PANİK DERNEĞİNİN DAYANIŞMA ETKİNLİĞİ BU AYIN 22'DE

Hoçvan Dernekler Federasyonu (HOÇ-FED) Üyesi Panig Derneği bu ayın 22'sinde dayanışma etkinliklerini Beykoz Paşabahçe Mutlu düğün salonunda yapacaklar.
Bu haber 2015-02-10 11:35:17 eklenmiş ve 937 kez görüntülenmiştir.

PANİK DERNEĞİNİN DAYANIŞMA ETKİNLİĞİ BU AYIN 22'DE

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (HOÇ-FED) Üyesi  Panig  Derneği bu ayın 22'sinde dayanışma etkinliklerini Beykoz Paşabahçe Mutlu düğün salonunda yapacaklar.

 

Başkan  Mehmet Yıldız ve yeni yönetimi seçilir seçilmez ilk iş olarak dernek merkezlerini Beykoz Merkeze taşıdılar. Tüm üyelerinin rahatlıkla kendilerine ulaşacakları bir adrese taşındılar.

 

Yeni yönetimin en büyük özelliği  kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde durabilen sadece halka hesap veren bağımsız, siyaset üstü bir STK anlayışını ortaya koydular. Bu anlamda Beykoz On Çeşmelerin üst sokağında merkezde mütevazi, bütçelerine uygun bir yer tutular ve burada sık sık bir araya gelmeye başladılar.

 

Yeni yönetim dernek merkezini bu anlamda halkın hizmetine koyarken ayrıca bir taziye çadırı da alarak ihtiyaç duyulduğunda halka üyelerinin hizmetine vermektedir.

 

Panikliler yeni yönetimin, derneklerinin siyaset üstü duruşu,  gösteriş vb. şeylerden uzak durması, sadece halka ve üyelerine hizmet sunan, halkın ve üyelerin istekleri doğrultusunda koşan güzel bir yönetime kavuştuklarını her fırsatta dile getirmeye başladılar.

 

Yönetimin bu ilkeli duruşu kısa bir zamanda halkın derneğe daha da duyarlı yaklaşmasını beraberinde getirdi. Önümüzde ki  1-2 yıl içinde yönetim hergün artan desteği göz önüne alarak mülkiyet sorununu çözmek, derneği  mülkiyete kavuşturmak için faaliyetlerine başlayacak.

 

Başkan Mehmet Yıldız hem il derneğimiz, hem de köy derneklerimiz ilk defa birlik bütünlük içinde hareket etme zeminini yakaladılar. Ardahanlılar Beykoz'da ilk defa kurumsal anlamda güçlü bir alt yapıya kavuştular.

 

Beykoz'da  Ardahan İl Derneğinin başına dernekçilik alanında uzmanlığı ile bilinen Yusuf Sit'in gelmesi Beykoz'da bulunan diğer Ardahan köy, ilçe derneklerinin birlikte daha uyumlu çalışmalarını, birlikte hareket etmelerini , sorun ve sıkıntılara birlikte sahip çıkmalarını da sağladı. 

 

Gölgeli dernek başkanı Mehmet Avşar'da büyük bir özveride bulunarak derneği 24 saat açık bir lokale kavuşturdu.

 

Ardahan Eğitim Vakfı ve Ardahan İl derneğimiz aynı çatı altında buluştular. Bu durum Ardahanlılar için tarihi önemde bir gelişmedir. Bu anlamda emek ve çaba sarf eden Beykoz Ardahan Derneği Başkanı Yusuf Sit başta olmak üzere tüm yönetici arkadaşları kutluyoruz.

Yıldız bu 22 Şubat Pazar günü Paşabaqhçe Mutlu Düğün salonunda yapacaklrı dayanışma etkinliğine başta köylülerimiz olmak üzere herkesi davet ediyoruz dediler.

 

DOĞU MEDYA İMTİYAZ SAHİBİ VE BEYKOZ ARDAHANLILAR DERNEK BAŞKANI YUSUF SİT PANİK DERNEĞİNİ ZİYARET ETDİ, DERNEKÇİLİK ALANINDA ORTAYA KOYDUKLARI İLKELİ DURUŞLARINDAN DOLAYI PANİK YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR EDTİ...

 

Panik Kültür ve Dayanışma Derneğini Ziyaret eden Beykoz Ardahanlılar Derneği Başkanı  Yusuf Sit ortaya  koydukları ilkeli duruşlarından dolayı birkez daha Panik yönetimini kutladı.  Dernekçilik budur, harcı kaynağı insandır dedi. Gösteriş ve şa'şaya girmeden halkı temsil etmek, siyaset üstü durmak derneklerin ana özelliğidir. Bunu laiki  ile başarıyorsunuz. Önümüzdeki zaman diliminde Paniklilerin mülkiyete kavuşması açısından üzerlerine ne düşüyorsa maddi-manevi  ve  ellerindeki basın gücünü de kullanarak katkı yapacaklarını ifade ettiler.

 

Sit, Panik köyü sıradan bir köy değildir. Hepimizin köklerinin olduğu bir köydür. Yurtseverliği, aidiyetine ve kültürel değerlerine sahip çıkma anlamında da Hoçvan'ın başkentidir. Tarihte sancak beyliği olan bir köydür. Geçmişte Osmanlı döneminde Hoçvan sancağına bağlı 32 köyün başkenti ve sancak beyliği ünvanı olan bir yerdir. Günümüzde de nufusu insan kaynağı ile hem Ardahan'da hemde İstanbul Metroplounde önemli bir güçtür.

 

Panikli gençler iki dönem üst üste Hoç-Fed'in futbol turnuvasında şampiyon oldular. Bunu hem bir dernek başkanı, hem de bir basın mensubu olarak izlerken gurur duyduk.  Panik pırıl-pırıl harika bir gençliğe sahip. Bu gençliğe daha sağlam bir gelecek inşaa etmek  hepimizin boynun borcudur. STK'larımız ne kadar sağlam bir temelde oturursa gençliğimize de sahip çıkma şansımız o oranda artacak  dediler...

 

 

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA