BOMBALAR HATAY'A YANLIŞLIKLA DÜŞÜYOR...

NATO yüksek komutanı Türkiye ile dalga geçti. Şok açıklamalar yaptı. Güya Rusya'a vb. ülkelerden Türkiye'ye füze saldırı olursa onları önlemek üzere konuşlandırılan Patriot'ların Hatay'ı kapsamadığı Hatay'ın mezil dışında olduğunu, birde dalga geçerek ekledi "füzeler yanlışlıkla Hatay'a düşüyor" dedi.
Bu haber 2015-05-15 00:19:03 eklenmiş ve 456 kez görüntülenmiştir.

BOMBALAR HATAY'A YANLIŞLIKLA DÜŞÜYOR...

 

NATO yüksek komutanı Türkiye ile dalga geçti. Şok açıklamalar yaptı. Güya Rusya'a vb. ülkelerden Türkiye'ye füze saldırı olursa onları önlemek üzere konuşlandırılan Patriot'ların Hatay'ı kapsamadığı Hatay'ın mezil dışında olduğunu, birde dalga geçerek ekledi "füzeler yanlışlıkla Hatay'a düşüyor"  dedi.

 

Mısır'da seçilmiş Lider Mursi'yi al -aşağı eden meşru yönetimi idama çeken Nato ve İsrail Türkiye'yi ekonomik, siyasi anlamda bitirmeye çalışan Suriye'deki diktatör rejime ve daiş gibi vahşi terör çetelerine ise dokunmayarak bölgede sadece İsrail'in koruyucusu olduğunu; Türkiye'nin dört biryandan sarılıp zayıf hasta kalması Natonun ana hedefleri arasında.  İşin ilginç yanı hiçbir siyasi partinin seçim programında natodan çıkış yer almıyor...

 

NATO Komutanı Orgeneral Breedlove, bir gazetecinin Hatay'a düşen bombalarla ilgili sorusuna, "Bölge patriot şemsiyesinin dışında kalıyor" şeklinde cevap verdi.

 

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Orgeneral Philip M. Breedlove, bir gazetecinin, "Suriye'den Hatay'a, bombalar düşüyor. Patriot sistemleri neden etkisiz hale getirmiyor?" sorusuna, "Hatay'a düşen bombalar, füzeler, patriot şemsiyesinin dışında kalan bölgeler" diye cevap verdi.

 

PATRİOT BATARYASINI ZİYARET ETTİ

 

Breedlove, Adana Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı Korgeneral Recai Engin Kışlası'nda konuşlu İspanyol Patriot Bataryasını ziyaret etti. Kışlaya 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ile gelen Breedlove'ı, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Adana İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut ve İspanyol Batarya Komutanı Yarbay Jorge Manuel Cotorroelo karşıladı.

 

"BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM"

 

Türk tören mangasını selamlayan Breedlove, İspanyol yetkililerden bilgi aldı, füze kontrol birimini inceledi. Breedlove, gazetecilere yaptığı açıklamada, burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, görevinin en güzel tarafının bu ziyaretler olduğunu söyledi.

 

KOMUTANDAN TEŞEKKÜR

 

Türkiye'nin ittifakın müşterek savunmasına ve bölgenin istikrarı için katkıda bulunan çok iyi bir müttefik olduğunu vurgulayan Breedlove, mükemmel ev sahipliği yapan Türkiye ile Suriye'den gelebilecek balistik füzelerin Türkiye'nin Güneydoğusuna tehdidine karşı Türkiye'nin hava savunmasını güçlendirmek için daha önce görev yapan Hollanda ile halihazırdaki İspanya, Almanya ve ABD'ye yaptıkları katkı ve destekten dolayı teşekkür etti.

 

 "TÜRKİYE'NİN SINIRI NATO'NUN SINIRIDIR"

 

Breedlove, şunları söyledi:

 

"Türkiye'nin isteği doğrultusunda yapılan bu kuvvetlerin intikali, üyelerimizin korunması ve savunması olan NATO'nun asıl görevi gereğidir. Güvenlik, görevimiz için önemini sürdürmektedir. Çünkü Türkiye'nin sınırı aynı zamanda NATO'nun sınırıdır ve müttefiklerimizin bu yaşamsal misyona bağlı olmalarından dolayı da müteşekkirim. "

 

"HATAY PATRİOT ŞEMSİYESİ DIŞINDA KALIYOR"

 

Bir gazetecinin, "Suriye'den Hatay'a, Reyhanlı'ya bombalar düşüyor. Patriot sistemleri neden o bombaları, etkisiz hale getirmiyor?" sorusuna Breedlove, "Patriot füzeleri belli bölgelerin savunması için konuşlanmış durumda. Reyhanlı, Hatay'a düşen bombalar, füzeler, patriot şemsiyesinin dışında kalan bölgeler" diye cevap verdi.

 

"BÖLGE TÜRKİYE VE NATO ARASINDA KOORDİNE EDİLDİ"

 

Breedlove, bir başka gazetecinin, "Reyhanlı, o bölge, Patriot şemsiyesinin dışında mı kalıyor?" sorusuna "Evet, dizayn edilen bölgenin dışında" diye cevap verdi. Bir gazetecinin "Bu bölge, neye göre belirleniyor?" sorusuna karşılık ise "NATO ve Türkiye Savunma Bakanlığı arasında koordine sonunda yapıldı bu" dedi.

 

"FÜZELER YANLIŞLIKLA DÜŞÜYOR"

 

 

"Suriye'den füze tehdidi ile öngörüleriniz nedir?" sorusuna ise Breedlove, "Türkiye'ye düşen füzeler ise yanlışlıkla ateşlenen veya yönünü şaşıran, değiştiren füzeler. Şunu rahatlıkla ve açıkça tespit edebiliyoruz. Füzelerin ateşlendiği yer ve hedeflediği yerleri rahatlıkla biliyoruz ve buraya düşme ihtimali olan füzeler ya yanlışlıkla ateşlenenler ya da füzenin içindeki bir yanlışlıktan dolayı" şeklinde cevap verdi.

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA