ARDAFED ve BÖLGE DERNEKLERİNİN DAYANIŞMA GECELERİ BİRBİRİYLE ÇAKIŞTI

Bu Hafta Sonu yapılan dayanışma gecelerinde, Ardahan Dernekler Federasyonu Topkapıda, Kar-Der Umraniye'de , Pangis Derneği Bağcılar'da, Panik Derneği ise Beykoz'da dayanışma gecelerini ve etkinliklerini icra ettiler.
Bu haber 2015-02-23 10:43:42 eklenmiş ve 1116 kez görüntülenmiştir.

ARDAFED ve BÖLGE  DERNEKLERİNİN DAYANIŞMA GECELERİ BİRBİRİYLE ÇAKIŞTI

 

ARDAHAN  DERNEKLER FEDERASYONU ve BÖLGE  DERNEKLERİNİN DAYANIŞMA GECELERİ BİRBİRİYLE ÇAKIŞTI

 

Ardahan Dernekler Federasyonu başta olmak üzere bölge derneklerinin dayanışma gecelerinin birçoğunun dayanışma geceleri Şubat Ay'ına denk geldi.  Şubat Ay'ının 3.haftası ise birçok etkinliğin birbiriyle çakıştığı hafta oldu.

 

Bu Hafta Sonu yapılan dayanışma gecelerinde, Ardahan Dernekler Federasyonu Topkapıda, Kar-Der  Umraniye'de , Pangis Derneği Bağcılar'da, Panik Derneği ise Beykoz'da dayanışma gecelerini ve etkinliklerini icra ettiler.

Bölge Derneklerinin yaptığı etkinliklere her yıl olduğu gibi bu yılda onlarca temsilcisi ile ayırımsız tümünün etkinliğine katılan, katkı ve katılım sunan en büyük yayın organı Doğu Medya olurken, birer STK olarak Beykoz Ardahanlılar derneği ve Ardahan Eğitim Vakfı'da bölgeninin tüm derneklerinin etkinliklerine ayırımsız katılan STK'lar oldular.

Doğu Medya İmtiyaz Sahibi Ardahan Dernek başkanı Yusuf Sit Ardahan ve bölgeyi ilgilendiren tüm etkinliklere katılan Vali Ahmet Denizle Ardafed gecesinde 

 

 

ARDAHAN FEDERASYONU TÜM ARDAHANI TEMSİL EDEN BİR ETKİNLİĞE İMZA ATDI

 

Ardahanlıların %60'ıın Yaşadığı İstanbul'da bulunan,  40’a Yakın Ardahan Derneğini Bünyesinde Bulunduran Ardafed Ardahan Dernekler Federasyonu 23 Şubat Ardahanın Kurtuluşu Ve Dünya  Ardahanlılar Günü Etkinliğini bu yıl 21 Şubat 2015 Cumartesi Akşamı Saat 19.00’da  5 yıldızlı bir otelde icra etdi.

 

Yapılan etkinliğe, Kutlama Gecesine  Ardahan Valisi Ahmet Deniz Ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoyun  yanısıra Ardahanın Bürokrasisi İş Adamları Miletvekilleri Gazetecileri, federasyona bağlı tüm dernekler, bölgenin önde gelen önde gelen tüm STK'ları, milletvekili aday adayları, elit bir katılım gerçekleşti.

 

Bölgenin en ciddi yayın organlarından Doğu Medya başta olmak üzere bölge basının ezici çoğunluğu gecede yer aldı. Ekin Tv, Vatan Tv Ve Sınır Tv’nin gibi yerel kanallarda çekim yaptılar. Doğu Medya  yapılan tüm etkinliklere eksiksiz katılan tek yayın organı oldu.

Geceye Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Kaısiad’ın Başkanı Orhan Gökçe, Hoç-Fed Başkanı Yakup Mavzer, Ardahan Dernek Başkanı  Doğu Medya İmtiyaz Sahibi Yusuf Sit, Ardahan Eğitim Vakfı Başkanı İlter Avşar, Ardahan Kültürevi Başkanı Efrail Çiftçi,Kartal Ardahan Dernek Başkanı Ahmet Demirbaş, Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu,İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu,  Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Foks Tv’nin Genel Yayın Müdürü Doğan Şentürk, Mhp İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Milletvekili Aday Adayları, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Zarfsan sahibi Aytekin Kaya, Merih Pastahaneleri sahibi Bişar Şirin  başta olmak üzere  bölgenin önde gelen İşadamları, Trakya Yakası Ardahanlılar Dernek Başkanı Nurettin Çukurçayır, Arda-Fed Onursal Başkanı Güven Doğruyol,Hoçvan Dernekler Federasyon Başkanı Yakup Mavzer, Bursa Ardahan Dernekler Federasyon Genel Başkanı Zeki Aydın, Beylikdüzü Kaı Dernek Başkanı Gürsel İlgüz, Ardahan Eğitim Derneği Başkanı Celil Ünlü,Serhat Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Burak Taştan, Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fakir Yılmaz, Köprülü Dernek Başkanı Müftü Çam, Kars Ardahan Iğdır İl, İlçe Ve Köy Dernek Başkanları Ve Sanatçılar Mehtap Demir,Tekin Büyükkaya,Mehmet Yılmaz, Murat Zorba Ve Ardahan’ın Renkli Simaları Katıldı.İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Yaşar Geler, Başkan vekili Yener Bayrakçı, Mahmut Şenel , Fakir Yılmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri konukları kapıda karşıladılar.

Federasyonun  bu yıl yaptığı etkinlik tüm Ardahanlıları kapsadığı gibi, Ardafed'in kurumsallaştığının tüm Ardahanı en iyi temsil eden bir STK olduğunun da en iyi ispatı oldu.

 

KAR-DER VE DİĞER DERNEKLERİN GECELERİNDE İZDİHAM YAŞANDI YER YERİNDEN OYNADI, YOĞUN KATILIMLAR OLDU...

 

Ümraniye'de yapılan gecede ise KAR-DER ( Ataşehir Kars-Ardahan-Iğdır dernekleri federasyonu) 1500 kişilik salona 2000'den fazla insan geldi. İzdiham yaşandı. Ayrıca heberini yapmıştık. http://www.dkmhaber.com//haber/16472/kar-der-dayanisma-gecesine-yogun-katilim.html

Yine bu hafta sonu Hoçvan dernekler federasyonuna bağlı Panik ve Pangis derneklerinin dayanışma geceleri vardı.

 

PANİK ve PANGİS HALKI EN İYİ TEMSİL EDEN DERNEKLER OLDULAR

Pangis derneği dayanışma gecelerini Bağcılarda, Panik ise Beykoz'da gerçekleştirdi. Hoç-Fed'e bağlı bu iki derneğimizin etkinliğinde Kaisiad, Ardahan ve Hoçvan Federasyonundan sadece STK'lar davetliydi. Siyaset ve siyasetçiler yoktu. Halk etkinliğin yapıldığı salonları hınca hınç doldurdu. Adım atılacak yer kalmadı. Diğer tüm derneklerde olduğu gibi heriki derneğimizi de basın olarak yine Doğu Medya izledi.

Pangis Derneği  Başkanı Murat Morkoç ve Yönetimi her yıl olduğu gibi bu yılda çok başarılı bir gece icra ettiler. Halktan tam not aldılar. Pangis Y.K üyesi ve derneğin yaptığı etkinliğin tek sponsoru olan Larus Tekstilin sahibi İş Adamı Mahir Sural Ardahan HDP Millet vekili aday adayı olduğunu Pangis Dayanışma etkinliğinde açıkladı. Halk kendisini dakikalarca alkışladı. Herkes hayırlı olsun dedi.

Bu etkinlikte öne çıkan diğer bir husus  ise Yukarı Qurdoğlu Köyünün dernekleşmesi oldu. Derneğin kurucu başkanı Servet yıkılmaz etkinlikte yer aldı. Büyük bir ilgi ile karşılandı. Tebrik edildi. Yukarı Qurdoğluyla birlikte Hoçvanın 21 köyünden 16'sı derneğe kavuşmuş oldu.

 

PANİK ETKİNLİĞNDE BİR DEVRİM YAŞADI

Ardahan'ın  en büyük köylerinden olan Panik Köyü yönetiminin tümü  asgari ücretle, aylıkları ile  çalışan halktan insanlardan seçilmiş. İçlerinde ne bir işadamı, nede ileri gelen bir vatandaş hepsi halk dediğimiz sınıftan. Ama yeri yerinden oynattılar. Halk yönetimler böyle olmalı, riya, gösteriş, üçkağıtçılık, çaktırmadan halkı birilerine pazarlama vb. istemiyoruz. Halk neyse dernek de, yönetimde  o olmalıdır. Halkı temsil etmelidir.  Bu anlamda ilk defa halkla bu kadar bütünleşen, halkla kucaklaşan bir yönetime  Panik  Derneği yönetiminde tanık olduk.  Dernek yemekli yaptığı etkinlikte de üyelerinin yaptığı yöresel yemekleri halka ikram ederek bölgenin yemek kültürünü, sanatçılarda hakeza bölge kültürünü en iyi temsil eden guruplardan seçilmişti. Aynı başarı Pangis derneğinde de ortaya kondu.

İş adamından esnafına halk etkinlikteydi. Salona sığamadılar.

Rojeva'da Daiş çetelerinin Kürdistanan saldırısında ağır yaralanan derneklerimizin gazi payesi verdiği aktivist insan haklari savunucusu Semra Demir salona adım attığında yoğun bir ilgi ile karşılandı. Dakikalarca alkışlandı.

 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA