Iğdır Barosundan İç Güvenlik Paketine Tepki

Iğdır Barosu meclis gündemine gelmesi ertelenen “İç Güvenlik Paketine” ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi
Bu haber 2015-02-10 21:48:12 eklenmiş ve 783 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

 

Iğdır Barosu meclis gündemine gelmesi ertelenen “İç Güvenlik Paketine” ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Iğdır Avukatlar Barosu AKP Hükümeti’nin mecliste geçirerek yasallaştırmak istediği fakat hafta içi ertelenen İç güvenlik paketine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Iğdır merkeze bağlı Bağlar Mahallesi’nde bulunan baro binasında gerçekleşen basın açıklamasına DBP Iğdır Belediye eş başkanları Av. Murat Yikit, Av. Şaziye Önder, Iğdır Baro Başkanı Özgür Kurban Gül’ün yanı sıra baroya bağlı avukatlar katıldı.

 

‘Bu tasarı insan sağlığı üzerinde olumsuz etki yaratacaktır’

 

Basın açıklamasını gerçekleştiren Iğdır Baro Başkanı Özgür Kurban Gül İç güvenlik tasarısı ile insan sağlığı üzerinde ciddi bir olumsuz etki yaratılacağına dikkat çekerek”  Toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkının kullanımı sırasında insan sağlığı üzerinde olumsuz etkisi tartışmasız olan çıkmayan boyalı su kullanımının önü açılmaktadır. Gaz ve boyalı su kullanımından korunmak için yüzün kısmen kapatılması halinde bile, bireylerin ağır bir şekilde cezalandırılmasının yolu açılmaktadır” dedi.

 

‘Bu paketle yeniden faili meçhul cinayetler ve işkenceler gündeme gelecek’

 

Adından konuşan Iğdır Belediye Eş Başkanı Av. Şaziye Önder ise söz konusu paketin kabul edilmesi halinde Türkiye’de ciddi tahribatların yaşanacağı ve bunun sonucunda faili meçhullerin ve işkencelerin tekrar gündeme geleceğini belirterek” Bu paketle birlikte artık hakim ve savcının yetkisi kalmadı. Polis bu paketle istediği kişiyi gözaltına alabilir. Hatta tipini beğenmedim diye kişiyi bir gün karakolda tutabilir. Bunun için önünde engel kalmıyor.12 Eylül’ü insanlar hep anlatır dururlar. Bizlerde dinleriz. Bu paketle 12 Eylül’ün bile ötesine geçilecek. Ciddi tahribatlar olacak. Faili meçhuller ve işkenceler gündeme gelecektir. Güvenlik için yapılan bu tasarı kimin güvenliği ve neyin güvenliği içindir. Bizler böyle bir güvenlik istemiyoruz” dedi.

 

Belediye araçlarına el konulacaksa bizler kamu güvenliği nasıl sağlayacağız’

 

Önder, güvenlik paketi ile birlikte belediyenin araçlarına da el konulacağına değinerek” Bu paketle belediyenin tüm araçlarına el konulacak deniliyor. Diyelim ki itfaiye aracına el konuldu. O anda bir mahallede yangın çıktı. Buna belediye olarak nasıl müdahale edeceğiz. Biz kamu güvenliğini nasıl sağlayacağız. Bizler bu pakete karşıyız. Umarım ertelenme değil de bu paket tamamen gündemden kaldırılır. Böylece insanlarda adalet duygusu tazelenir. Biz hukukçuların adalete güveni yeniden oluşur” dedi.

Basın açıklaması yapılan konuşmaların ardından son buldu.

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA