Havalimanını Görüşen Iğdır KMM “İslam ve Terörü” Konuştu

Iğdır küçük Millet Meclisi (IkMM) Forumu Şubat 2015 toplantısını yaptı. Genel konu olarak "TkMM Şubat 2015 Gündemi: İslam ve Terör, Avrupa'da yükselen İslamofobi'” konusunda katılımcılar görüşlerini beyan ettiler. Yerel Konu Olarak ta: “Iğdır Havalimanı” Konuşuldu
Bu haber 2015-02-08 18:26:01 eklenmiş ve 1263 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır


Iğdır küçük Millet Meclisi (IkMM) Forumu Şubat 2015 toplantısını yaptı. Genel konu olarak "TkMM Şubat 2015 Gündemi: İslam ve Terör, Avrupa'da yükselen İslamofobi'” konusunda katılımcılar görüşlerini beyan ettiler. Yerel Konu Olarak ta: “Iğdır Havalimanı” Konuşuldu.


Türkiye küçük Millet Meclisleri Iğdır forumu 8 Şubat 2015 Pazar günü saat 13.00’da Umut Yılmaz Sigorta toplantı salonunda yapıldı. İl girişimciliğini gazeteci Murat Akkuş’un yaptığı Iğdır kMM forumu Her ay’ın ilk haftasında toplanıp bir gelen konu ile bir yerel konuyu ele alıyor. Bu ay ki foruma mazaret bildirenlerin dışında 12 STK temsilcisi katıldı.


TkMM Şubat 2015 Gündemi: İslam ve Terör, Avrupa'da yükselen İslamofobi' konusunda Emekli Öğretmen Gazeteci Akay Aktaş doyurucu ve anlaşılır net bir sunum yaptı. Akta Özetle, Tarikatlerin ve şeyhlerin Kuran’ın belirttikleri dışında bir “islam” yaratarak menfaat şebekeleri oluşturduklarını, İslam dünyasında bir Arap ve Fars çekişmesinin yaşandığını, cihat olgusunun iyi tanımlanamadığını ve İslam’da günümüzde inançsal bir otoritenin olmamasının bir eksiklik olduğuna vurgu yaptı.  


“İslam Adına Cinayet İşleyenler İçin Din Kullandıkları Bir Araçtır”


Katılımcılar da İslam’ın terörle anılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirerek, İslamın temel dayanağı olan Kuran-ı Kerim’den sapanların yaptığı yanlışların tüm islam alemine mal edilmemesini istediler. İslam adına katliam yapan çetelerin birinci önceliğinin menfaat ve çıkarları olduğuna işaret edilerek bunlar için din sadece araçtır, küresel kapitalizmin lejyonları-kiralık katilleridirler, islam aleminde, ortadoğuda kapitalizmin ön gördüğü projeleri hayata geçirmek için oluşturulan çetelerdir” denildi. Avrupada da yüzyıllar süren meshep savaşalrının yaşandığını belirten forum üyeleri bizler islam alemi olarak hala çok gerilerde onların önceden yaşadıklarını yaşıyoruz. Kendi içimizden çıkan canavar gürühlarını batılılara bağlıyoruz. Müslümanlar o kadar aptal mı ki bu oyunlara geliyorlar. Şiddet, üç halifesini öldüren, kendi peygamerinin torunun başını kesen ve islam tarihinde savaşların olmadığı sürekli bir barışın olduğu kesintisiz bir 15 yıl geçmediğine değinildi. Menfaat çetelerinin islamı kullanmasının önünü kesmek için, Kuranı Kerimin buyurdukları ön plana çıkarılarak demokrasi, laiklik ve daha çok aydınlanma ile mümkün olacağı belirtildi.


Katılımcılar Havalimanı Müdürü Bağca ve Mesai Arkadaşlarına Başarılar Dilediler


Yerel Konu Olarak görüşülen “Iğdır Havalimanı” Konusunda ise Iğdır Havalimanı Müdürü Fikret Bağca katılımcıların sorularını yanıtladı. Özel hava yolu şirlketlerinin Iğdır’da yolcu taşıması, İzmir seferlerinin başlatılması, Havalimanının iç dizaynının değiştirilmesi gibi soruları cevaplayarak  bilgiler veren Müdür Bağca, yapılacak yeniliklerin müjdesini verdi.  Katılımcılar havlimanını Iğdır’a kazandırmakta emeği geçen herkese teşekkür ederek Müdür Fikret Bağca ve çalışma arkadaşlarına başarılar dilediler.



Toplantıdan Birkaç Kare: 







ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA