ARDAHAN'DA SEÇİMLERDE SON VİRAJA GİRİLİRKEN

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi seçimi nasıl kazanacaklarını hesaplayan siyasi partiler ve milletvekili adaylarının hesapları , seçim yarışını iyice kızıştırdı. Gayet demokratik bir tarzda geçen seçim yarışında en büyük gelişme Türkiye genelinde olduğu gibi Ardahan'da da HDP'de yaşanıyor...
Bu haber 2015-04-22 11:30:28 eklenmiş ve 439 kez görüntülenmiştir.

ARDAHAN'DA SEÇİMLERDE SON VİRAJA GİRİLİRKEN

 

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi seçimi nasıl kazanacaklarını hesaplayan siyasi partiler ve milletvekili adaylarının hesapları , seçim yarışını iyice kızıştırdı. Gayet demokratik bir tarzda geçen seçim yarışında en büyük gelişme Türkiye genelinde olduğu gibi Ardahan'da da HDP'de yaşanıyor...

 

Ardahan'da Ardahan tarihinde bir ilk yaşanıyor. Damal'lı muhtarlar ilk defa HDP'nin kahvaltısında bir araya geldiler. Buluştular. En büyük yönelme HDP'ye oldu. Aynı yönelmenin emareleri Kars'ta da ortaya çıkmaya başladı.

Ardahan'da bağımsız vekil adayı, ve tüm partiler konvoy yaperken, konvoylara katılan kiralık arabalar parayı veren düdüğü çalar ilkesiyle hareket ettikleri için yapılan konvoykların herhangibir belirleyiciliği yok.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mayıs Ayında Ardahanda olacak fakat yıllardır Ardahan'da milletvekilliğini adeta tekelleştiren Ensar Öğüt'ün yine 1. sıraya alınması, Kılıçdaroğlunun çiller ve demireli geçen vaatleri  partilileri ve örgütleri partiden iyice uzaklaştırdı.

Tahminen 50 ile 55 bin oyun kullanılması beklenen 2015 Genel Seçimlerinde çeşitli hesaplar yaparak, seçimi kendilerinin kazanacağını tahmin eden siyasi partilerin bu yönde ki hesaplarını tutmayacağının ilk göstergesi milletvekili adaylarının ikinci sırasında bulunanların şimdiden havlu atmalarından görülüyor.

2. Sıra adaylarının kenara çekildiği görülen şu günlerde yapılan hesapların, ‘Evde yapılan hesap, çarşıda da tutmayacak’ ata sözünü hatırlatmakta..

MHP’nin birinci ve ikinci sıra adaylarının yaptıkları hesapları tutmayınca seçim çalışmalarını olağanüstü bir şekilde ağırlaştırdıkları ve sanki seçime girmeyecekleri izlenimi verdikleri görülen şu günlerde Haziran seçimlerine bağımsız milletvekili adayı olarak giren Saffet Kaya’nın hesabının da tutmayacağı gün geçtikçe ortaya çıkıyor.

Bir çok siyasi parti ve adayının ‘Saffet Kaya bu kadar oy alırsa biz kazanırız’ hesapları içinde olduğu görülmektedir.

Posof’ta AK Parti-Saffet Kaya küçük bir oy ile CHP’nin yarışacağı görülürken bu ilçe de Saffet Kaya’nın oy alamaması halinde AK Partinin en avantajı parti olacağı belirtilirken, Göleli olan AK Parti Milletvekili ve Adayının, ‘Göle’de 10 Bin oy alacağım’ hesabını HDP’nin bozacağı netleşmektedir.

Çıldırlı olan CHP Milletvekil Ensar Öğüt’ün Damal’dan sonra en çok oyu almayı hedeflediği Çıldır’da kimin en çok oyu alacağı, bu yıl açılacak olan ve iktidar yanlısı Cumhurbaşkanı ile Başbakanın katılacağı Aktaş Gümrük Kapısının açılışı törenleri sonrası netleşmesi beklenirken CHP’nin bu seçimde yaptığı hesapların bozulacağını ortaya koyan diğer bir etken ise Çıldır’ın olduğu gibi Posof’un Belediye Başkanlarının AK Partili olmaları.

 

Hanak ve Damal’dan sonra Çıldır’da da parti binasını açmaya hazırlanan HDP’nin Saffet Kaya’nın Göle’de, Ardahan Merkez de alacağı oylar ile AKP’nin oylarını aşağı çekeceği hesapları güncelliğini korurken, Ardahan'da sol ve Alevi oylarında kaydığı, CHP’nin küskünlerini ve solun oylarını HDP'ye yönelmesi nedeniyle Kılıçdaroğlunun Ardahan'a çıkarma yaptığı gelen bilgiler arasında. Ama seçmen kararını çoktan vermiş bile. Türkiye genelinde olduğu gibi sağ-sol hafifliğine düşmeden ana muhalefet partisi olarak Ardahan'da da artık HDP görülmektedir.

AK Parti e CHP’nin geçtiğimiz yıllarda aldığı oyları bu seçimde alamayacağı da görülen Ardahan’da DSP, Vatan Partisi, Saadet Partisinin alacağı oylarında hesaba katılmadığı dikkat çeken diğer önemli bir gelişme olarak Ardahan siyasetinin yol haritasının bir hayli karışık olduğunu ortaya koymakta.

 

 

KONVOY SAVAŞI..

**MİNİBÜSÇÜLER HER PARTİLİ!.. 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi sahaya inen siyasi partiler ve adayları bir çoğu kiralık minibüsler olmak üzere uzun araç konvoyları ile gövde gösterisi yaparak seçim startını verdiler. HDP'den sonra Bağımsız Ardahan Milletvekili Adayı Saffet Kaya'nın konvoyunun geldiği Ardahan'a AK Partinin konvoyu da giriş yaptı.

 

**DAMALLI MUHTARLAR HDP'NİN KAHVALTISINDA BULUŞTU..

Konvoylarla yarışı seçim yarışına start veren Ardahan'da ki siyasiler seçim çalışmalarına devam ediyorlar.

Damallı köy muhtarları ile bir araya gelen HDP Milletvekili Adayı Dr. Taşkın Aktaş aynı gün Ardaha Hayvan Pazarında vatandaşlarla bir araya geldi.

Göle'de Kutlu Doğum Haftası dolaysıyla Göleli Bayanlar ile bir araya gelen HDP'liler çalışmalarına devam ederken, Bağımsız Milletvekili Adayı Saffet Kaya'nında köyleri dolaştığı öğrenildi.

 

 

Not: Bu belirlemeler Kuzey Anadolu gazetesinin sahada yaptığı çalışmalardan da faydalanılarak hazırlanmıştır...

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA