Qımıli Derneği DayanışmaDeğil, ‘Kaz Gecesi’ Yaptı...

Hoçvan Dernekler Federasyonu Üyesi Xımıli Derneği Dayanışma gecesi Hoçvan ve Xımıli (Otbiçen Köyü) halkının beklediği bir havada değil, tersine bir havada geçti.
Bu haber 2015-03-09 15:17:15 eklenmiş ve 725 kez görüntülenmiştir.

Qımıli Köylüleri ‘Kaz Gecesi’nde bir araya geldi.  

Hoçvan Dernekler Federasyonu Üyesi Xımıli Derneği Dayanışma gecesi Hoçvan ve Xımıli (Otbiçen Köyü) halkının beklediği bir havada değil, tersine bir havada geçti.

 

Gece birkaç CHP vekil aday adayının tanıtımına indirgendi. Ist. Anadolu Yakasında hemşerilerimizin en çok değer verdiği insanlardan biri olan Özge Nama’yı dahi görmezden geldiler. Namaya HDP Ardahan aday adayı Mahir Sural'a vb. birçok hemşerimize söz Hakkı verilmemesi büyük bir tepki toplarken, seçim arifesinde siyasilerin davet edilmesi daha da büyük bir tepkiye neden oldu. Bu konuda Murka derneği Üyelerine danışarak üyelerin isteği doğrultusunda bir gece yapmış siyasiler, siyasetçiler değil, sadece halkın istediği şekilde HDP milletvekili Onur konuğu olarak ağırlanmış ve dernek büyük bir takdir toplamıştı. Ama Xımılide yönetim halkı değil başka hesaplarla gece yaptı. Çağırdığı konuklar Arasında da resmen ayırım yaptı. Bazılarına söz Hakkı verdi, bazılarına vermedi. 

 

Halktan gelen bir diğer tepki ise madem siyasetçilere söz Hakkı verecektiniz neden  tüm siyasi partilerden vekil aday Ada'yı hemşerilerimizi çağırıp eşit bir şekilde söz Hakkı vermediniz yönünde oldu. Yada halka danışıp nasıl bir gece istedikleri sorabilirlerdi. 

 

Xımıli yaptığı gece ile aidiyetine, tabanına, halka ters bir durumun içine girerek büyük bir puan kaybı Yaşadı. Xımılinin 2015 dayanışma gecesi dayanışma değil kaz gecesi oldu. Zaten Xımıliyi bilmeyen Ataşehirdeki bir iki gazete Ardahan Hoçvan İlçesine bağlı (Hoçvan diye bir ilçe yok) Otbiçen Köyü Kaz gecesi yaptı diye haber Yaptılar. 

 

Buradan bölge basınımıza ve diğer basına da usulen bir gerçeği öğrenmeleri lazım. Mubareklerin çoğu haber yapmayı bilmiyor. Dernekler kaz kuş gecesi yapmaz. Dernekler dayanışma gecesi yapar. ... Derneğinin yaptığı dayanışma gecesinde bölgenin ana yemeği olan, bölge yemek Kültür'ünü en iyi yansıtan kaz yemeği ana yemek olarak sunuldu diyebilirler. Bu acar gazetecilere, gazeteciler  derneği ara sıra haber nasıl yapılır yönünde ders vermesi lazım...

 

Gecede dikkat çeken bir diğer husus ise Kaisiadın nasıl yerlebir olduğuydu...Koskocaman iş adamları derneğinin genel sekreteri olduğu iddia edilen din kardeşimiz köy derneğinde sunuculuk yapıyor. İşveren olarak işi olmayanlar, esnaf bile olmayanlar üye, üyelikte yetmiyor birde  Y K üyesi yapılıyorlar. Böyle bir örnek, böyle bir rezalet bırakın Türkiye'yi,  Dünya'da bile örneği yok. İşin garip tarafı bu konuda fakirden de çıt yok...

 

Basından Xımıli gecesi.

 

Qımıli Köyü Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aşkın Şit gecede yaptığı konuşmada, güç birliği ile çok şeyin başarılacağına inandığını belirterek, “Üye sayımız göstermektedir ki, gelişiyoruz ve büyüyoruz. Büyük bir potansiyele sahibiz. Gelişme ve ilerleme yönünde çalışmalarımız sürmelidir. Desteğiniz derneğimizi daha ileri noktalara götürecektir” dedi.

Türküler söylenip, halayların çekildiği gecede 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olması dolayısıyla davetli kadınlara şal ve çiçek verildi.

723456

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA