Beykoz'da Tarihi Namazgah İbadete Açılırken, İlçe Teşkilatı'da STK'larla Kahvaltıda Buluştu...

Tarihi Anadolu Namazgahı, Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıt'ın İstanbul'un fethi için 1396'da yaptırdığı Anadoluhisarı Kalesi bitişiğinde yer alıyor.
Bu haber 2015-05-31 01:52:19 eklenmiş ve 1011 kez görüntülenmiştir.

Beykoz'da  Tarihi Namazgah İbadete Açılırken, İlçe Teşkilatı'da STK'larla Kahvaltıda Buluştu...

 

İstanbul’u fethetmek için Anadolu’nun içlerinden gelen o dönem çoğunluğunun Rum Müslümanların ilk yerleşim yerlerinden biri olan Anadoluhisarı’ndaki tarihi namazgâh 29 Mayıs Fetih Kutlamaları kapsamında yeniden ibadete açıldı.

 

Beykoz Belediyesi tarafından her yıl onarılıp, çevre düzenlemesi ve temizliği yapılarak, vatandaşların yaz aylarında ibadetini yerine getirmek için ibadete açtığı Tarihi Anadolu Namazgahı, Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıt'ın İstanbul'un fethi için 1396'da yaptırdığı Anadoluhisarı Kalesi bitişiğinde yer alıyor.

 http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/8397ae8428.JPG

Mehteran gösterisiyle başlayan programın açış konuşmasında, İstanbul’un Fethi’nin 562.yıldönümünü kutlayan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek,  tarihi namazgahın bir sembol olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Ecdadımız gittiği her yere medeniyet ve insanlık götürmüştür. İnsanlık için her köşeye tarihi eser yaptırmıştır. İstanbul’un Fethi hazırlığı için Yıldırım Beyazıt tarafından yapılan Anadoluhisarı Namazgahı bizim için çok önemli bir kültür ve medeniyet mirasıdır. Biz bu eserleri, mirası korumak ve ecdadımızı da bu vesile ile anmak için gayret ediyoruz, emek veriyoruz. İnsanlığın yeniden dirilmesi, yeni bir anlayışla Türkiye’nin ve ecdat yadigarlarının ihyası için emek vermeye, çalışmaya devam edeceğiz.”

 http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/4d5b67e4c8.JPG

Beykoz’da çekimleri devam eden Diriliş Ertuğrul dizisinde, ünlü İslam Alimi İbn-i Arabi karakterine hayat veren oyuncu Osman Soykut ta, tarihi eserlerin korunması, ihyası ve tekrar hizmete sunulmasından dolayı Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e teşekkür ederek, İstanbul’un Fethin’nin yıldönümünü kutladı.

 http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/7bc1567c95.JPG

Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın verdiği vaazın ardından kılınan Cuma namazıyla birlikte ibadete açılan tarihi namazgah, yaz ayları boyunca Cuma namazlarında,  Ramazan ayı boyunca ise Teravih namazlarında açık olacak.

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/a3d20ec66c.JPG

Kavurmalı pilav, ayran ve tatlı ikramının da yapıldığı Tarihi Anadoluhisarı Namazgahı açılışına, AK Parti İstanbul Milletvekili ve İstanbul 1.Bölge Milletvekili adayı Alev Dedegil ve vatandaşların yanı sıra, Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Namazgâh Nedir?

Açık havada namaz kılmak amacıyla yapılmış ibadet yeri.

Namazgâhlar şehirlerde ve yakın çevredeki mesire yerlerinde daha çok yaz mevsiminde hizmet vermek amacıyla kurulurdu. Buralarda cuma ve bayram namazlarıyla ramazanda teravih namazları kılınırdı. Şehir namazgâhlar ise yolculuk sırasında ibadet ve dinlenme ihtiyacını gidermek amacıyla menzil yerlerinde inşa edilirdi.

 

BEYKOZ AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATI STK'LARLA KAHVALTIDA BULUŞTU...

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/aaa516a542.JPG

Beykoz Ak Parti ilçe teşkilatı yoğun bir gündemle bu haftayı kapattı. Bir taraftan Fethin 562. yıl dönümü kutlamalarına katılım için son hazırlıklar yapılıp katılım gösterilirken Cuma günü ise Beykoz STK'larıyla kahvaltıda bir araya geldiler.

Belediye başkanı, milletvekili adayları bakan düzeyinde bürokratların da katıldığı kahvaltıda önemli belirlemeler yapıldı. Belediye başkanı Çelikbilek ve İlçe bşk Mustafa Gürkan önemli konuşmalar yaptılar.

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/172cf2d256.jpg

Beykoz'un İstanbul'un en değerli ilçesi haline geldiği, 2B sorunun çözülmesinde devrim niteliğinde gelişmeler yaşandığını belirten konuşmacılar, bu toprakların sahibi olmanın her zaman ağır bedelleri olduğunu, bu anlamda üzerinde yaşadığımız ülkenin, şehrin tarihini, kültürünü, maddi-manevi değerlerini iyi bilmek, küresel bazda yapılan saldırıları boşa çıkaracak bir bilgi ve donanımla tüm vatandaşların kendilerini donatması gerektiğine vurgu yapıldı. Çelikbilek, bu topraklar insanlığın maddi- manevi deposudur. Dünyayı yönetmek isteyen tüm güçler tarih boyunca bu topraklara sahip olmak için seferlere çıkmışlardır. Bu topraklara huzuru ve adaleti ecdadımız getirmiştir. Müslümanlar İstanbul'u feth ettiğinde Allah Allah diyen rumların sayısı Meryem diyenlerden katbe kat fazlaydı. Halklar İslam'da ve Osmanlı'da adalet-hakkaniyet gördükleri için İstanbul Müslümanlar tarafından feth edilmiştir. Din-dil-ırk ayırımı yapılmadan milyonlarca kmlik alanlar rahatlıkla yönetilmiştir. Osmanlı yüzyıldır yok. Dünya kaos ve terörle patlatılmaya hazır bir bombaya dönüştürüldü. Bizim sahip olduğumuz medeniyetle batı medeniyeti arasında ki fakı Ortadoğu'ya İslam dünyasına baktığımızda rahatlıkla görüyoruz dediler.

 

İlçe başkanı Gürkan, Müslüman yada Hıristiyan dünyadaki mevcut güçler medeniyet bazında hümmanist bir yapılanma istememektedirler. Türkiye terör-kaosla donatılan dünyanın bu kasotan çıkışının adresi ve yeniden İslam medeniyetinin dünyayı saracak ana noktadır. Bundan dolayı küresel güçlerin ana hedefidir. Çin'in sınırlarından Afrikanın derinliklerine Milyarlarca insanın geleceğini Türkiye'nin pozisyonu belirlemektedir... Brezilya dünyaya humaniter yaklaşıyor diye orada da saldırı var. Küresel güçler bölgesel güç, kenmdilerinden başka güç istemiyorlar. Türkiyeye saldırmanlarının ana nedeni budur dediler...

 

ETİKETLER :
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA