DERNEKLER ve İŞ DÜNYASI YENİDEN YAPILANMAYA GİDİYOR...

Kuzeydoğu Anadolu (Kars-Ardahan-Iğdır-Ağrı-Artvin), bir diğer adıyla SERKA (Serhat Kalkınma Bölgesi) İş Dünyası yeniden yapılanmaya gidiyor. Hem Serka İş Dünyasının tüm bölgeyi kapsaması, hem de KAİ Konfederasyonunun temelleri bu yıl atılıyor.
Bu haber 2015-04-09 02:50:19 eklenmiş ve 740 kez görüntülenmiştir.

SERKA BÖLGESİ İŞ DÜNYASI YENİDEN YAPILANMAYA GİDİYOR...   

 

Kuzeydoğu Anadolu  (Kars-Ardahan-Iğdır-Ağrı-Artvin), bir diğer adıyla SERKA (Serhat Kalkınma Bölgesi) İş Dünyası yeniden yapılanmaya gidiyor. Hem Serka İş Dünyasının tüm bölgeyi kapsaması, hem de KAİ Konfederasyonunun temelleri bu yıl atılıyor.

 

Bölge iş dünyasını toparlama amacı ile kurulan Kaisiadın miadını doldurması, Serka ve İstanbul genelini kapsayacak çalışma ve stratejiden yoksun oluşu, beklentileri karşılayacak bir oluşuma gitme potansiyelinin kalmayışı, beklentileri karşılayacak bir yönetimin ortaya çıkmaması, son 1-2 yıldır  herhangi bir çalışma yapamayacak duruma geçmesiyle birlikte, kurucular dahil iş dünyasının buradan çekilmesi yeni arayışları da beraberinde getirdi. 

 

Bölge iş dünyası yeniden yapılanma için dernekçilik alanındaki uzmanlığı ile tanınan Yusuf Sit'i bölge dernekçiliğinin yaşadığı bu kısır döngüyü aşması için kendisinden görüş ve öneri istediler.  Sit, bu konuda  bir rapor hazırlayarak kısa sürede teslim edeceğini belirtti.

 

İstanbul Anadolu Yakası ve İstanbul Avrupa yakasında iki gurup halinde çalışma başlatan iş adamları dernek ve STK alanındaki uzmanlıklarını dikkate alarak birer STK uzmanı olarak Yusuf Sit, Akın Bozkaya vb.  dernekçilik alanında uzman insanlardan  görüş ve öneri istediler.

 

Sit,  gerek derneklerin, gerekse iş dünyasının rayına oturması için İstanbul'un her iki yakasında eş zamanlı çalışmaların yapılması, iş dünyasının SERKA'yı kapsayacak şekilde yeniden yapılanması, örgütlenmesi, il dernekçiliği bazında ise Kars ve Iğdır'ın Ardahan gibi Federasyonlarını kurarak ortaya çıkmaları şart dedi. Siyasi-coğrafi anlamda bölünen bölgenin konfederasyon çatısı altında birleşmesi  gerektiğini belirterek bu aşama tamamlandıktan sonra Kars-Ardahan-Iğdır'ın 23 yıldır süren siyasi, ekonomik, coğrafi bölünmüşlüğünün biteceği yönünde görüş belirtti.

 

SİT, 2000'li yıllardan itibaren İstanbul metropolünde yaptığı çalışmalarda STK alanında bölge STK yapılanmasının oturmaması için bölgenin derin bir kuşatmayla çembere alındığını, toplumsal çürümeden nemalanan anlayış sahiplerinin STK'ları kuşa çevirdiğini, bu oyunların görülmemesi içinde STK'ların bölgeyi kapsamaması için çok çeşitli saldırıların ve oyunların geliştirildiğini örnekleriyle ortaya koydu.

 

İş dünyası Serka bölgesini kapsayacak şekilde yeniden yapılandığında hem iş dünyasının karşı karşıya olduğu sorunlar çözüm aşamasına girecek, iş adamlarının iş hacmi büyüyecek. Bu büyüme Kars-Ardahan-Iğdır2ın konfederasyonlaşmasını da beraberinde getirecektir dedi.

 

Bölge iş dünyasının ve bölge dernekçiliğinin bu hedefe gitmemesi için çok derinden sinsi bir saldırıyla derneklerin kuşatıldığı bir gerçek.  Örneğin Esenyurt'a 1. nufus olan Serka bölgesi 4-5 yıl bir binayala uğraştırılarak bölge nüfusumuzun orada Bld. Başkanını çıkarması engellenmektedir.  İktidar partisinde kümelenen siyaset zübükzadeleri bir bina için dernekleri nüfusumuzu esir almış, dernekçilik 4-5 yıldır çürütülüyor. Ardahan Kültür Evi gibi dev bir kurum çürütüldü, düşürüldü...

 

Siyaset zübükzadelerinin toplumu yanıltması neticesinde Esenyurt dışında Serka bölgesi nüfusu 10-15 ilçede 1. nüfus olmalarına karşın, bırakın belediye başkanını,  STK'larımızın bir çöpçüyü  tayin edecek gücü  yoktur. 

 

Dernekçilik alanında ki bu komedya ve trajedi başarı olarak gösterilip nüfusumuz sürekli düşürülmekte, kandırılmaktadır.  Aynı kandırma, çürütme ve düşürülme iş dünyası alanında da giderek büyüdü. Kaisiad bir tabela derneğine dönüştü. Kendisine biçilen misyonu yerine getiremedi. Aksine iş dünyasının örgütlenmesinin bitirilmesine doğru evrildi...

 

Bir tabela derneğine dönüşen Kaisad, tüzük ve içerik olarak vurguladığımız yapıyı topralamanın dışına çekildi, çıkarıldı. Bu çürümenin sürdürülmesi için kaisiad bir güçmüş gibi sürekli ısıtılıp toplumun önüne sürülmeye iş dünyası yanıltmaya çalışılacaktır. Artık iş dünyamızın bu tür oyunlara kanmaması tüm serka bölgesini kapsayacak şekilde yeniden yapılanmaya gitmesi bir zorunluluk olarak önümüze çıkmaya başladı...

 

Toplumun önüne lider olarak çıkan insanlar STK'lar oturmadan bir başarı şanslarının olmadığını görmeyecek derecede körleşmişlerdir. Bunların aşılması için her zaman söylediğimiz gibi iş dünyasının sağlam temeller üzerinde oturması ve Kars ve Iğdır'ın federasyonlarını kurup Ardahan Federasyonu ile birleşerek KAİ konfederasyonunun ortaya çıkarılması gerekmektedir. Bu anlamda 2015 yılı SERKA Bölgesi İş dünyası ve KAİ Konfederasyonunun temellerinin atılacağı yıl olacaktır. Bu STK projesi tamamlandığında ilk defa derneklerimiz Belediye başkanları çıkaracak güce erişeceklerdir. 

 

STK-Siyaset zübükzadeleri bölgemizin bu gücünün ortaya çıkmaması için on yıllardır her tür argümanı kullanmaktadırlar. Dürüst namuslu tüm hemşerilerimizin İŞ-STK alanında dönen oyunları çözüp doğru temelde harekete geçmeleri, örgütlenmeleri  gerekmektedir. Yoksa bu kısır döngü sürdükçe sürer. Toplumsal çürümeden nemalanan zübükzadeler adam diye bölge nüfusumuzla oynamaya devam ederler...

 

Yapılan görüşmeler, fikir alışverişinin ardından İstanbul'un her iki yakasında da Nisan'ın sonu, Mayıs Ay'ının başlarında toplantıların yapılması  yönünde karar alındı. Önümüzdeki günlerde toplantılarla ilgili geniş detaylı bilgi verilecektir.  Toplantıların ardından çalışma gurubu, katılımcılar, çalışma gurubunun adı ilkeleri kamuoyuyla paylaşılacaktır...

 

Doğu Medya/ STK-İş Dünyası

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA