Nevruz Ateşi Beykoz’da da Yandı

Nevruz Ateşi Beykoz’da da Yandı
Bu haber 2015-03-26 10:02:53 eklenmiş ve 883 kez görüntülenmiştir.

Nevruz Ateşi Beykoz’da da Yandı

Baharın müjdecisi, bolluğun ve bereketin simgesi Nevruz, Beykoz Celal Aras Anadolu Lisesi’nin tertip ettiği “Nevruz Bayramı” programıyla coşkuyla kutlandı. Okul bahçesinde nevruz ateşinin yakıldığı, öğrencilerin şarkılar söylediği etkinlikte Başkan Yücel Çelikbilek ve Kaymakam Erdoğan temsili olarak demir dövdü. 

“Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası” kapsamında tertip edilen “Nevruz Bayramı” kutlamasına Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, okul müdürü Kazım Sıtkı ve öğrenciler katıldı.

Türk Dünyası’nın Ortak Coşkusu

Nevruz Bayramı’nın Türk Dünyası, İran, Orta Asya Ülkeleri ve Türkiye’de büyük bir coşkuyla kutlandığını söyleyen Okul Müdürü Kazım Sıtkı, Celal Aras Anadolu Lisesi olarak nevruz coşkusunu yaşamak istediklerini ve bu nedenle bu kutlamayı yaptıklarını belirtti.

Okul müdürü ayrıca Nevruzun yeni bir başlangıç olduğunu, gece gündüzün eşitlendiğini, sıcaklıkların arttığını, nüfusu 200 milyonu aşan Türk Dünyası’nda sevgi, kardeşlik ikliminde ortak kültür ve coşkuyu yansıttığını aktardı. 

Demir Dövüldü

Etkinliğin okulun konferans salonunda yapılan bölümünde öğrenciler hazırladıkları şiirler ve türküleri okudular. Ergenekon’un simgesi olan demir dövme işi de tiyatral olarak öğrenciler tarafından canlandırıldı. Demiri dövme işini Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Kaymakamımız Süleyman Erdoğan birlikte temsili olarak yaptı.  

Okulun bahçesinde yakılan nevruz ateşinin üzerinden öğrenciler, okul müdürü ve Başkan Yücel Çelikbilek de atladı. Büyük bir coşku ve bayram havasında kutlanan programda çeşitli ikramlar ve halk oyunları gösterisi de yer aldı.

Başkan Yücel Çelikbilek: “Barışa Uyanış Olsun”

Nevruzun kardeşlik ve barışa yeniden başlangıç için bir fırsat olmasını dileyen Başkan Yücel Çelikbilek ise mesajında: “Dünya coğrafyasında zulüm ve haksızlıkların kol gezdiği günümüzde umarım Nevruz, ülkemiz ve tüm Dünya’da barışa uyanış olur” temennisinde bulundu.

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA