HDP İSTANBUL'UN EN ÜCRA KÖŞELERİNE KADAR YAYILDI...

Türkiye'nin en hızlı büyüyen partisi HDP İstanbul'un en ücra köşelerinde bile açılışlarla halkla buluşmaya, halk tarafından sahiplenmeye başlandı. Birçok semte halk kendiliğinden açılış büroları oluşturarak HDP yönetici ve temsilcilerini arayarak açılışlar gerçekleştirmeye başladı.
Bu haber 2015-04-28 12:50:19 eklenmiş ve 1267 kez görüntülenmiştir.

HDP İSTANBUL'UN EN ÜCRA KÖŞELERİNE KADAR YAYILDI...

 

Türkiye'nin en hızlı büyüyen partisi HDP İstanbul'un en ücra köşelerinde bile açılışlarla halkla buluşmaya, halk tarafından sahiplenmeye başlandı.  Birçok semte halk kendiliğinden açılış büroları oluşturarak HDP yönetici  ve temsilcilerini arayarak açılışlar gerçekleştirmeye başladı.

 

İstanbul Beykoz'da da 4-5 noktaya seçim İrtibat büroları açan HDP'ye çok büyük yoğun bir ilgi oluşmaya başladı. Şahinkaya Yeni Mahalle, Soğuksu-Karslılar mah. Tokatköy , Hünkartepe vb. bir çok mahallede irtibat büroları açıldı.

 

Dün Şahinkaya'da Şahinkayalıların açtığı büroya yoğun bir katılım oldu. Açılışı Beykoz HDP yöneticileri, İstanbul 1. bölge Milletvekili adayları ve halk birlikte gerçekleştirdi.

 

Türkiye genelinde bölücülük oyunları ile düşürülmeye çalışılan, ötekileştirilerek terörize edilmek istenen  kitleler ve halklar hızla HDP çatısı altına kaymaya başladılar.

 

HDP yurdun dört bir yanında olduğu gibi İstanbul'un en ücra köşelerinde de halkın kendi imkanları ile açtığı seçim büroları giderek çoğalmaya başladı. Açılışlarda dikkat çeken en önemli husus Kürtler dışında diğer toplumsal kesimlerinde HDP'yi hızla sahiplendiği ortaya çıkmaya başladı.

 

Beykoz-Şahinkaya'da açılış konuşmasını parti yönetiminden partinin çeşitli kademelerinde görev  alan İzzetin Yaman yaptı.

 

Açılışta kısa bir röportaj yaptığımız Beykoz HDP ilçe Başkanı Şakir Demir (LAZ) ve İzzetin Yaman (Kürt) tarihi önemde belirlemeler yaptılar.

 

Yaptığımız röportaj'da Türkiye'de hiç bir siyasi partinin gündeme getirmediği birbirinden önemli konurlara değindiler:

 

--- Geniş bir coğrafyada, Kafkaslardan Avrupa sınırlarına birbirine akraba yarım milyar halk yüzyıllardır birbirinden ayrıştırılarak birbirleriyle çatıştırılmaktadır. Halklar soykırım koşullarına çekilmektedir. Mezopotamya'da Kürtlerin  öncülüğünde başlayan mücadele bu ayrışma ve çatışmayı bitirmeye başladı.  birleşme ve bütünleşme, sahte sunni sınırların tarihe karışması , halkların kardeşliği, halklar arsında suni-sahte sınırların kaldırılması, siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik birliği hem bu devasa coğrafyada; hem de dünya genelinde giderek karşılık bulmaya başladı. Kürtler öncülüğünde yakılan özgürlük ateşi tüm dünyayı sardı. Bilindiği üzere dünyayı yöneten katil firmalar-katil kapitalistler başına İslam kelimesi geçirdikleri soykırımcı terör çeteleriyle, sisi, esed... gibi soykırımcı diktatörlerle bölgemize, coğrafyamıza ölüm ve köleliliği dayatmış bulunmaktadırlar. Kürt halkı bölge ve dünya halklarıyla birlikte dayatılan bu soykırım ve köleliğe karşı "Yaşam ve Özgürlüğü" hayta geçirmeye başladı... Kürtlerin öncülüğünde başlayan ölüm ve köleliğe karşı "Yaşam ve Özgürlük" şiarı tüm dünya halkları nezdinde büyük bir kabul görmeye, tüm dünya halkları Kürtleri ve bölge halklarını kucaklamaya başladılar...

 

---Türkiye'de çürümüş bu sistemi değiştirme ve dönüştürme iddiasıyla ortaya çıkan AKP halklar tarafından sahiplenildi fakat gelinen noktada AKP giderek bu çürümüş sistemle bütünleşmeye başladı. Derin devlet artıkları giderek partiyi ele geçirdiler. Din, inanç alanı başta olmak üzere partiyi yerel yönetimleri hırsız namussuz  ve münafıklar ele geçirmeye başladı.  İktidarın içeriden bu yönlü işgale uğraması ve çürümesi ülkemiz için en büyük felakettir.

 

Din alanın bir sömürü, soygun ve çürütme alanı olarak kullanılmaması için HDP geçmişte olduğu gibi Türkiye genelinde özgür, bağımsız, biryerlere bağlı olmayan, bünyelerinde SAİT Nursi gibi dünya çapında alim ve Ulemayı çıkaran Medreseleri tekrardan hayata geçirecek , diyanet işleri bakanlığını kaldırarak yerine tüm inançlara eşit mesafede duran İnançlar Birliği yönünde bir  kurumu hayata geçirerek dinin sömürü alanından çıkarılmasını, dinin gerçek özüne dönemsi, gerçek dindar ve alimlerin ortaya çıkmasını sağlayacak yegane harekket, yegane partidir.

 

CHP ve MHP sistemin halkı ve halkları dizayn etmek, çürütmek için kurduğu iki partiydi. AKP ise bu çürümüş sistemi ortadan kaldırmak için yola çıktığını iddia etdi. Fakt geldiğimiz süreç itibarıyla bu partilerin tümünün bu kirli sisteme entegre oldukları ortaya çıktı. Bundan dolayı halklar yüzlerini HDP'ye döndüler. Bu çürümüş, yolsuzluk, ve yoksullukla kuşatılmış ülkemizin düzelmesi nin çıkış yolu HDP'dir.  Türkiye'nin aklı selim tüm halkları giderek bu çatının altında buluşmaya birleşmeye başladılar...

 http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/81009973c9.JPG

Beykoz Şahinkaya'da yapılan açılışta halkla birlikte açılışı yapan İstanbul 1. bölge milletvekili adayı Altan Acikdilli Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sistemi değiştirmek adıan yola çıktığını fakat gelinen aşamada derin devletle, derin devlet kırıntılarıyla bir araya gelerek sisteme entegre olduğunu, bu anlamda halklar öbür diktatörlerden kurtulmaya çalışırken daha büyük bir diktatörle kuşatıldılar.

 

Türkiye'de halklar şu gerçeği net olarak kavradılar, Türkiye başta olmak üzere diktatörleri, soykırımcıları, hırsız ve namussuzları durduracak tek güç HDP'dir bundan dolayı halklar bu çatının altına akmaya HDP'yi sahiplenmeye başladılar.

 

Hepinizin gördüğü gibi bu yükselişimizi durdurmak, Kürtleri ve ezilen halkları terörist göstermek için Ağrı'da büyük bir ölüm senaryosu hayata geçirmeye çalıştılar. Halkın çocuğu olan 15 askerimizi kurbanlık koyun etmeye çalıştılar. Ama halkımız  o kadar büyük bir halktır ki kendi canlarını verdiler o askerleri vermediler, kurtardılar. AKP derin güçlerini temsil eden ağarları, alaları yerle bir ettiler.

 

Eski diktatör yapıyı değiştirme iddiasıyla geldiler, heryerde atütürürklere, diktatörlere, totomlere, putlara tapmaya başladılar; totemler ve putlar karşısında hazırola geçtiler. Geçmişin diktatör TC'sinin yerini onun totemci puta tapıcı anlayışını sahiplenen bir AKP ortaya çıktı.

 

Diktatörlük, soykırım, zulüm-sömürü ve puta-totemlere tapıcı diktatör düzen HDP ile tarihe karışacaktır. Biz muhalefete değil, bu çürümüş sistemi değiştirmek için iktidara talibiz, hep birlikte bu çürümüş düzeni yerlebiredip yerina tüm halkların eşit koşullarda yaşadığı demokratik bir hukuk devletini inşa edeceğiz. Bundan dolayı yüzyıllardır yarım milyardan fazla biz akraba halklara dayatılan köleleik, soykırım ve zulmü ortadan kaldırmak için oylarınıza sahip çıkın, oyunlara gelmeyin HDP'nin çatısı altında buluşun... dediler.

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/bf1ee87de2.JPG

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/f2f878bd0a.JPG

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/660c04276b.JPG

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/a38fd251b5.JPG

 http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/9e35069db4.JPG

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/dab820bc66.JPG

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/50449269ee.JPG

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/daa85c0907.JPG

 

 

ETİKETLER :
Diğer İstanbul haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA