YARDIMLAŞMA DERNEĞİNE SİLAHLI SALDIRI

GÜLTEPE’DE YARDIMLAŞMA DERNEĞİNE SİLAHLI SALDIRI YAPILDI. ÇIKAN ÇATIŞMADA 2 KİŞİ ÖLÜ, 5 YARALI VAR...
Bu haber 2015-04-14 08:58:47 eklenmiş ve 1209 kez görüntülenmiştir.

YARDIMLAŞMA  DERNEĞİNE  SİLAHLI  SALDIRI

 

GÜLTEPE’DE YARDIMLAŞMA DERNEĞİNE SİLAHLI SALDIRI YAPILDI.  ÇIKAN  ÇATIŞMADA  2 KİŞİ  ÖLÜ, 5 YARALI VAR...

 

Saldırının nedeni tam olarak anlaşılamazken yetim ve öksüz çocuklara yardım edilmesi, çocukların okutulması, yardımlaşma ve dayanışma ile toplumsal çürümenin önüne geçilmeye çalışılması, ihanetçi anlayış sahiplerinin  hoşuna gitmediği için bunların organize bir şekilde bu saldırıyı yaptıkları, hatta dışa bağımlı bir terör örgütü oldukları yönündeki iddialar halk arasında konuşuluyor...

 

Gültepe halkı,  toplumsal çürüme ve düşürülmeye karşı halkı örgütlemek ihanetçi kesimlerin hoşuna gitmiyor. Ülkemizde toplumsal çürüme ve bitirilmeden nemalanan ihanet şebekleri mevcut. Bu anlamda ya dernek yönetimi, yada dışarıdan saldıran gurubun bilemediğimiz hesapları var. Soruşturma sonucu neyin ne olduğunu bir yardımlaşma derneğine neden saldırı yapıldığını anlayacağız. Olay, görünen şekliyle çocuklara yardım edilmesini engelleyen bir terör saldırısını andırıyor... yönünde görüş belirttiler.

 

Kağıthane Gültepe’de yetim ve öksüz çocuklar yardımlaşma ve eğitim derneğine kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Dernekte bulunanların şahısların, saldıran şahıslara silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 2 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı. Olayla ilgili 24 kişinin ise gözaltına alındığı öğrenildi.

 

Basından....

 

Olay, saat 21.00 sıralarında Kağıthane Gültepe Mahallesi Talatpaşa Caddesi Akçil Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirlenemeyen şahıslar, silahlarıyla havaya ateş açarak cadde üzerinden derneğin bulunduğu sokağa girdi. Sokağa giren grup ardından uzun namlulu silahlarla sokakta bulunan derneğe ateş açtı. Dernek üyelerinin de saldıran gruba silahla karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Mermilerin yağmur gibi yağdığı çatışmada 7 kişi vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları ambulansla alarak Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırarak tedavi altına aldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Osman Kök ve Murat Yavi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer 5 yaralının ise tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

 

ÇATIŞAN GRUP ARASINDA HUSUMET VARMIŞ

 

Öte yandan dernek üyeleri ile grup üyeleri arasında daha önceden husumet olduğu iddia edildi. Grubun geçmişte birçok kez kavga ettikleri öğrenilirken, grupların çatışma öncesi gün içinde de kavga ettikleri öğrenildi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda çevik kuvvet, Terörle Mücadele, asayiş ve olay yeri inceleme ekibi sevk edildi. Caddeyi çift taraflı kapatan ekipler, çatışmanın yaşandığı bölgede detaylı şekilde delil çalışması yaptı. Uzun namlulu silahların kullanıldığı çatışma sonucunda cadde üzerinde ve dernek binası çevresinde yüzlerce boş kovan bulundu. Çatışmada hayatını kaybedenlerin yakınları, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma’ne geldi. Güvenlik görevlileri ise hastaneye gelen yakınları arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine hastaneye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Olayla ilgili 24 kişi gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Gözaltına alınan şahısların üzerinde çok sayıda silah ele geçirildiği öğrenildi.

 

Polis ekipler, olayla ilgili geni çaplı soruşturma başlatıldı.

 

Gültepe'de yardımlaşma derneğinde silahlı çatışma: 2 ölü, 5 yaralı

 

 

İstanbul Kağıthane Gültepe'de Talatpaşa Caddesi üzerinde bulunan Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'ne kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan ve hastaneye kaldırılan 7 kişiden Osman Kök ve Murat Yavi, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

Olay, Kağıthane Gültepe Mahallesi Talatpaşa Caddesi üzerinde saat 21.00 sıralarında gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz bir grup ellerinde silahlarla havaya ateş açarak Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin önüne geldi. Grup ellerindeki uzun namlulu silahlarla derneği yaylım ateşine tuttu. Dernek üyelerinin de kendilerine açılan ateşe karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı. Çatışmada 7 kişi yaralandı.

 

2 KİŞİ KURTARILAMADI

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından yaralılaları ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırdı. Tedavi altına alınan yaralılardan Osman Kök ve Murat Yavi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

ARALARINDA HUSUMET VAR

Dernek üyeleri ile silahlı saldırıda bulunan gruptakiler arasında daha önceden süregelen husumet bulunduğu iddia edildi. Geçmişte birçok kez kavga ettikleri öğrenilen iki grubun, çatışma öncesi gün içinde de kavga ettikleri öğrenildi.

 

YÜZLERCE MERMİ KOVANI BULUNDU

Olayın ardından bölgeye çok sayıda Çevik Kuvvet, Terörle Mücadele, Asayiş ve Olay yeri İnceleme ekibi sevk edildi. Caddeyi çift taraflı kapatan ekipler, çatışmanın yaşandığı bölgede delil çalışması yaptı. Uzun namlulu silahların kullanıldığı çatışma sonucunda cadde üzeri ve dernek binası çevresinde yüzlerce boş kovan bulundu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekiplerinin olaya karışanları tespit için çalışmaları sürüyor.

ANAHTAR KELİMELER

 

        

 

 

ETİKETLER : Etiketler: İstanbul Üniversitesi Şişli Kağıthane eğitim sağlık İstanbul Gaziosmanpaşa Okmeydanı İstanbul HaberleriGültepe kağıthane silahlı çatışma Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Eğitim
Diğer İstanbul haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA