SGK ÜMRANİYE SGM DEN SAĞLIKLI YAŞAM VE STRES YÖNETİMİ SEMİNERİ

SGK ÜMRANİYE SGM DEN SAĞLIKLI YAŞAM VE STRES YÖNETİMİ SEMİNERİ
Bu haber 2015-03-29 09:04:16 eklenmiş ve 1039 kez görüntülenmiştir.

SGK ÜMRANİYE SGM DEN SAĞLIKLI YAŞAM VE STRES YÖNETİMİ SEMİNERİ

 

SGK Ümraniye Sosyal Güvenlik Merkezi’nde Doç. Dr. Hülya PARILDAR ve Uzm. Dr. Özlem CİĞERLİ tarafından “Sağlıklı Yaşam ve Stres Yönetimi” semineri düzenlendi.

 

Coşkun BİLGİN; Sağlık İle Stres Bir Arada Olmaz…

 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Ümraniye SGM Müdürü Coşkun BİLGİN; ‘’Kurumumuz ülkenin en yoğun devlet kurumlarının önde gelenlerinden. Bu itibarla çalışanlarımız büyük bir iş yükü ve buna bağlı stres altında görevlerini yürütmekteler. Bugün bu seminerle çalışanlarımıza bir nebze olsun hem iş hem de özel hayatında stresten uzak sağlıklı bir yaşam yolunda yapabileceklerini konularında uzman değerli hocalarımız vasıtası ile aktarmaya çalışacağız. Bizlere böyle bir imkan tanıdıkları için hocalarımıza personelimiz adına ayrıca teşekkür ediyorum.’’ dedi.  

 

PARILDAR;  Sağlık, sadece hastalık ve sakatlık durumunun olmayışı değil, bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir…

       
Doç Doç. Dr. Hülya PARILDAR, “Sağlık, sadece hastalık ve sakatlık durumunun olmayışı değil, bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir.”  sözü ile konuşmasına başlayan PARILDAR; Düzenli sağlık kontrollerini yaptırmak/tarama yaptırmak şikayet olmaksızın yapılan sağlık kontrolleri yani Check Up’ların özellikle cinsiyete bağlı hastalıklarla ilgili belirli bir yaşa kadar periyodik olarak yapılacak kontrollerin tedavisi mümkün olmayan sonuçlarının önlenmesinde önemli bir etkendir. Aynı şekilde çocuklarında rutin olarak doktor kontrollerinden geçirilmeleri, rutin kontroller dışında çocuklarda sıkça görülen kalça çıkıklığı, şaşılık göz tembelliği, görme ve işitme kusurları gibi hastalıklara önceden önlem alınması bakımından önemlidir. Yine yetişkinlerde görülen; kalp, diyabet, hipertansiyon gibi hastalıklar konusunda tavsiyelere uyulması önem arz etmektedir.’’ dedi.

 

CİĞERLİ; Obezitenin önlenmesi = Dengeli ve Sağlıklı Beslenme…

 

Seminerin diğer konuşmacısı Uzm. Dr. Özlem CİĞERLİ konuşmasının konusu özellikle çağımızın en önemli sorunlarının başında gelen Obezite konusu oldu. Diyet konusunda çok önemli bilgiler paylaşan CİĞERLİ, ‘’Obezitenin sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde bir sorun haline geldiğini, vücuttaki yağ oranının normalin üstüne çıkmasıyla başlayan bu hastalığın kalp krizi gibi birçok hastalığı tetiklediğini, dengeli ve sağlıklı beslenmenin obeziteyi engelleyecek en önemli unsur olduğunu, toplumda diyetin yanlış yorumlandığı için daha büyük hastalıklara yol açabilecek bilinçsiz diyetlerin ölümlere kadar yol açabildiğini bu nedenle uzman gözetiminde diyet yapılması gerektiğini’’ ifade etti.    

Seminerin sonunda Ümraniye Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Coşkun BİLGİN tarafından konuşmacılara birer teşekkür belgesi verildi.

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer İstanbul haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA