İstanbul'da Okullar Tatil Edildi

İstanbul'da Okullar Tatil Edildi, Hayat Felç Oldu, Metrobüs Seferleri Durdu...
Bu haber 2015-02-17 20:57:31 eklenmiş ve 1234 kez görüntülenmiştir.

İstanbul'da Okullar Tatil Edildi

 

İstanbul'da okullar olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edildi.

 

İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Twitter adresinden yaptığı açıklamada şunları belirtti, "İlimizde kar yağışının etkisini artırması ve don olayı beklendiğinden çarşamba günü okullar 1 gün tatil edilmiştir."

 

VALİLİKTEN YAPILAN AÇIKLAMA

 

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteoroloji yetkilerinden alınan bilgiye göre; ilimizde aralıklarla devam eden kar yağışının bu gece ve çarşamba günü etkisini artırması ve don olayı beklenmektedir. Valiliğimizce öğrencilerimizin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 18 Şubat Çarşamba günü 1 gün ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır" denildi.

 

OKULLARIN TATİL OLDUĞU DİĞER İLLER

 

Kar nedeniyle okulların tatil olduğu diğer iller şöyle;

 

Samsun, Yozgat, Bingöl, Zonguldak merkez ve Kilimli ve Kozlu ilçeleri, Ordu'nun Gürgentepe ve Gölköy ilçeleri, Kastamonu'nun Abana, Bozkurt, İnebolu, Çatalzeytin'deki tüm eğitim kurumları ile Doğanyurt ve Küre'de taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi. Cide'de ise taşımalı sistem kapsamındaki okulların bugün ve yarın tatil edilmesi kararlaştırıldı. Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kar yağışı nedeniyle tüm okullar tatil edildi.

İstanbul'da yoğun kar yağışı sonrası iş çıkışı trafik adeta felç oldu.

 

İstanbul'da özellikle akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışının ardından İstanbul'da trafik adeta felç olurken, Beylikdüzü-Avcılar arasında metrobüsler durdu.

 

Akşam iş çıkışı evlerine gitmek isteyen İstanbullular büyük sıkıntı yaşadı. Kar yağışının etkili olduğu Avrupa yakasında metrobüsler hareket etmekte zorlandı. Beylikdüzü'ne giden metrobüsler Avcılar'da durdu. Yüzlerce insan metrobüsler içinde bekledi.. Bazı yolcular ise metrobüsten inip yürüyerek yollarına devam etti. Zincirlikuyu yönüne giden metrobüsler ise Beylikdüzü durağında kontak kapattı.

 

METROBÜS ÇALIŞMADI, VATANDAŞ YÜRÜMEK ZORUNDA KALDI

 

İstanbul'da akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı ulaşımda aksamalara sebep oldu. Zaman zaman tipi şeklinde yağan ve şiddetini artıran kar yağışı yüzünden metrobüs seferleri aksadı. Bazı metrobüsler yolda kaldı. Duraklar metrobüs bekleyen vatandaşlarla doldu. Dakikalarca bekledikleri metrobüs gelmeyince onlarca vatandaş çareyi yürümekte buldu. Metrobüs duraklarındaki yoğunluk ise dikkat çekti.

 

 

 

İSTANBUL TRAFİĞİ FELÇ OLDU

 

İstanbul'da şiddetli kar yağışı trafikte olumsuzluklara yol açtı. Görüş mesafesinin düşmesi ve yollardaki buzlanma sebebiyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

 

Sabah saatlerinden itibaren devam eden kar yağışı zaman zaman tipiye de dönüşerek etkisini artırdı. Kar yağışı sebebiyle trafik E-5'te kilitlendi. Boğaziçi Köprüsü istikametinde trafik durdu. Kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. Metrobüs yolu da sık sık tuzlandı.

 

"2 SAAT BULUNDUĞUNUZ YERDE KALIN"

 

Ünlü trafik uzmanı Murat Kazanasmaz da twitter hesabından vatandaşları uyardı. Kazanasmaz "Şu anda neredeyseniz en az 2 saat orada kalın. Dışarıya çıkarsanız orada da kalacaksınız" mesajını takipçileriyle paylaştı.

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer İstanbul haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA