ENSAR ÖĞÜT KAYBETMENİN FATURASINI HDP'YE ÇIKARDI

Ardahan, vekil, seçim, siyaset vb. kelimeler sıralandığında Ardahan'da 1. sırada akla gelen ilk isimler Ensar öğüt ve Saffet Kaya. Hataları, sevapları, eksileri, artıları ile 20 yıla yakın yada fazla bir zaman diliminde hep Ardahan siyasetinde var oldular. Dönemleri boyunca Ardahan hep geri gitdi.
Bu haber 2015-06-12 23:32:10 eklenmiş ve 938 kez görüntülenmiştir.

ENSAR ÖĞÜT KAYBETMENİN FATURASINI HDP'YE ÇIKARDI

 

Ardahan, vekil, seçim, siyaset vb. kelimeler sıralandığında Ardahan'da 1. sırada akla gelen ilk isimler  Ensar öğüt ve Saffet Kaya. Hataları, sevapları, eksileri, artıları ile 20 yıla yakın yada fazla bir zaman diliminde hep Ardahan siyasetinde  var oldular.  Dönemleri boyunca Ardahan hep geri gitdi.

 

Seçimlerde HDP parti olarak  seçimlere gireceğini açıkladığında Doğu Medya olarak  Ardahan'da HDP'nin bu dönem bir vekil kesin, 2. zorlayacağını,  AKP'nin de Ancak Orhan Atalay'ı yeniden vekil gösterirse 1 vekil çıkarabileceğini, Öğüt ve Kaya döneminin Ardahan'da tarihe karıştığını net ifadelerle haberleştirmiştik. Bizim yaptığımız belirlemelere benzer tesbiti Ardahan'da Mehmet Avşarın sahibi olduğu  Doğu Güneşi gazetesi de  yapmıştı.

 

HDP Türkiye'de PKK'nın silahlı çatışma dönemini bitirebilirse, siyasi anlamda ülkenin gelişmesine katkısını sunabilirse iddia değil yine kesin bir şekilde  Doğu -Güneydoğu Anadolu'da  belediyelerin %80-90'nını, batıda ise birçok belediyeyi rahatlıkla alacağını şimdiden söyleyelim...

 

Geleceğin Türkiye'sinde  CHP ve MHP'nin yeri yok, giderek biteceklerdir. Kafkaslardan Doğu Avrupa sınırlarına yarım milyardan fazla birbirine akraba halklar  dil, din, ırk, mezhep ... vb. argümanların olmadığı yeniden bir siyasal yapılanma istiyor. Bu Ön-Asya, Ortadoğu ve Kafkas halkları için olmazsa olmaz bir koşul ve yeniden yapılanmadır. Bu devasa yapıyı göz önüne alıp bu bütünlüğü en azından fikir olarak özümseyen siyasal akımlar sadece geleceğin Türkiye'sinin partileri değil, İran, ortadoğu ve kafkaslarında yükselen siyasal hareketleri olacaklardır. Artık bu devasa coğrafyada Türklük-Kürtlük hem komik hemde hafife kaçıyor. Çünkü bu devasa coğrafyada yüzyıllardır tüm halklar ayrıştırılarak ırk-mezhep vb. faktörler öne çıkarılarak soykırıma tabi tutuluyor. Bu devasa coğrafyada yeni bir millet tanımı, yeni bir siyasal yapılanma giderek çığ gibi büyüyor.

 

Doğu Medya tarafından yıllardır işlenen bu tez  hızla tüm bölgeyi kapsamaya başladı.  aydınlar bu konularda fikir üretmeye başladılar. Önümüzdeki yıllarda bu düşünce işaret ettiğimiz coğrafyada önü alınmaz bir siyasal harekata ve desteğe kavuşacaktır. Güç-İstikrar ayrışma ve ötekileştirmede değil birleşme ve bütünleşmede olduğunu bölgenin tüm halkları hızla görmeye başladı...

 

Hakeza Rusya gibi dev güçlerde bu yönlü siyasal yapılanma ortaya çıkmadıkça işaret ettiğimiz coğrafyada istikrarın olmayacağını, bu kaos ve terörün boşluğun kendilerini de vuracağını görmeye başladılar...

 

Türkiye tarihinde bu olguyu uyandıran en önemli siyasal harekat Ak Parti oldu. Bundan dolayı Küresel saldırıyla karşı karşıya kalıyor... Bu olguya ufaktan da olsa yaklaşan HDP deyim yerindeyse uçtu.

 

Öğüt ve Kaya ne bölgeyi, nede ülkeyi doğru okuyamadıklarından suçu kendilerinde değil başkalarında arayacaklardır...

 

Öğütün Basından Çıkan Haberi:

 

CHP Milletvekili Adayı Öğüt: "Hdp Seçmen Üzerinde Baskı Kurdu"

 

CHP Ardahan milletvekili adayı Ensar Öğüt, HDP baskısı ile Kürt köylerinde açık oy kullanma seferberliği olduğunu söyleyerek, "Özgürlükleri savunan kurumlar toplumu özgür bırakmaları lazım" dedi.

 

CHP Ardahan milletvekili adayı Ensar Öğüt, HDP baskısı ile Kürt köylerinde açık oy kullanma seferberliği olduğunu söyleyerek, "Özgürlükleri savunan kurumlar toplumu özgür bırakmaları lazım" dedi.

 

3 dönemdir CHP'den milletvekilliği yapan Ensar Öğüt, birinci sıradan aday gösterildiği Ardahan'dan seçilemedi. Öğüt, seçim sonrası partisinin Ardahan il binasında yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimleri sonucunda demokrasi açısından hiçbir partinin tek başına iktidar olmadığı bir tablonun ortaya çıktığını söyledi. Öğüt, "Bu tabloda CHP nerede yer alır, bu süreçte bunu göreceğiz. Ardahan'da ise ben kaybetmedim Ardahan kaybetti. Bun öyle yorumluyorum. Çünkü dün akşamdan beri binlerce telefon aldım ve biz Ardahan'da ne yapacağız, çiftçiyi siz dile getiriyordunuz gibi söylemlerde bulundular. Ben Ardahanlıların dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyorum, çünkü 81 ilin 80'inde takdir görüp gel bizden milletvekili adayı ol teklifi varken Ardahanlıların böyle bir takdiri çevre illerden ve diğer illerden büyük eleştiri alacaktır" dedi.

 

Doğu ve Güneydoğu'da yaklaşık 22 ilde en çok oyu alan parti olduklarını kaydeden Öğüt, "Tunceli genel başkanımızın memleketi, Tunceli'de parti yüzde 20 oy aldı, HDP 2 sıfır yaptı, Kars'ta yüzde 12 oy aldı, Ardahan'da da yüzde 22 oy aldık. Yine doğunun en yüksek oyunu aldık ama tabii ki milletvekili çıkartamadık" dedi.

 

Ensar Öğüt, gazetecilerin '3'lü koalisyon yapılacak mı?' sorusuna ise şöyle cevap verdi:

 

"Koalisyon dünyanın sonu değildir, aynı zamanda koalisyon birbirini denetleyen bir kuruldur ve iki parti ile veya 3 parti ile de olabilir koalisyon. Bu anlamda koalisyon kurarken bence yolsuzluk yapmış insanların mutlak suretle Yüce Divan'da yargılanmasını sağlamak gerekir. Bunun dışında Türkiye'de sosyal devletin mutlak suretle çalıştırılması gerekir. 17 milyon işsiz ve yoksul insanın mutlak suretle bir maaşa bağlanması, emeklilerin 2 maaş ikramiye alması, taşeron işçilerinin kadroya girmesi, asgari ücretin 1500 TL olması, çiftçilere mazotun 1,5 TL olarak verilmesi ve bunu yaptığınız zaman toplumda büyük bir nefes alır. Bu projelerimiz bizim önemli projelerimizdir, bu projelerimizi destekleyen siyasi partilerle he türlü koalisyon kurulabilir. Genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında koalisyon kurulursa hem hırsızlar temizlenmiş olur, hem yolsuzluğun üzerine gider, hem de yoksulluğu tüketiriz diye düşünüyorum."

 

"KÜRT KÖYLERİNDE AÇIK OY KULLANMA SEFERBERLİĞİ OLDU"

 

 

HDP'nin Kürt seçmen üzerinde baskı uyguladığını söyleyen Öğüt, "Özgürlükleri savunan kurumlar toplumu özgür bırakmaları lazım, baraj konusunda bir kilitlenme oldu. Baraj konusunda ve de özellikle Kürt köylerinde açık oy kullanma seferberliği oldu. Yani kimse cesaret edip perdenin arkasına gidip gizli oyunu kullanamadı. Böyle olunca AKP normal oyunu alamadı. AKP normal oyunu alsaydı zaten biz ve AKP giderdik. Açık oy kullandırma baskısı olmasaydı belki tablo daha farklı olabilirdi. Ama açık oy baskısı maalesef vatandaşlarda sıkıntı yaratmıştır hem de özgürlükleri savunan bir parti bunu yapmıştır, yakıştıramadım. Yani şunu söyleyeyim özgürlükleri savunan kurumlar toplumu özgür bırakmaları lazım. Bir yandan özgürlüğü savunacaksın, bir yandan da toplumu oyunu kullanırken özgür bırakmadığın zaman, o an demokrasiden bahsetmek ne kadar doğru olur onu da tartışmak lazım" şeklinde konuştu. - ARDAHAN

ETİKETLER : Ensar öğüt ve Saffet Kaya. Hataları sevapları eksileri artıları ile 20 yıla yakın yada fazla bir zaman diliminde hep Ardahan siyasetinde var oldular.
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA