AFRİKALI STK'LAR SİSİ GÖZ ALTINA ALINIP YAKALANSIN

Güney Afrika'da STK'lar Sisi'nin 25. Afrika Birliği Zirvesi'ne katılmak üzere geleceği Johannesburg'da gözaltına alınıp yakalanmasını istediler...
Bu haber 2015-06-11 02:21:32 eklenmiş ve 821 kez görüntülenmiştir.

AFRİKALI  STK'LAR SİSİ GÖZ ALTINA ALINIP YAKALANSIN

 

Geçen hafta her yönüyle çürüyen, ekonomik krizlerle ve çürük medeniyeti ile bitme aşamasına giren Avrupa'da SİSİ oradaki kendisi gibi siyonist  Merkel lerle karşılanırken, sadece  genç bir gazeteci " O bir katil" diye bağırmış göz altına alınmıştı.

 

Ama aynı katilin  Afrika'yı ziyaret etme ihtimaline karşı  Afrika'da ki STK'lar ayağa kalktı. Sisi katilinin göz altına alınıp yakalanması için harekata geçtiler.

 

Güney Afrika'da  STK'lar Sisi'nin 25. Afrika Birliği Zirvesi'ne katılmak üzere geleceği Johannesburg'da gözaltına alınıp yakalanmasını istediler.

 

Güney Afrika'daki bazı hukuk dernekleri ve medya kuruluşları, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin 25. Afrika Birliği Zirvesi'ne katılmak için Johannesburg'a geldiğinde gözaltına alınmasını istedi.

 

Güney Afrika Müslüman Hukukçular Derneği üyesi Yousha Tayoub, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak ülkedeki ilgili birimlere Sisi'nin Johannesburg'a ulaşır ulaşmaz gözaltına alınması yönünde teklif sunduklarını söyledi.

 

Sisi'nin savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlediğine yönelik deliller olduğunu savunan Tayoub, "Sisi'nin Güney Afrika ziyareti, adalete sevk edilmesi ve yargılanması için bir fırsat" dedi.

 

Güney Afrika Medya Birliği Sözcüsü İbrahim Favda da Sisi'nin ülkeye gelir gelmez gözaltına alınmasını istediklerini belirtti.

 

Mısır'da işlediği suçlar nedeniyle Sisi hakkında yasal işlem başlatılması gerektiğini dile getiren Favda, Sisi'nin 2013'ten bu yana halkına karşı gerçekleştirdiği baskıcı ve keyfi uygulamalarının uluslararası kurumlarca da kınandığını dile getirdi.

 

 

 

ETİKETLER : AFRİKALI STK'LAR SİSİ GÖZ ALTINA ALINIP YAKALANSIN
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA