SERHAT ARDAHAN FEDERASYONU ARDAHANIN KURTULUŞUNU KUTLADI

Merkezi Ardahanda Bulunan Serhat Ardahan Dernekler Federasyonu, Ardahan'ın 94. kurtuluş yıl dönümü nedeniyle bir program düzenledi.
Bu haber 2015-02-27 08:30:19 eklenmiş ve 419 kez görüntülenmiştir.
Merkezi Ardahanda Bulunan Serhat Ardahan Dernekler Federasyonu, Ardahan'ın 94. kurtuluş yıl dönümü nedeniyle bir program düzenledi.
 
Federasyon Başkanı Burak Taştan, 23 Şubat günü Ardahan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen gecede konuşma yaparak, gecenin önemini ve programı anlattı.
 
Ahsen düğün salonunda yapılan geceye, Belediye Başkanımız Faruk Köksoy'da katıldı. Köksoy, yaptığı konuşmasında; "Dernek Başkanı Burak beyin mesajları çok güzeldi. Biz ısrarla bulunduğumuz görev veya ötesinde her zaman şu hususu özellikle paylaştık. Ardahan 100 yıllık acı çekmiştir, zulüm görmüştür, fedakarlık yaşamıştır. 1800'lü yılların başından 1921'e kadar bu 100 yıllık acının yaşadığı travma, kırılganlık belki 100 yıl sonrasına kadar günümüze kadar uzanmıştır.
 
Elbette ki bunun tedavisi-rehabilitasyonu için en önemli yaklaşım Sivil Toplum dinamitlerinin güçlü olması, diri olması, birlik içerisinde olması kendi değerlerine kendi potansiyeline kendi toprağına kendi insanına sahip çıkmasıdır. Bu anlamda Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanımızı kutluyoruz ve kesinlikle 11 Dernek yetmez, ne kadar derneğimiz varsa bu Federasyon çatısı altında toplanmasını da bir şekilde destekliyoruz ve olmasını tavsiye ediyoruz.
 
Değerli kardeşlerim, Sinan Onay bir cümlesini düzelteceğim ve eksik olabilir sözüme oradan da devam etmek istiyorum. Biraz Kamuoyunda da belki eksik, belki yanlış anlaşılma var. Gürcülerin Ardahan'ı kendi istekleriyle terk ettikleri görünürdeki bilgi, 1921 - 21 şubat ve 22 şubatta TBMM toplanarak Ardahan adı altında Ardahan müzakere edilmek üzere toplanıyor. ve Ardahan'ın Gürcistan elinden kurtarılması için TBMM bir karar alıyor, bu kararını da Genel Kurmaya bildiriyor. Gürcü Büyük Elçiliğine rota olarak veriyor ve bu rotanın bu Genelkurmayın adım adım takip ettiği tabi iki Doğu Tepesi Komutanı Kazım Karabekir 'inde gerekli teşebbüslerde bulunması neticesinde Gürcüler mecburen terk etmek zorunda kalıyor Ardahan'ı" diyen Başkan Köksoy, Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanına, Sivil Toplum Örgüt Temsilcilerine Genel Meclis Üyelerine ve Ardahan'ın 94. Kurtuluş Yıl dünümü organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Kutlamalar Halk oyunları ve türkülerle devam etti.ardahanhaberi



ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA