BEYKOZ ARDAHANLILAR DERNEĞİNDEN BİRBİRİNDEN GÜZEL ETKİNLİKLER...

Yusuf Sit gibi dernekçilik alanında uzman bir başkanın başkanlığa gelmesi ile birlikte Beykoz'da Ardahan dernekleri yeni bir aşamaya geçtiler. Ardahanlılar yapılan etkinlikleri gördükçe hem Sit'i, hem de yönetimini takdir etmeye başladılar.
Bu haber 2015-02-09 01:20:48 eklenmiş ve 1238 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ ARDAHANLILAR DERNEĞİNDEN  BİRBİRİNDEN GÜZEL ETKİNLİKLER...

 

Yusuf Sit gibi dernekçilik alanında uzman bir başkanın başkanlığa gelmesi ile birlikte Beykoz'da Ardahan dernekleri yeni bir aşamaya geçtiler. Ardahanlılar yapılan etkinlikleri gördükçe hem Sit'i, hem de yönetimini takdir etmeye başladılar.

 

Ardahan Eğitim Vakfı'nın da sosyal tesisini Beykoz Ardahanlılar  Derneği (ARDADER ) başta olmak üzere Ardahan derneklerinin emrine vermesiyle birlikte dernek, acı ve mutlu günlerinde hemşerilerimizin yanında olmaya onlara elinden gelen katkıyı, hizmeti  sunmaya başladı.

 

Beykoz Ardahanlılar Derneğinin Dernek merkezinin Yeni mahalleye taşınmasıyla birlikte AREV'in hemşerilerimiz düğün, kına, mevlit, cenazelerine ev sahipliği yapan sosyal tesisinden ARDADER'de faydalanmaya aynı hizmetleri hemşerilerimize sunmaya başladı. Beykoz Şahinkaya'da  ki  lokali de açık tutarak dernek burada da ihtiyacı olan hemşerilerimize hizmet sunmaya devam etmektedir. İlk defa bir derneğimiz nüfusumuzun yoğun olduğu iki mahallede hemşerilerimize hizmet sunan önemli bir kurum profilini ortaya koymaya  başladı.

 

Ardahanlı hemşerilerimizin vefatında  (Bu hafta vefat eden Ali Demir amcamız gibi, Yeni Mahallede vefat eden Ahmet Avşar gibi hemşeri ve akrabalarımız için) başından sonuna derneklerimiz  başta başkanları olmak üzere hemşerilerimize her tür kolaylığı sağlayarak elinden gelen hizmeti sunmaya başladılar. Aynı hizmeti  AREV'le birlikte yeni mahallede de hayata geçirdiler. Her iki kurumun yöneticileri sorumluluklarını laiki ile yerine getirmeye başladılar.

 

Şahinkaya'da vefat eden Ali Amcamızın  cenazesine yüzlerce insan, hemşerimiz katıldı. Cenazenin defin işlemlerinin ardından dernekte adet olduğu üzere ailenin hazırladığı yemekler ikram edildi. Gün boyunca yasin şerif , kuran ve dualar okundu. Cenazeye katılan herkese yiyecek içecek ikram edildi. Çay servisi yapıldı.

 

Her zaman  derneğimiz hemşerilerimizin acı ve mutlu günlerinde yanlarında olurken, aynı zamanda diğer toplumsal aktivelerde de sürekli yer alarak, ayda iki kez yönetim kurulunu toplantıları yaparak en faal derneklerden biri haline geldi.

 

Ardahan Federasyonu, Kaisiad ve Sarıyer Ardahan derneği ile birlikte Sarıyer Sarıkamış Şehitleri Etkinliği, Esenyurtda Mucuc Derneğinin açılışı, Kartal Ardahanlılar Gecesi, Murka Derneğinin dayanışma gecesi, Değirmenli  Köyü, Akyaka Köyü, Sarzep Köyü, Lehimli, Nebioğlu, Çobanlı vb. onlarca  derneğimizin etkinliklerine katıldı. Ardahan ve Hoçvan Dernekler Federasyonunun yaptığı toplantı ve etkinliklere  başkan ve yönetim düzeyinde katıldı.

 

Derneğimiz Ayrıca açılış yapan (Esenyurtta Yılmaz Usta, Beykoz Bölgesinde Hamur Ağacı, İstanbulun merkezi yerlerinde tüm hemşerilerimizin açılışlarına da yönetim kurulu üyeleri ile katılım gösterdi. Katkı sundu.

 

Bir başka deyişle yönetimimiz 2014'ten 2015 girdiğimiz bu zaman dilimine  kadar 50'den  fazla etkinliğin icrasında ve katılımında yer aldı. Beykoz bölgesinde bulunan diğer dernekler ve yönetimleri ile birlikte çalışarak hemşerilerimize elinden gelen katkıyı sunmaya  başladı.

 

Dernek başkanımız Yusuf Sit'in İstanbul ve Kuzeydoğu Anadolu'da onlarca temsilcisi bulunun ve giderek Türkiye ve Bölgemizin en önemli haber portalı olmaya başlayan, haber portalının yanı sıra web ve yazılım üzerine bölgemizin tüm firmalarına hizmet sunmaya başlayan,   Doğu Medya'nın imtiyaz sahibi olması, gazeteciler derneği başta olmak üzere, federasyon ve bir çok dernekte hem üye, hem Y.K. üyesi hem de danışmanlık hizmetlerini icra etmesi  İstanbul İş-STK dünyası başta olmak üzere tüm bölge genelinde büyük bir toplumsal hizmeti icra ederken, vizyon ve misyonu geniş olan bir yayın kurumunun da derneklerin emrinde olmasını sağladı. Dernekçiliğe yazılım, danışmanlık, haber ve özel gün gecelerinin çekimi alanında büyük bir katkı sunmaya başladı.

 

Doğu Medya sahip olduğu güçlü altyapı nedeniyle firmalarımızın yıllık cirolarında hayati önemde katkı sunmaya başladı. Hangi firmanın reklamını yaptıysa o firmalar arama motorlarında ilk sıralarda yer almaya başladı. Bu anlamda Doğu Medya hem STK hem de İş Dünyası açısından en çok takdir edilen bir yayın oldu.

 

STK ve İŞ dünyamızın örgütlenmesi Doğu Medya ile paralel gelişti. İçimizden böyle bir hemşerimizin çıkıp yürümesi tüm bölge açısından gurur kaynağı olmaya başladı.

 

Beykoz Ardahanlılar derneği tüm hemşerilerimizi bazı konularda da bilinçlendirme, bilgilendirme toplantıları yaparak STK alanında bilgi kirliliğini gidermek açısından da hemşerilerimize hayati önemde bilgiler taşıdı.

 

Hayatlarında iki kaz güdemeyen, başarı hanelerinde tek bir başarılı icraatı olmayan, hayatında herhangi bir dernekte, toplumsal etkinlikte, yada etkinliklerde  gram yük yüklenmeyerek, yürüyen, bir şeyler yapan hemşerilerimize  çamur atmayı marifet sanan üçkağıtçı ve şarlatanlara itibar etmeme yönünde de önemli bilgilendirmelerde bulundu. Bu yönlü hasta anlayış sahipleri ile karşılaşan hemşerilerimiz bu hasta anlayış  sahiplerine şu soruları sormalarını yönünde önemli bilgilendirme çalışmaları yaptı:

 

-Hayatınız boyunca kaç derneğe üye oldunuz, kaç dernekte yönetici oldunuz

-Kaç derneğin kurulmasında birebir rol aldınız, yürüdünüz veya yer aldınız, yada donattınız...

-Hangi etkinliklere imza attınız, hangi etkinliklere katıldınız

-Ardahan federasyonları başta olmak üzere, bölge bazında oluşan diğer STK'lar için ne tür bir çalışmalar yaptınız

-Cebinizden kaç para harcadınız, yada yapılan bir etkinliğe katkıda bulundunuz...

-Bir STK'nın yapacağı bir etkinliğe kaç kişi katabilirsiniz, kaç insan size inanıp bir etkinliğe katıldı...

 

Yukarda ki soruları daha da çoğaltılabilir. Bu vb. soruları sorduğunuzda bölgemiz bazında onlarca boş çuvalla, çamur atmaktan başka bir işi olmayan hasta anlayış sahipleri ile karşılaşılmaktadır. Bunların hiç birini yapamayıp laf olsun torba dolsun kabilinde eleştiri maskesi arkasına gizlenen, insanlara çamur atmayı marifet sayan egoist üçkağıtçı ve hasta anlayışlara itibar edilmemesi bunların deşifre edilmesi anlamında da derneğimiz önemli bilgilendirme çalışmaları yaparak kamuoyunu bilgilendirmeyi bir görev olarak görmektedir. Aynı görevi diğer STK'larımızın ve basının da bu önemli görevi yerine getirmesini önermektedir..

 

Bu bilgilendirme toplantılarından birini daha  önümüzde ki haftalarda  Ardahan Eğitim Vakfı ile birlikte basınla kahvaltı bir toplantı düzenleyerek icra edeceğiz.  Dernek olarak  yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın belirlediği hemşerilerimizi üyeliğe alacağız.  Beykoz'da bilinçli bir şekilde gizlenmeye  çalışılan Ardahanlıların dernekçilik alanında hangi konumda olduklarını, ne kadar gizlenmeye çalışılsa da artık mızrağın çuvala sığmadığı gerçeğini kamuoyuyla paylaşacağız... Derneğimizin başta Ardahan derneklerini bir çatı altında toplanması ve yaptığı etkinlikleri kamuoyuyla  paylaşacağız. 

 

Haber Analiz/ Doğu Medya

 

 

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA