İSRAİL SEVİNDİ MÜSLÜMAN HALKLAR KORKU ve MATEM İÇİNDE

Genel seçimde Ak Parti'nin tek başına iktidar olamaması, İsrail medyasında büyük sevince neden olurken, Mısır, Suriye, İrak, Afganistan, Malezya, Pakistan tüm Müslüman milletler özellikle Filistin ve Suriye halkı büyük bir üzüntüye kapıldılar.
Bu haber 2015-06-08 17:44:25 eklenmiş ve 931 kez görüntülenmiştir.

İSRAİL SEVİNDİ MÜSLÜMAN HALKLAR KORKU ve MATEM İÇİNDE

 

Türkiye 2015 genel seçimleri Ortadoğu coğrafyasında Müslüman halklar arasında büyük bir üzüntü ve matem havası yaratırken bölgemizde sonuca sevinen tek devlet siyonist israil oldu.

 

Mısır, Suriye, İrak, Afganistan, Malezya, Pakistan tüm müslüman milletler özellikle filistin ve suriye halkı büyük bir üzüntüye kapıldılar.

 

 

Ak Partinin olmadığı bir hükümet formulunde kendilerine aynı sahiplik yapılacak mı bütün bölgede büyük bir endişe ve adeta matem havası var. 

 

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASİ SONUCA EN ÇOK SİYONİST  İSRAİL SEVİNDİ...

 

Genel seçimde Ak Parti'nin tek başına iktidar olamaması, İsrail medyasında büyük sevince neden oldu.  Kutlama yaptılar...

 

Türkiye'de iktidar döneminin bitmesi, koalisyonlar döneminin yeniden açılmasına en çok Siyonist İsrail Devleti sevindi. Siyonistler sokaklara çıkarak bu gelişmeyi kutladılar. İsrail basını haberi manşetlerden verdi.

 

Osmanlıyı yıkmak yetmedi. Türkiye'nin yıkılması, Kürtlerin Mezopotamya'dan sökülüp atılması daha tam başarılamadı. İsrail ve katil firmalar şu anda Musul- Deyri zor, Ninova vb. Irak ve Suriye'deki sahipsiz Kürt topraklarını başına İslam kelimesi geçirdikleri terör çeteleri ile işgal etmiş durumdalar. Kürdistan'ın büyük bir bölümü işgal altındayken, Kürtler ve halklar arasındaki sunni sahte sınırlar olduğu gibi dururken Türkiye'de seçim nedeniyle yaşanan ufak gelişmeyle Kürtler büyük zafer kazandılar yanılsaması yaşanıyor, sahte zafer algısı yaratılıyor...

 

Yüzyılın başında Osmanlıyı yıkarak bölgenin ortasına hançer gibi dikilen, geliştirdiği nükleer, biyolojik, gen-tohum...  silahları ile , sınırları belli olmayan yeryüzünün en büyük terör devleti, hiçbir devletin kontrolüne de açık olmayan, Kafkaslardan Doğu Avrupa sınırlarına yarım milyardan halkın soykırımı, köleleşmesi üzerine düzenini oturtan  İsrail ve arkalarındaki katil firmalar bir taraftan başına İslam kelimesi geçirdikleri terör çeteleri ile bölgeyi vururken, diğer yandan güçlü büyük bir Türkiye'nin ortaya çıkmaması için var güçleriyle, iç ve dış ihanetçilerle çalıştılar.

 

MUHALEFET İSRAİLE Mİ TÜRKİYE'YE Mİ ÇALIŞACAK

 

Türkiye'de Ak Partiyi devirme üzerine kurgulanan muhalefet partileri nasıl bir yüklendiklerinin şimdilik farkında değiller. Eğer koalisyon kurup ülkeyi yönetmeyi becermezlerse, Ak Partinin kuracağı hükümete yanaşmazlarsa halk yüzyıldır bu topraklara ve halklara saldıran ihanetçiler olduklarını kavrayacak bu yönlü hareket eden siyasi partileri kötü tarihe gömecektir.

 

Türkiye'de halk iktidarın kendine gelmesi, kendine çeki düzen vermesi için iktidara büyük bir şok verirken, halk aynı zamanda bütün güçleri ile tek parti iktidarını devirmeye yönelik harekete geçen Muhalefete de büyük bir görev verdi. Halkın 8 Hazirandan itibaren  gözetlediği en önemli konu Muhalefet partileri Türkiye'ye mi yoksa İsraile mi çalışacaklar durumu olacak...

 

Türkiye'ye karşı geliştirilen Küresel saldırı'da direkt rol alan CHP bu seçimle birlikte Türkiye siyasi arenasından sökülüp atıldı. Bütün algı ve saldırı operasyonlarına rağmen oyu düştü, rol aldığı oyunda deşifre oldu. Dünya çapında aldığı desteğe rağmen gömüldü.  Türkiye halkları HDP'ye Türkiye'yi düze çıkar görevini verdi. HDP halkın verdiği rolu kavrayamazsa bir daha ben Kürtlerin ve halkların, tüm Türkiye'nin siyasi partisiyim diye ortaya çıkamaz, halk HDP'yi de gömer. Bundan dolayı HDP'nin önünde çok ağır bir yük ve görev var. Ama iktidar ama muhalefet rol alıp Türkiye'yi yönetmeye soyunması lazım...

 

Yıllardır Filistin topraklarında işgal politikası güden, on binlerce Filistinli ve Gazzeliyi katleden İsrail'e en sert tepkiyi veren ülke olan Türkiye'deki seçimlerin sonucunda oluşan belirsizlik, bu ülkede sevince neden oldu. Seçim sonuçlarını an be an yayınlayan İsrail medyası, resmi olmayan sonuçların belli olmasının ardından kutlama yaptı.

 

12 yıllık iktidarlığı döneminde İsrail'e ve onun politiklarına karşı çıkan Ak Parti hükümetinin yeni dönemde tek başına iktidar olamayacak olması en çok İsrail'i sevindirdi. İsrail medyası, seçim sonuçlarını 'Erdoğan gitti, artık daha güçlüyüz' sözleriyle yorumladı.

 

'AK PARTİ İSRAİL'İN KARŞITIYDI'

 

Başbakan Binyamin Netanyahu'ya yakınlığı ile bilinen 'İsrael Today' gazetesi, seçimlerin sonucunda halkın 'Erdoğan'a hayır' dediğini duyurdu. Söz konusu gazete, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek şekilde Türkiye'deki seçimlere gazetenin ilk üç sayfasında genişçe yer verdi. Yapılan analizlerde Ak Parti'nin 12 yıllık iktidarında İsrail'e yönelik karşıt politikaları toplandı. Gazze konusunda İsrail'e baş kaldıran bir hükümet olarak tanımladı.

 

'İSRAİL'E SALDIRARAK OY TOPLADI'

 

'İslamcılardan Erdoğan'a destek yok' ifadesini kullanan gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar İsrail karşıtı söylemlerle oy toplamaya çalıştığını yazdı.

'YENİ DÖNEMDE RAHATIZ'

 

Gazete, Mısır'da Mursi'nin partisi Hürriyet ve Adalet Partisi'ne yakınlığıyla tanımladığı Ak Parti'nin İsrail'le ilişkilerinin çok kötü olduğunu belirtti. Ak Parti'nin iktidar olduğu dönemde Yahudilerin Türkiye'de korku içinde yaşadığını da ifade eden gazete, HDP'nin meclise girmesiyle yeni dönemde bunun daha farklı bir hal alacağını yazdı.

 

'İSTANBUL'A DÖNÜYORUZ'

 

Ak Parti'nin 'terör örgütü' olarak nitelendirdiği Hamas'ın en büyük destekçisi olduğunu ifade eden gazete, iki ülke ilişkilerinin son yıllarda kötü olduğunu, bu sebeple İsrailli turistlerin Türkiye'ye gidemediğini yazdı. 'İsrael Today' iktidardaki belirsizlikle birlikte kendilerine fırsat açıldığını belirti ve 'İstanbul'a dönüyoruz' başlığı attı.

Netanyahu'ya yakın gazete, İsrailli turizm firması 'Over Tour'un başkanı Yahuda Zefarni'nin, Türkiye'ye giden vatandaşların sayısının önümüzdeki dönemde inanılmaz bir artış göstereceğini, sadece bu yıl Türkiye'ye 100 bin İsraillinin gitmesini beklediği sözlerini aktardı.

Türkiye'de Doğan ve Cihan medyasının yoğun desteğini alan HDP, İsrail'de de büyük destek görüyordu. Sonuçların ardından İsrail hükümetinin Gazze'ye yönelik baskılarını artırması, Filistinlilere gözaltıların artması ihtim

ETİKETLER : TÜRKİYE'DE Kİ SİYASİ SONUCA EN ÇOK SİYONİST İSRAİL SEVİNDİ...
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA