HAZA BÜHTAN'ÜN AZİM/BU BÜYÜK BİR İFTİRADIR

Temiz hava, temiz su, temiz gıdalar, temiz toprak, temiz eller, temiz alınlar olması için tertemiz kadınlar ve tertemiz erkekler olması gerekir. Sevgili Peygamberimiz, bize en tehlikeli olan yedi şeyden uzak durmamızı ister...
Bu haber 2015-05-16 23:22:04 eklenmiş ve 1034 kez görüntülenmiştir.

HAZA BÜHTAN'ÜN AZİM/BU BÜYÜK BİR İFTİRADIR

 

Temiz hava, temiz su, temiz gıdalar, temiz toprak, temiz eller, temiz alınlar olması için tertemiz kadınlar ve tertemiz erkekler olması gerekir.

 

Kadın ve erkeklerimizin yüzünde göz izi bile olmadığı gibi, adında dahi söz izi olmamalı.

 

Bembeyaz elbisenizi giydikten sonar küçük bir leke bulaşsa onunla insan içine çıkmıyorsunuz ve temizlemeye çalışıyorsunuz.

 

Dünyanın milyarlarca elbisesinden değerlidir bir tek insan.

 

Onun lekelenmemesi gerekir.

 

Sevgili Peygamberimiz, bize en tehlikeli olan yedi şeyden uzak durmamızı ister:

 

- حَدَّثَنَا عَبْدُ الْعَزِيزِ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ حَدَّثَنَا سُلَيْمَانُ عَنْ ثَوْرِ بْنِ زَيْدٍ عَنْ أَبِي الْغَيْثِ عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ

 

عَنْ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ اجْتَنِبُوا السَّبْعَ الْمُوبِقَاتِ قَالُوا يَا رَسُولَ اللَّهِ وَمَا هُنَّ قَالَ الشِّرْكُ بِاللَّهِ وَالسِّحْرُ وَقَتْلُ النَّفْسِ الَّتِي حَرَّمَ اللَّهُ إِلَّا بِالْحَقِّ وَأَكْلُ الرِّبَا وَأَكْلُ مَالِ الْيَتِيمِ وَالتَّوَلِّي يَوْمَ الزَّحْفِ وَقَذْفُ الْمُحْصَنَاتِ الْمُؤْمِنَاتِ الْغَافِلَاتِ

 

Tehlikeli yedi şeyden uzak durun:

 

1-       "Allah'a ortak koşmak."

 

Bu günahların en büyüğüdür. Lokman süresinde "Şirk en büyük zulümdür" diye haber vermiş Rabbimiz.

 

Şu anda dünya üzerinde Birleşmiş Milletler kararıyla veya haberiyle, Avrupa Birliği kriterlerine uygun olarak işlenen suçların tamamı kendilerini Allaha eş Kabul etmelerinden, "Allah'ın dediği değil, bizim dediğimiz olacaktır" demelerinden kaynaklanır.

 

2-       "Sihirle uğraşmak." Yapmak veya yaptırmak

 

3-       "Haksız yere Allah'ın yasakladığı cana kıymak"

 

4-       "Faiz yemek"

 

Dünyayı sömürerek semirme hortumunun adı faiz.

 

5-       "Yetim malı yemek"

 

"Ben çevremde yetim bile görmüyorum nasıl malını yiyeyim" diyenler dikkat etsinler, atalarımız devlet hazinesinde "Tüyü Bitmedik Yetimin Hakkı Vardır" demişler.

 

Yani ana karnında iken babası ölen bir çocuğun da hazinede hakkı vardır. Ona göre hareket edelim.

 

6-       "Harp meydanından kaçmak"

 

7-       "Hiç bir şeyden haberi olmayan mümin, iffetli kadınlara zina iftirasında bulunmak" (Buhari, Sahih, K. Hudud, Babü remyil muhsanat, Müslim, Sahih, K. İman, Hadis no 129)

 

Domuz gribinden, Aids mikrobundan, Verem mikrobundan, akrep, yılan zehrinden, kuduz mikrobundan nasıl kaçınıyorsak bu yedi şeyden daha fazla kaçınmamız gerekir.

 

Sağlık Bakanlığının bu tür mikroplara karşı aldığı tedbirlerinin bin değil milyon katı tedbiri, Diyanete Bakan Bakanlık almalıdır.

 

Cehennemin bir kıvılcımının yanında dünya mikroplarının hepsi hiç bir şey değildir.

 

Tertemiz isimlerin üzerine kara bir leke sürüldüğü zamanlarda biz dilimizi tutacağız ve rabbimizin bize öğrettiği kelamı söyleyeceğiz:

 

وَلَوْلَا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ قُلْتُمْ مَا يَكُونُ لَنَا أَنْ نَتَكَلَّمَ بِهَذَا سُبْحَانَكَ هَذَا بُهْتَانٌ عَظِيمٌ

 

"Onu (iftirayı) işittiğinizde "Bunu söylemek bize yakışmaz, (Rabbimiz) seni tenzih ederiz. Bu büyük bir iftiradır" demeniz gerekmez miydi?" (Nur süresi ayet 16)

 

Sözle karalamaya çalışanların, delil de getiremeyenlerin durumunu fasıklık olarak ilan ediyor:

 

وَالَّذِينَ يَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَأْتُوا بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاءَ فَاجْلِدُوهُمْ ثَمَانِينَ جَلْدَةً وَلَا تَقْبَلُوا لَهُمْ شَهَادَةً أَبَدًا وَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

 

"İffetli kadınlara (zina iftirası) atıp, sonra da dört şahit getir­meyen­lere seksen değnek vurun ve onların şahitliğini ebediyen kabul etme­yin. İşte onlar fasıkların ta kendileridir." (Nur süresi ayet 4)

 

Bu tür yayınların fuhşu yaygınlaştıracağına da dikkatimizi çekiyor:

 

إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آَمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيَا وَالْآَخِرَةِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ

 

"Mü'minler arasında fuhşun yayılmasını iste­yenlere dünyada da, âhirette de acıklı azap vardır. Allah her şeyi bilir, siz bilemez­siniz." (Nur süresi ayet 19)

 

Kadın-erkek kim olursa olsun, Müminlere yapmadıkları şeyler üzerinden eziyet edenlerin büyük günah işlediklerini haber verir:

 

وَالَّذِينَ يُؤْذُونَ الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ بِغَيْرِ مَا اكْتَسَبُوا فَقَدِ احْتَمَلُوا بُهْتَانًا وَإِثْمًا مُبِينًا

 

 "Yapmadıkları bir şeyle mü'min erkek ve mü'min kadınları inci­tenler muhak­kak bir iftira ve apaçık bir günahı yüklenmiş olurlar." (Ahzab süresi ayet 58)

 

Bu tür zina iftirası atanların dünyada da ahirette de lanetlenmiş olduğunu haber verir:

 

إِنَّ الَّذِينَ يَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ الْغَافِلَاتِ الْمُؤْمِنَاتِ لُعِنُوا فِي الدُّنْيَا وَالْآَخِرَةِ وَلَهُمْ عَذَابٌ عَظِيمٌ

 

"İffetli, (her şeyden) habersiz kadınlara (zina iftirası) atanlar, dün­yada da, âhirette de lanetlen­mişlerdir. Onlar için büyük bir azap var­dır." (Nur süresi ayet 23)

 

Kadın olsun, erkek olsun, Müslüman olsun kafir olsun hiç bir kimsenin işlemediği bir suçu ona isnat etmemeye dikkat ettiğimiz gibi, isbatı yapılmış günahları tekrarlayarak dilimizi ve gönlümüzü ve toplumumuzu kirletmemeye çalışalım. Rabbimiz yardımcımız olsun

 

 

 

 

Sohbetleri dinlemek için linke Tıklayınız:  

https://soundcloud.com/erbakan/511-ders-nur-suresi-tefsiri-mahmut-toptas-19-31

 

 

https://soundcloud.com/erbakan/475-ders-ahzab-suresi-50-60-tefsiri-mahmut-toptas

 

 

-----

Mahmut Toptaş hocamızın günlük yazılarını WhatsApp ile gönderiyoruz. Size de göndermemizi isterseniz +905414662890 cep numarasını rehberinize kaydediniz. Ve bize whatsapp dan yazıları istediğinize dair isimli bir mesaj yazınız. 

 

Hasan Göktaş

 

 

 

www.facebook.com/goktashasan





https://soundcloud.com/erbakan
Google Drive'dan İndirin (MP3): 
http://goo.gl/2vXoK4
 
www.UluSms.com

--
Mahmut Toptaş Hocaefendinin Tefsir Derslerini Dinleyin, İndirin:
https://soundcloud.com/groups/MahmutToptas
Google Drive(MP3):
http://goo.gl/2vXoK4
https://soundcloud.com/erbakan

 

 

Mahmut Toptaş

 

 

ETİKETLER :
Diğer DİN KÖŞESİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA