Buldan; Öcalan: “Bugün Müzakerelerde Kadınlar Masaya Oturuyorsa En Büyük Özgürlük Budur’

Iğdır’da KJA bileşenleri 8 Mart Dünya Emekçiler Günü nedeniyle düzenlenen miting düzenledi
Bu haber 2015-03-03 22:56:36 eklenmiş ve 553 kez görüntülenmiştir.
Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır
 
Iğdır’da 8 Mart Dünya Emekçiler Günü nedeniyle düzenlenen mitingde konuşan HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 8 Mart kadınlar günü için verdiği mesaja dikkat çekerek” 3 gün önce Sayın Öcalan ile görüştüğümüzde 8 Mart için mesajınızı kadınlara iletmek istiyoruz dediğimizde aynı şu cümleyi kullandı. Bugün müzakere sürecinde kadınlar masada oturuyorsa en büyük gelişme en büyük özgürlük aslında budur” dedi. 

 Iğdır’da KJA bileşenleri 8 Mart Dünya Emekçiler Günü nedeniyle düzenlenen miting düzenledi. Mitinge HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, DBP Iğdır İl Eş Başkanı Zübeyde Kaynar, HDP Iğdır İl Eş Başkanı Dilber Turan, Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Neşegül Can, Hoşhaber Belde Belediye Eş Başkanı Nurcan Paran, Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı Dilek Yanardağ’ın yanı sıra binlerce kadın katıldı. Mitinge kadınlar yerel elbiselerle geldi. Alan sarı, kırmızı ve yeşil balonlarla süslendi. Alana gelen kadınların ellerindeki KJA bayraklarının yanı sıra sahnede bulunan ve üzerinde” Kobanêde direnen kadınla örgütlenelim yaşamı özgürleştirelim “ pankartı dikkat çekti.

‘Pankart gerginliği yaşandı’

Konuşması için sahneye çıkmadan önce HDP Iğdır Milletvekili ile polisler arasında pankart gerginliği yaşandı. Alanda bulunan ve üzerinde PKK Lideri Abdullah Öcalan ile çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren kadın gerillaların resimlerinin bulunduğu pankartlara polislerin el koymasının ardından çıkan gerginlik kısa sürede polislerden geri alındı.
Öcalan:‘Bugün müzakere sürecinde kadınlar masada oturuyorsa en büyük gelişme en büyük özgürlük aslında budur’
Mitingde konuşan HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 8 Mart kadınlar günü için verdiği mesaja dikkat çekerek”Sayın Öcalan bu yılki 8 Mart için verdiği mesaja çok önemli bir mesaj verdi. Biz Sayın Öcalan ile 3 ün önce yaptığımız görüşmede 8 Mart için mesajınızı kadınlara iletmek istiyoruz dediğimizde aynı şu cümleyi kullandı. Bugün müzakere sürecinde kadınlar masada oturuyorsa en büyük gelişme en büyük özgürlük aslında budur” Dedi.
 
‘Kobanê zaferi kadınların mücadele ederek kazanacağının en büyük örneklerindendir’

Buldan, Kobanê’de kadınların verdikleri mücadelelerin tüm kadınlara mücadele ederek kazanacağının örneklerinden biri olduğunu belirterek” Kadınlar haklarını mücadele ederek kazanacaktır. Kobanê bir kez daha bunu bize gösterdi. Sakineler, Ronahiler, Fidanlar Arinler bize bunu gösterdi. Kadınların özgürlük mücadelesinde korkan ülkelerde kadınlar hep mücadele ettiler ve direndiler. Asla boyun eğmediler. Ne sisteme ne de erkek baskısına karşı boyun eğmediler.

‘Iğdır’da kadınların aday başvuru azlığı kabullenemez’

Buldan yaklaşan genel seçimlerde kadınların Iğdır’da adaylık başvuru sayısının azlığına dikkat çekerek” Kadınlar 5 Mart tarihine kadar partimize gitmeli adaylık başvurusunu yapmalıdır. Iğdır’da sadece 3 kadının adaylık için başvurması kabullenecek bir durum değildir.7 yıldır Iğdır’da bir kadın vekil olarak mahallelerde ve sokaklarda kadınlarla el ele verdiysek bugünler için verdik. Kadınların bütün mekanizmalarda yer alabilmeleri için, belediye başkanı, milletvekili olabilmeleri için bu mücadeleyi verdik” dedi.

Buldan son olarak, seçimlerde her kesmin, her düşüncenin kapısını çalarak bu ülkeye barışı ve demokrasiyi tesis edeceklerine dikkat çekerek”Iğdır’da AKP’ye oy veren Kürtlerin evine gideceğiz. CHP’ye oy veren sosyal demokratların evine gideceğiz. MHP’ye oy veren Azerilerin ve Terekemelerin evine gideceğiz. Evine gitmediğimiz kapısını çalmadığımız v elini sıkmadığımız tek bir insan bırakmayacağız. Herkesi yeni yaşamda buluşturmak için onlarla temasa gireceğiz. Ellerini sıkacağız, yüreklerine gireceğiz. Bu ülkede barışı, demokrasiyi ve kardeşliği tesis edeceğiz” dedi.

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA