Şüpheliyi Vuran Polis Kurbanının Yanına Sahte Delil Yerleştirdi

Şüpheliyi Vuran Polis Kurbanının Yanına Sahte Delil Yerleştirdi
Bu haber 2015-04-08 12:34:26 eklenmiş ve 669 kez görüntülenmiştir.

Şüpheliyi Vuran Polis Kurbanının Yanına Sahte Delil Yerleştirdi

 

ABD'de siyahi şüpheliyi sırtından vurarak öldüren polis memuru, ortaya çıkan görüntülerde kurbanını vurduktan sonra yanına sahte delil yerleştirirken görülüyor.

 

 

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde, koşarak kaçan bir siyahi şüpheliyi sırtından vurarak öldüren polis memuru Michael Slager cinayet suçundan yargılanacak. Söz konusu karar, geçen cumartesi günü yaşanan olayın görüntülerinin yayınlanmasının ardından alındı.

 

DİRENDİĞİ İÇİN VURDUĞUNU BELİRTMİŞTİ

 

Charleston şehrindeki olayda, 33 yaşındaki polis memuru Slager, trafik kontrolü için durduğu Walter L. Scott'ı vurarak öldürmüştü. Olay sonrası polisten yapılan açıklamada, aracının stop lambaları yanmadığı gerekçesiyle durdurulan donanma emeklisi Scott'ın (50) polis memuru Slager'a karşı direndiği ve elindeki şok tabancasını aldığı gerekçesiyle vurulduğu belirtilmişti.

 

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

 

Ancak, polisin verdiği bilginin aksine, olayın gerçek yüzü çevrede bulunan bir görgü tanığının kaydettiği cep telefonu görüntüleriyle ortaya çıktı. New York Times'ın yayınladığı videoda; polis memuru Slager, silahsız Scott'ı arkası dönük kaçarken sekiz el ateş edip vururken görülüyor. Bu da yetmiyormuş gibi Slager, yerde son nefesini vermekte olan Scott'ın ellerini arkadan kelepçeliyor. Ardından da suçunu örtbas edebilmek için şok tabancasını kurbanının yanına atarak sahte delil yerleştiriyor.

 

POLİSE DEĞİL NEW YORK TİMES'A VERDİLER

 

Olayı kaydeden görgü tanığı, polisin yayımladığı yalan bildiriyi gazetelerde okuyunca Scott'ın ailesine ulaşarak bu önemli delili kendilerine verdi. Ailenin tuttuğu avukat ise videoyu polis yerine New York Times gazetesine ulaştırdı. Videonun yayınlanmasının hemen ardından polis Slager, kefaletsiz yargılanmak üzere cinayet suçundan tutuklanırken, Charleston Belediye Başkanı Keith Summey, yaptığı açıklamada, "Yanlış yaptığınız zaman, yanlışsınız demektir. Eğer yanlış bir karar verdiyseniz, ister polis olun ister vatandaş, bunun cezasını çekersiniz. Vermiş olduğunuz kararın sonuçlarından siz sorumlusunuz" dedi.

 

"YA BU VİDEO OLMASAYDI"

 

 

Walter L. Scott'ın erkek kardeşi Anthony ise canlı yayında basına yaptığı açıklamada, "Adalet bizi dinlemiyor, güvenmiyor. Ya bu video kaydı olmasaydı? Bu video ortaya çıkmamış olsaydı, hayat boyu büyük bir acıyla yaşayacaktık. Onun masum olduğunu görmek ve haklılığımızı ispatlamak acımızı azalttı" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA