belediye Başkanı seçilen Necmi Kadıoğlu geçmişte Doğruyol Partisinde aday olan ve Rakibi olan Gürbüz Süleymanoğlu’nu, Avukat Emin Batmazoğlu’nu ve Mali Müşavir Mustafa Akboğa’dan oluşan askare ekibini başkan yardımcılıklarına getirdi. Belediyenin Mali boyutunu Mustafa Akboğa’ya, Hukuki Boyutunu Emin Batmazoğlu’na ve Halkla İlişkiler Boyutunu Gürbüz Süleymanoğlu’na teslim etti. Parti içerisinde rakibi olan ve İlhan Bölükbaşı’nı da Gurup Başkan Vekilliğine getirdi. Esenyurtluların tanımadığı isimlerden meclis üyelerini oluşturdu. 
2004 yılından itibaren her ne kadar Gürbüz Çapan Belediye Başkanını kaybetmiş ise de Necmi Kadıoğlu’na karşı ciddi bir muhalefet içerisine girmedi. 
2000 lı yıllarda Esenyurt’da bulunan muhtarlar ve STK lar tarafında oluşturulan Esenyurt İlçe Kurulu daha sonra isim değiştirerek Esenyurt Kent Meclisi haline gelerek güçlü bir plartform oluşturdu. Bu platform zamanla ikiye bölünerek Gürbüz Çapan ve Necmi Kadıoğlu sempatizanları haline dönüştü. Ne Gürbüz Çapan ne de Necmi Kadıoğlu açık bir şekilde sahneye çıkarak taraf olduğunu ilan etmediler. Sadece sahne arkasında kaldılar. 
Esenyurt İlçesinde nüfus tüm hızıyla artıyordu. Artan nüfus ile birlikte yerel derneklerin sayısı artmaya başladı. Yerel Derneklerin Esenyurt Kent Meclisi içerisinde yer alması ile plartform Gürbüz Çapan ve Necmi Kadıoğlu’da bağımsız hareket etmeye başladı. 
Gürbüz Çapan Esenyurt içerisindeki varlığını kaybetmeye başlayınca Necmi Kadıoğlu sahneye çıkmaya başladı. Necmi Kadıoğlu Emin Batmazoğlu ve Mustafa Akboğa aracılığı ile STK lara müdahaleye başladı. Esenyurt Belediyesi endeksli bir oluşum içerisine girmeye başladı. 
Necmi Kadıoğlu Esenyurt içerisindeki varlığını gün geçtikçe artırmaya ve egemen olmaya çalıştı. Belediyeye ait tüm birimleri yeniden gözden geçirerek Gürbüz Çapan zamanında görev alan tüm birim müdür ve memurları tasfiye etmeye başladı. 
Gürbüz Çapan ve çevresine yönelik belediye içerisindeki tasfiye girişimlerinde Karslılarda gelecek tepkiye Karşı Gürbüz Süleymanoğlu kalkanını devreye soktu. Birçok değişikliği Gürbüz Süleymanoğlu eliyle gerçekleştirdi. Gürbüz Çapan döneminde görev alan memur ve amirlerin tasfiyesi döneminde Gürbüz Çapan tarafından hiçbir tepki gelmedi. 
İlk zamanlarda Başkanlık katında çalışma birimi olan Gürbüz Süleymanoğlu’nun ofisini alt kata indirerek Gürbüz Süleymanoğlu’nun yanına gelen hemşehrilerini başkanlık katında görmek istemedi. 
Necmi Kadıoğlu Esenyurt İlçesinde yoğun nüfusa sahip olan Ardahanlıları Gürbüz Süleymanoğlu ile ve Göçmenleri ise Yusuf Özvatan’ın oğlu olan Ziya Özvatan üzerinde tasfiye etmeye başladı. Çözümsüz sorunları Ziya Özvatan ve Gürbüz Süleymanoğlu’na yönlendirdi. 
Esenyurt Belediyesi içerisindeki tasfiyeleri önemli ölçüde başaran Necmi Kadıoğlu birçok birim müdürlüklerini değiştirdi. Meclis Üyelikleri içerisinde Başkan Yardımcılıklarına Emin Batmazoğlu, Mustafa Akboğa, Gürbüz Süleymanoğlu, Ziya Özvatan’ı görevlendirirken, Meclis dışında da Esenyurt dışında ikamet eden fakat Necmi Kadıoğlu’un yakın isimleride başkan yardımcılıklarına getirerek görev verdi. . Esenyurt Belediyesinde Necmi Kadıoğlu’nun haberi olmadan hiçbir başkan yardımcısı veya birim müdürlükleri adım atamaz hale geldiler. Personel alımından Nikah Salonunun tahsisine kadar her şeyden Kadıoğlu’nun kontrolü altına alınma zorunluluğu getirildi.

ESENYURT’DA 2009 – 2014 Yerel Seçimler Analizi
ESENYURT’DA 2014 Cumhurbaşkanı Seçim Sonucu Analizi
ESENYURT’DA 2011- 2015 Genel Seçim Sonucu Analizi
AKP VE NECMİ KADIOĞLU’NUN HIZLI YÜKSELİŞİ VE 2015 DÜŞÜŞ DÖNEMİ
AKP ESENYURT’DA NEDEN AKP NİN EN FAZLA OY KAYBEDEN İLÇESİ OLDU. 

ETİKETLER :
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA