KAİSİAD 3.OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI

Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici ve İşadamları Kültür ve Dayanışma Derneği 3. Olağan Genel Kurulunu Derneğin İstanbul Şişli'de bulunan Merkez Binasında Yaptı.
Bu haber 2015-02-16 02:42:50 eklenmiş ve 1465 kez görüntülenmiştir.

KAİSİAD 3.OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI

 

Kars-Ardahan-Iğdır  Sanayici ve İşadamları  Kültür ve Dayanışma Derneği 3. Olağan Genel Kurulunu Derneğin İstanbul Şişli'de bulunan Merkez Binasında Yaptı.

 

Bir önceki hafta bu ayın 8'inde yapılması planlan fakat yeterli çoğunluk sağlanamadığından 15-02-2015 Pazar Gününe ertelenen kongre saat  11.00 da başladı. saat 13.00 da sona erdi.

 

Genel kurul başlamadan önce divan üyeleri oy birliği ile seçildi. Divan Başkanlığına Yener Cantemur, Divan Üyeliklerine ise Mehmet Şimşek ve Osman Gökçe seçildiler.

 

Kongre 1. dk. saygı duruşu ile başladı. Ardından belirlenen gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri ve yeni yönetim oy birliği ile kabul edildi. Dilek ve temenniler bölümünde kongreye katılan üyeler fikirlerini dile getirdiler. Konuşmacılar kuruluşundan günümüze derneğin çok başarılı icraat ve etkinliklere imza atmasına rağmen örgütlenme ve alt yapı anlamında yeterli mesafeyi almadığının altını çizdiler. Yeni yönetimin ana görevi bu eksikliği gidermesi olduğunu belirttiler. Yeni yönetim birçok ama..ları da beraberinde getirdi.

 

Kongre'de derneğin Üyesi ve Basın Danışmanlığını yapan Doğu Medya İmtiyaz Sahibi Yusuf Sit'in,  "KAİSİAD tüm Kuzey Doğu Anadolu'yu kapsamalıdır. Ağrı ve Artvin İllerinin katılması zaruridir" yönündeki görüşü tüm katılımcılar tarafından kabul edilmesine rağmen şimdilik ağır bir yük getireceğinden önümüzdeki zaman diliminde, ileri süreçlerde gündeme alınması, bu konuda bir komisyon kurularak çalışmaların yapılması benimsendi. Bu anlamda genel kurulda oylamaya sunulmadı. Sit, şu anda oluşan yönetimle bu işin başarılmasını, KAİSİAD'ın bölgeyi kapsamasını da mümkün görmüyoruz dediler.

 

Yapılan genel kurul'a bir önceki başkan Süreyya Çinik katılmazken, derneğin kurucu yönetiminden Turgut Acay, Ahmet Demirbaş, Sefer Karakoyunlu gibi kurucu yönetim ve üyeler katıldılar. Yeni yönetimin yarısı eski yönetimlerde yer alan üyelerden oluştu. . Başkanlığa Orahan Gökçe'nin seçildiği Yeni yönetim 15 asil ve 15 yedekten oluştu.

 

 1. Genel Kurulda  yönetimlerde de görev alan üç bayan'a asil yönetimde  yer verildi. Saadet Garan, Gülsen Ekinci, Mehtap Kılıç'ın bayan olarak yeni yönetimde görev almalarının yanı sıra eski yönetimlerde görev alan Turgut Acay, Yavuz Polatoğlu, Abdullah Adıman yeni yönetimde de görev aldılar. Ahmet Demirbaş, Danışma Kurlunda, Sefer Karakoyunlu Denetim'de, Özkan Gökçe Hayasiyet kurulunda yer aldılar.

 

3. GENEL KURUL SONUCU YÖNETİM TAM LİSTESİ AŞAĞIDAKİ İSİMLERDEN OLUŞTU:

 

Kongrenin ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan Başkan Orhan Gökçe, güveninize layık olmak için yoğun bir çalışma içine gireceğiz. Derneğimizin örgütlenme ve kurumsal alt yapısını oturtmak ve İstanbul'un her ilçesinden üye yapmak 1. öncelliğimiz olacaktır. Geçmişteki aksaklık ve eksikliklere takılmayacağımız gibi onlardan önemli dersler alarak, önemli dersler çıkararak hep birlikte derneğimizi kurumsal bir yapıya kavuşturacağız. Kongremizin bölgemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz dediler.

 

Başkan'ın ardından Ardahan Milletvekili Adaylığına soyunan Sanayici İş Adamı Hakan Çapan tarihi önemde bir konuşma yaptı. Çapan başta bölgemiz olmak üzere ülkemizin kurtuluşu yerel örgütlenmeden geçmektedir. KAİSİAD gibi kurumlar Türkiye'nin diğer bölgelerinde de ortaya çıkarsa ülkemizle oynama  tarihe karışacaktır. Bu anlamda STK'lar çağımızın en önemli kurumlarıdır. Tüm Y. K'da yer alan arkadaşlar aldığımız yükün, görevin sorumluluğu ve bilincindeyiz dediler.

 

 

 Doğu Medya/İstanbul

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA