Iğdır’da Binler Barış Mitinginde Öcalan’a Özgürlük Dedi

Iğdır’da DBP ve HDP il örgütleri tarafından “Özgür önderlikle demokratik öz yönetime doğru yürüyoruz” şiarıyla düzenlenen barış mitingi düzenlendi
Bu haber 2015-01-30 17:19:37 eklenmiş ve 1579 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

 

Iğdır’da DBP ve HDP il örgütleri tarafından  “Özgür önderlikle demokratik öz yönetime doğru yürüyoruz” şiarıyla düzenlenen barış mitingi düzenlendi.

 

Iğdır merkeze bağlı Belediye Meydan’ında on binlerin katılımıyla gerçekleşen barış mitinge HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, DBP, HDP il eş başkanları, belediye eş başkanları, meclis üyeleri katıldı.

 

 

‘Kobanê onurlu yaşamı kendine dert eden tüm insanların zaferidir’

 

Demokrasi şehitleri adına yapılan saygı duruşunun ardından başlayan mitingde ilk olarak konuşan HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Kobanê zaferinin onurlu yaşamı kendine dert eden tüm insanların zaferi olduğuna dikkat çekerek” Kobanê’de insanlar 134 gün dişe diş bir mücadele ile gece uyumak nedir bilmeden yarı aç, yarı tok mücadele ettiler. Orada ordusuz, maliyesiz bir halkın tarihi destanı yazıldı. Kobanê insanlık değerini sahiplenen ve onurluca yaşamı kendine dert eden tüm insanların zaferidir” dedi.

 

‘Öcalan tüm insanlığın adalet, eşitlik ve özgürlük arayışının savunucusudur’

 

Çelik son olarak PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın tüm insanlığın adalet, eşitlik ve özgürlük arayışının savunucusu olduğuna dikkat çekerek” Ulus devletlerin oluşumundan bu yana her milletin önderi olmuştur. Ancak bu önderler sadece kendi halkı kendi ulusu için mücadele etmiştir. Fakat Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan kendi halkının ulusal demokratik taleplerinin yanı sıra tüm insanlığın on binlerce yıllık adalet, eşitlik ve özgürlük arayışının savunucusu olmuştur” dedi.

 

Mitingde son olarak konuşan Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, polislerin PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterlerinin miting alanına sokulmasını engellemesine tepki göstererek” Öcalan barışın anahtarıdır. Devlet Öcalan’ı barış, kardeşlik ve sevgi sembolü olduğunu bilmiyor mu? O zaman burada bulunan yetkililere sesleniyorum. Neden posterleri mitingde yasakladınız. Bu posterleri burada alıp götüren zihniyeti kınıyorum. Valinin haberi varsa onu da kınıyorum. Buradan özelikle emniyet müdürüne sesleniyorum. Senin haddin değil o posterleri toplatmak. Senin devletin onla görüşüyor” dedi.

 

Öcalan özgürleşmeden Kürt halkı özgürleşemez’

 

Aksoy son olarak Öcalan’ın özgürleşmeden Kürt halkının özgürleşemeyeceğine dikkat çekerek” Bütün güzelliklere sahip özgürlük savaşçıları da kendilerini özgür hissetmiyorlar. Keza Kobanê özgürleşti ama onlarda kendini özgür hissetmiyor. Sizler eminim ki kendinizi özgür hissetmiyorsunuz. Çünkü Sayın Öcalan özgür olmadan biz özgür olamayız” dedi.

Miting sanatçı Heme Haci’nin verdiği konserle sona erdi.



ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA