İstanbul Emniyet Müdürlüğüne Saldırdılar

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne Saldırdılar
Bu haber 2015-04-01 18:40:34 eklenmiş ve 1083 kez görüntülenmiştir.

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü Saldırdılar

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası önünde silahlı çatışma çıktı. Saldırganlar Emniyet'e uzun namlulu silahlastanbul stanbul Emniyet Müdürlüğü Saldırdılar Müdürlüğü Saldırdılar ve bombayla saldırdı. 1 saldırgan öldürüldü, 1 saldırgan yaralandı. 2 polis de yaralandı.

 

Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde silahlı çatışma meydana geldi. İlk edinilen bilgilere göre 2 saldırgan uzun namlulu silahlarla Emniyet Müdürlüğü'ne ateş etti. Polislerin anında karşılık vermesiyle saldırganlardan biri vurularak öldürüldü. Bir diğer saldırgan ise yaralandı. Saldırı esnasında 2 polis de yaralandı.

 

Vurulan şahıs Emniyet Müdürlüğü önünde yerde yatarken görülürken cadde çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Yerde yatan saldırganın üzerinden bomba olduğu iddia edildi.

Öte yandan gazeteci Nazlı Çelik, sosyal medyadan verdiği bilgilerde şu ifadelere yer verdi

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde üzerinde bomba olduğu iddia edilen bir kişi vuruldu."

 

HER YERDE ARANAN KADIN TERÖRİST EMNİYETİN KALBİNE SALDIRDI

 

Emniyet'in Kalbine Saldıran Kadın Terörist, Her Yerde Aranıyordu

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlediği saldırıda vurularak öldürülen Elif Sultan Kalsen, 2012'de Taksim'de polis noktasına düzenlediği saldırıdan dolayı her yerde aranıyordu.

 

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası giriş kapısına saat 17.50'de gelen kadın terörist, el bombası attı. El bombası patlamayınca terörist, Kaleşnikof ile ateş açtı. Polisin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, terörist öldürüldü. Teröristin üzerinden Kaleşnikof ile birlikte 2 el bombası ve 1 tabanca çıktı.

 

2'Sİ POLİS 3 YARALI

 

Çatışmada ikisi polis üç kişi yaralandı. Polis memuru İhsan Merde'nin kulağından yaralandığı, polis memuru Tayfun Demirtaş'ın ise alnını kurşun sıyırdığı bildirildi.

 

 

 

ÜZERİNDEN 2 EL BOMBASI ÇIKTI

 

Polisle girdiği çatışmada öldürülen kadın teröristin üzerinde 2 adet el bombası bulundu. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri ve çelik yelekli polisler çevrede arama yaparken, bomba imha uzmanları bomba düzeneğini fünye ile patlattı.

 

POLİS HER YERDE ARIYORDU

 

Elif Sultan Kalsen adı ilk olarak, 2012'de DHKP-C'nin canlı bombaları arasında geçti. Adı kamuoyuna yansıyınca kameralar karşısına geçip canlı bomba olmadığını iddia etmişti. 6 Ocak'ta Sultanahmet'te Turizm Şube Müdürlüğü'ne yönelik canlı bomba saldırısını örgüt, Kalsen'in yaptığını açıklamıştı. Ancak saldırganın Diana Ramazanova olduğu anlaşılınca, örgüt bildiriyi geri çekti. Kalsen, ocak sonunda Taksim'de polis noktasına otomatik silahla saldırı düzenledi. Polis, kimsenin yaralanmadığı saldırıdan sonra kaçan Kalsen'in peşindeydi.

 

SULTANAHMET SALDIRISINDA DA ADI GEÇTİ

 

Yabancı bir terör örgütünün düzenlediği ve bir polisin şehit olduğu Sultanahmet'teki saldırıda ismi geçen Elif Sultan Kalsen'le ilgili olarak birimler alarma geçmişti.

 

EYLEM İÇİN GELDİLER ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDILAR

 

Saldırı esnasında İstanbul Üniversitesi'ndeki gözaltıları protesto için emniyet binasının önünde bulanan bir grup da çatışmanın arasında kaldı. Seken kurşunlar nedeniyle ayağından vurulan Fikir Kulüpleri Federasyonu mensubu bir öğrenci, yaralandıktan sonra kaçmaya başladı. Polis, kaçan kişiyi saldırganlardan biri olduğu şüphesiyle kovalamaya başladı. Bir süre sonra Vergi Dairesi çevresinde yakalanan kişinin 22 yaşındaki öğrenci M.H.G. olduğu ve terör saldırısına katılmadığı anlaşıldı. M.H.G. ile birlikte kaçan gruptaki 5 kadın da emniyet güçlerince gözaltına alındı.

 

"BİZİ KATLETMEK İSTİYORLAR" DEMİŞTİ

 

 

DHKP-C'li Elif Sultan Kalsen'in ismi daha önce de sık sık gündeme gelmişti. Kalsen ilk olarak Sultangazi Polis Merkezi'ne yapılan ve polis memuru Bülent Özkan'ın şehit olduğu saldırının ardından '9 canlı bomba aranıyor' haberiyle gündeme gelmişti. İki yıl önce fotoğrafı ve isminin gazetede yayınlanmasının ardından Kalsen bazı emniyet müdürleri ve İstanbul Valisi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Kalsen adliye önünde basın açıklaması yaparak "Bizi canlı bomba ilan ettiler. Bunun kaygısını yaşıyoruz. Bizi katletmek istiyorlar" demişti.

ETİKETLER :
Diğer İstanbul haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA