POLİSTEN KÜRT AİLEYE IRKÇI SALDIRI...

Terör estiren ırkçı bir Polis HDP'li aileye kaza yaptırdı. Terör estirdi. HDP'li oldukları için çağırdığı diğer polislerle birlikte aileyi toptan işkence ve darp ettiler.
Bu haber 2015-05-11 08:23:15 eklenmiş ve 1161 kez görüntülenmiştir.

POLİSTEN KÜRT AİLEYE IRKÇI SALDIRI...

 

Terör estiren ırkçı bir Polis HDP'li aileye kaza yaptırdı. Terör estirdi. HDP'li oldukları için çağırdığı diğer polislerle birlikte aileyi toptan işkence ve darp ettiler. Defolun Kobaneye  gidin diyerek ırkçılık yaptılar. Görüntüleri internete yansıyan bu ırkçı saldırı üzerine halk büyük bir tepki gösterdi.  Bu kafatasçı polislerin trenlere doldurulup gerisin geriye  Orta Asya Çin'e postalanması lazım ki akılları başlarına gelsin. Halk bu gerzekler  kimi kimin ülkesinden kovuyor, bunlar soysuz ve provaktör diye tepki gösterdi...

 

Irkçı polis ve polisler sırf  HDP'li oldukları için araca kaza yaptırdılar. Ardından aileyi darp etti: Pis Kürtler, defolun Kobanê'ye gidin!  Tikicier ailesinin yaşadığı ırkçı saldırı  saniye saniye görüntülendi.

 

Gebze'de aracı ile seyir halindeyken eski bir TEM şubesi polisinin kullandığı araçla kaza yapan Ümit Tikicieri ve ailesinin, araçta bulunan HDP broşürleri ve Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafları nedeniyle polisler tarafından dakikalarca darp edildiği öne sürüldü.

 

Trafik kazası geçiren Tikicieri ve ailesi olay yerine gelen polisler tarafından arabalarında HDP broşürleri fark edilince dakikalarca darp edildi. Tikicier ailesinin yaşadığı polis şiddeti ise saniye saniye görüntülendi.

 

DİHA'da yayımlanan habere göre, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Ümit Tikicieri, iki gün önce aracı ile seyir halindeyken Gebze Kadın Kapalı Cezaevi önündeki Yeni Bağdat Caddesi üzerinde eski bir TEM polisinin kullandığı bir servis aracı ile çarpışarak trafik kazası geçirdi. Olay yerine trafik polisi gelmesi gerekirken, kazaya karışan diğer aracın sürücüsü eski TEM polisi ise trafik polisini aramak yerine "Yunus" olarak bilinen motorize polis ekiplerinden arkadaşlarını olay yerine çağırdı. Olay yerine gelen polisler araçları incelediği sırada ise Ümit Tikicieri'nin aracında Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafları ve "Seni başkan yaptırmayacağız" yazılı HDP broşürlerini görünce birden bire Ümit Tikicieri ve kardeşi Ufuk Tikicieri'ne saldırmaya başladığı ifade edildi.

 

İki kardeşi darp eden polisler, "Sizi pis Kürtler defolun gidin Kobanê'ye" diye tehditler de savururken, kaza haberini alarak olay yerine gelen Ümit Tikicieri'nin babası Muhlis Tikicieri de polis şiddetinden nasibini aldı. Ters kelepçe takılarak yer yatırılan baba Muhlis Tikicieri de polisin "Hadi devlete küfür etsene", "Cumhurbaşkanına küfür etsene" sözleriyle dakikalarca yerde darp edildi. Polis şiddetinin görüntüsü ise saniye saniye amatör kamera kayıtlarına yansıdı.

 

Polisin HDP broşürlerine tahammülsüzlüğünden dolayı Kürt aileye şiddeti bununla da sınırlı kalmadı. Hastaneye götürülen baba ve iki kardeşin darp raporu alması da engellendi. Kazaya karışan diğer şoför de Gebze Emniyet Müdürlüğü ekiplerince özel araçla emniyete götürüldü ve ardından serbest bırakıldı.

 

'Pis Kürtler, defolun Kobanê'ye gidin'

 

Yaşananlara ilişkin konuşan Ümit Tikicieri, "Polisler ilk geldiğinde kimliğimizi sordu. Ardından arabayı kontrol etti. Selahattin Demirtaş'ın resimleri ve 'Seni Başkan yaptırmayacağız' dövizini gördükten sonra 'Sizi pis Kürtler defolun gidin Kobanê'ye' dedi. Boğazımızı sıktılar konuşmamıza bile izin vermediler. İki sivil polis birden bana ve kardeşime vurmaya başladılar. O anda zaten çok sayıda polis gelmeye başladı" dedi.

 

Baba Muhlis Tikicieri de oğlunun kaza yaptığı haberini aldıktan sonra hemen olay yerine gittiğini ve çocuklarının olay yerinde çok sayıda polis tarafından yere yatırılmış bir şekilde darp edildiğini gördüğünü söyledi. Kendisinin de polisin şiddetine maruz kaldığını ifade eden Baba Tikicieri, polise "Bu nasıl adalet? Biz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız" dediğini, polislerin ise kendilerine "Bu adaleti beğenmiyorsanız defolun gidin Kobanê'ye. Adam gibi rahat duracaksınız. Evinizden dışarı çıkmayacaksınız" diye yanıt verdiğini söyledi.

 

Ailenin avukatı Sinan Alınak da polisin aileye bilinçli bir şekilde saldırdığını ve yaşananların "güvenlik paketinin" bir sonucu olduğunu söyledi. Saldırı ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirten avukat Alınak, görüntülere de yansıyan polis şiddetinin cezasız kalmaması için tüm hukuki girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer İstanbul haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA