PARTİLER DEĞİL HALK İSTİYOR

Ardahan ve bölgemizin çağ atlaması bakımından milletvekilliğine en uygun aday. Ardahanlılar açısından partilerin 1. sırada yer vermesi gereken bir isim olarak Hakan Çapan öne çıkmaktadır.
Bu haber 2015-02-11 13:39:59 eklenmiş ve 1530 kez görüntülenmiştir.

PARTİLER DEĞİL HALK ONLARIN ADAYLIĞINI İSTİYOR

 

Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi  birçok bakımdan Türkiye'nin her alanda en çok geri kalan, geri kalmışlıkta, yoksulluk ve yoksunlukta başı çeken bir bölge. Bu gerikalmışlığın yanısıra ülkenin tümünü ilgilendiren can alıcı bir meselede çözüm süreci.

 

Çözüm sürecinin akamete uğramaması içinde yeni yeni Türkiye'nin tümüne hitap etmeye başlayan HDP'nin çıkışı çok önemli. HDP kadro bakımından yetersiz görülse de devrimcisinden demokratına, solcusundan sağcısına, Kürdünden Türküne, Müslüman'ından Hıristiyan'nına, Alevisinden Sunnisine halkın en çok kendisini içinde bulduğu bir  yapılanmaya doğru hızla evriliyor.  Bir başka deyişle partinin kadroları değil halk HDP'yi merkeze Türkiye'nin ana muhalefet partisi konumuna çekiyor. Partiyi marijinal sol bir parti, sadece Kürtlerin partisi konumundan hızla çıkararak merkeze taşıyor. Bu anlamda partinin kadroları isteselerde istemeselerde halktan gelen bu yoğun baskıya, dipten gelen bu dalgaya göre yapılanmak zorunda kalmaktadırlar. Halkın bu yönelmesiyle birlikte HDP ister istemez Türkiye Ana Muhalefet Partisi kimliğine doğru hızla kaymaya başladı.

 

Bu tesbiti nereden çıkardığımızı soranlara verceğimiz en iyi cevap derneklerdir. Yerel seçimlerde hemşeri bazlı dernekler genel olarak ya Ak Parti, Yada CHP adaylarını ağırlayıp ibreyi onlara doğru çeviriyorlardı. Ama içine girdiğimiz süreçte açıkça gördük ki AKP veya CHP'ye üye olan ezici bir çoğunluk HDP'ye dönmeye açık ve gizli bir şekilde HDP'yi desteklemeye başladılar.

 

Murka Derneği Barajı Yıktı Geçti (Haberin detayları için linke tıklayınız...) http://www.dkmhaber.com/haber/16407/murka-dernegi-secim-barajini-yikti-gecti.html  haberinde de işaret ettiğimiz gibi 1-2 yıl önce Ak Partinin baş tacı edildiği etkinliklerde AK Parti ve CHP'nin esamesi bile yoktu. Bu durumu bir çok dernekte gözlemlemeye başladık. Bir başka deyişle Haziran 2015 seçimlerinde HDP dahil halkı aptal yerine koyanlar (Hasip Kaplan'ın TBMM'de yaptığı konuşmada seçmene aptal benzetmesi yapması gibi) halk tarafından dizayn edileceklerdir. CHP ve MHP soğuk savaş döneminin partileri. Halk onaları ortaya çıkarmadı. Onlar halkı dizayn etmek için ortaya çıkarıldılar. Ve halkı dizayn etmeye çalıştıkça da giderek çöktüler, giderek battılar. Ama HDP öyle değil. Verilen ağır mücadeleler sonucu halkın ortaya çıkardığı bir siyasal hareket. Bu anlamda Türkiyede taban olarak karşılığı en yüksek bir siyasi parti. Bütün bu donlere baktığımızda halk HDP'yi Türkiyenin ana Muhalefet partisi yapacaktır. 

 

Türkiye'nin bu gerçekliğinden Ardahan'a geldiğimizde Milletvekili seçilenlerin büyük çoğunluğuna bakıldığında temsil ettikleri İl'in ve bölgenin sorunlarına vakıf olmada çok çok yetersiz oldukları gibi, halkı bölgeyi, bölgenin kalkınmasına etki edecek konularda da bırakın uzmanlığı oralarda yaşayan bir köylü kadar bölgenin sorunlarına vakıf değiller.

 

Bölgenin kalkınmada önemli iki temel değeri olan "Tarım ve Hayvancılık" alanında bırakın uzman olmayı, normal sıradan bir köylü kadar bile sorunlara vakıf değiller.

 

Ardahan'da uzun yıllardır belli adların vekilliği adeta tekelleştirmeleri  gerikalmış bölgemizin daha da gerikalmasını, boşalmasını da beraberinde getirmiş bulunmaktadır.

 

Bu anlamda Doğu Medya olarak Ardahan'da kısa bir araştırma yaptık. Halk nasıl bir vekil, kimi, kimleri vekil olarak görmek istiyor ve HDP vekil çıkaracaksa nasıl bir politika izlemeli diye.

 

Bu iki konuda  çok çarpıcı sonuçlarla karşılaştık. SERKA başta olmak üzere halkında yakından tanıdığı tarım ve hayvancılık alanında uzmanlığı ile tanınan Hakan Çapan adı tüm adları sollayarak öne çıktığı gibi, halk HDP Ardahan'da vekil çıkarmak istiyorsa Haci'yi (Hakan Çapan'ın abisi Cengiz Çapan) ikna etmeli 2. olarak Pamuk Hanımı (Ardahanda Pamuk Eczanesi Sahibi Hanaklı bir hanımefendi) aday göstermeliler yönünde görüş belirttiler.

 

Bilimsel anlamda herkesin kabul ettiği bir gerçek var. Bir insan ancak belirli bir dalda uzman olur. Daldan dala atlarsa uzman değil kuş olur. Tarım ve hayvancılık alanında ilimize baktığımızda Bakanından SERKA'da ki uzmanlara kadar herkesin uzman olarak kabul ettiği bir isim var. Bu isimde Hakan Çapan.

 

Çapan sadece bu konuda uzmanlığı ile değil aynı zamanda bölgedeki yatırımları ile de öne çıkan bir isim. Hayan ve hayvansal ürünller ekolojik ve organik  yağ, peynir,  peynir çeşitleri, bal üretiminde Türkiye'nin eşsiz tesislerinden biri olan Kuzeydoğu Anadolunun en büyük, en entegre hayvansal ürünler tesisi olan Kaşkar Süt Fabrikasının da sahibi. Eğitim alanında üst düzey eğitim aldığı gibi çocukluğundan beri de Tarım ve Hayvancılığın içinde yetişen bu anlamda üst düzeyde tecrübeli bir isim.

Tarım ve Hayvancılık alanında Ardahan Göle Modeli Projesi ile uzmanların takdir ettiği çapanın projesi Türkiye geneline uygulanırsa; Türkiye tarım ve hayvancılık alanında çağ atlayacak bir konum yakalayabilir.

 

Bir başka deyişle Hakan Çapan laf olsun torba dolsun kabilinden bölgeye yönelen bir insan değil. Ardahan'da yaptığı yatırımlarla da kendini ispatlamış iş adamı kimliği ile öne çıkan bir uzman. Bunun yanı sıra İstanbul'da İş Adamları Derneği başta olmak üzere bölgemizin birçok STK'sında hem üye hemde Y.K üyesi hemde aktif olarak koşmaktadır.

 

Ardahan ve bölgemizin çağ atlaması bakımından milletvekilliğine en uygun aday.  Ardahanlılar açısından partilerin 1. sırada yer vermesi gereken bir isim olarak Hakan Çapan öne çıkmaktadır. Çapan ister bağımsız girsin, İster herhangi bir siyasi partiden girsin bu dönem vekillik şansı en yüksek olan adaylardan biri.

 

Kars ve İstanbulda ise yaptığımız tesbitler dünya görüşleri ve partileri değişik olsa da 2-3 isim daha öne çıkmaktadır. Kars için HDP'ye İş Adamı  Cahit Klıç, MHP'ye Av. Yaşar Ağsu, CHP açısından değer katma bakımından İstanbulda KAİSİAD kurucu Başaknı Süreyya Çinik isimi öne çıkmaktadır.  Bu isimlerle ilgili görüş ve araştırmalarımızı da ilerleyen zaman diliminde sizlerle paylaşacağız...

DOĞU MEDYA/ HABER ANALİZ

 

 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA