Av.Mehmet Emin Adıyaman HDP’den Iğdır Milletvekili Aday Adayı Oldu

Halkların Demokratik Partisi(HDP)'den Iğdır Milletvekili aday adayı için Av.Mehmet Emin Adıyaman resmi ilk başvurusunu yaptı
Bu haber 2015-02-20 18:14:42 eklenmiş ve 1237 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

 

Halkların Demokratik Partisi(HDP)'den Iğdır Milletvekili aday adayı için Av.Mehmet Emin Adıyaman resmi ilk başvurusunu yaptı.

 Halkların Demokratik Partisi(HDP)Iğdır il eş başkanları Cesim Katar,Dilber Turanın Yanı sıra başvuru komisyonu İbrahim Batın ve Hüseyin Yiğit tarafından Av. Mehmet Emin Adıyaman'ın başvurusu alındı.

 

Av.Mehmet Emin Adıyaman Kimdir?

 

1961 Iğdır doğumlu, ilk ve orta öğrenimini ığdırda tamamladıktan sonra üniversite sınavlarında Van Eğitim Fakültesini kazandı. 1977 yılında yurtsever gençlik içinde yer aldı.12 Eylül 1980 Darbesinde tutuklanarak Erzurum sıkıyönetim mahkemelerinde PKK Kars-Iğdır ana davasında idamla yargılandı ve 3 yıl tutuklu kaldı. Cezaevinden tahliye olduktan sonra 1986 yılına kadar pek çok defa gözaltı ve tutukluluk yaşadı. 1987 yılında Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi. Üniversite yıllarında yurtsever öğrenci faaliyetleri içinde aktif yer aldı. Hukuk fakültesinden 1991 yılında mezun olduktan sonra Iğdır’da serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde HEP üyeliği ve DEP Iğdır kurucu il başkanlığı yaptı. 1994 yerel seçimlerinde DEP (Demokrasi Partisi) Iğdır Belediye Başkan adayı oldu. 



2 Mart TBMM darbesinde milletvekillerin tutuklanması (Orhan Doğan, Hatip Dicle, Leyla Zana v.s tutuklanması) üzerine seçimler boykot edildi ve yerel seçimlere katılmadı. 2 kardeşinin gerilla saflarına katılmasından sonra birinin şehit olması, diğerinin müebbet hapis cezası alması ve ayrıca siyasi tutsakların avukatlığını üstlenmesi ve siyasi faaliyetlerinden dolayı Erzincan DGM’de hakkında örgüt üyeliğinden dava açıldı. 



Yakalama kararı üzerine bir yılı aşkın firari gezdi. Akabinde 1995 yılında İstanbul’da yeniden serbest avukatlığa başladı. 2002 yılında DEHAP’tan Iğdır’da milletvekili aday-adayı oldu. 23 yıldır siyasi davalarda ve halen pek çok siyasi tutuklunun ve KCK İstanbul ana davasında siyasi tutsakların avukatlığını yapmaya devam etmektedir. Merkezi Fransada bulunan Uluslararası Kayıplar Federasyonunun (FEMED) İstanbul’da yapılan 3. Konferansında Türkiye’de Faili Meçhuller, Toplu Mezarlar ve Gerilla Cenazelerine Yapılan İşkenceler konulu sunum yaptı. Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyeliği (ÖHD) ve yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu. İstanbul Barosu seçimlerinde Yurtsever avukatların kurduğu ÖHG (Özgürlükçü Hukukçular Grubu) adayı olarak seçimlere katıldı. Kürt Avukatların kurduğu Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı (TOHAV), Yakınlarını faili meçhulde Kaybedenlerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YAKAY-DER) üyesidir. Ayrıca Çeşitli gazete, dergi ve web sitelerinde pek çok politik makalesi yayımlandı. Halen DTK (Demokratik Toplum Kongresi) delegesi ve Merkezi Hukuk ve Statü komisyonu üyesidir.

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA