Erdoğan İlk kez konuştu, Kurtulmuş: Önceliğimiz Koalisyon ve Yeni Anayasa

Erdoğan'dan Seçim Yorumu: Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kurtulmuş: Önceliğimiz Koalisyon ve Yeni Anayasa dedi.
Bu haber 2015-06-08 12:34:39 eklenmiş ve 632 kez görüntülenmiştir.

Seçim sonrası Erdoğan İlk kez konuştu, Kurtulmuş: Önceliğimiz koalisyon

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, önceliklerinin erken seçim değil koalisyon olduğunu söyledi.

 

Ak Parti Genel Merkezi’ne girişte seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yapan Numan Kurtulmuş, koalisyonu deneyeceklerini, erken seçimin uzak ihtimal olduğunu söyledi.

Erdoğan'dan Seçim Yorumu: Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir

Erdoğan'dan Seçim Yorumu: Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yapılan genel seçim sonrası ilk kez konuştu, "Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir." dedi.

 

Numan Kurtulmuş: Yeni bir anayasaya ihtiyaç var

 

Numan Kurtulmuş, "Erken seçim görmüyorum, koalisyon hükümeti denenecek. Mutlaka bir koalisyon çıkacaktır. En uzak ihtimal erken seçimdir. Türkiye olgun bir demokrasiye sahip. Ak Parti'nin olmadığı hükümet mümkün değil. Sayın Başbakanımızın bu seçim sonuçlarında herkesi tatmin edecek bir hükümeti karabileceğini düşünüyorum" dedi.

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AKP Genel Merkezi'ne gelişinde resmi olmayan seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 Seçim mesajlarından bir tanesinin de çözüm süreci olduğunu belirten Kurtulmuş, "Milletimizin gösterdiği tercihe saygı duyarız. Milletimiz Ak Parti'ye yine iktidar kapısını açmıştır. Milletimiz her partiye belli mesajlar vermiştir. Seçim sonuçlarının ortaya koyduğu önemli mesajlardan bir tanesi de kanaatimce Türkiye'nin en önemli meselesinin çözüm süreci olduğunun bu seçim süreci ile ortaya konulmasıdır. Üzerimize düşen bütün partiler olarak Türkiye'nin demokratik reformlar sürecini tamamlamaktır. Seçimden sonra kurulacak hükümetle tüm partilerle demokratik reformlar sürecini tamamlamak zorundadır" açıklamasında bulundu.

 "Seçim sonuçları başkanlık sitemine bir tavır mıydı" sorusuna Kurtulmuş, "Hayır onu söylemiyorum. Başkanlık sitemi bunun sadece parçalarından bir tanesi. Türkiye'de yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Türkiye'nin milletin iradesine saygı göstererek demokratik yeni yapıya geçmesi gerekiyor" diye yanıt verdi.

'EN UZAK İHTİMAL ERKEN SEÇİM MUTLAKA BİR KOALİSYON ÇIKACAKTIR'

Kurtulmuş, "Erken seçim görmüyorum, koalisyon hükümeti denenecek. Mutlaka bir koalisyon çıkacaktır. En uzak ihtimal erken seçimdir. Türkiye olgun bir demokrasiye sahip. Ak Parti'nin olmadığı hükümet mümkün değil" dedi.

'BAŞBAKANIMIZIN HERKESİ TATMİN EDECEK BİR HÜKÜMETİ KURABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'

Muhalefet partilerinin kendi aralarında olası bir koalisyonun söz konusu olup olmayacağını değerlendirmesi istenen Kurtulmuş, "Yani bunu bugünden böyle bir şey söylemeyi saygısızlık olarak görürüm. Ortada bir tablo var. Sayın Cumhurbaşkanımız demokratik temayül gereği birinci olan partinin Ak Parti'nin genel başkanı sayın başbakanımıza hükümet kurma görevi verecektir. Sayın Başbakanımızın bu seçim sonuçlarında herkesi tatmin edecek bir hükümeti karabileceğini düşünüyorum

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA