KATLİAMI BİR MÜSLÜMAN ENGELLEDİ

KATLİAMI BİR MÜSLÜMAN ENGELLEDİ
Bu haber 2015-01-11 21:49:16 eklenmiş ve 604 kez görüntülenmiştir.

KATLİAMI BİR MÜSLÜMAN ENGELLEDİ

Fransa’da Amedy Coulibaly adlı silahlı saldırganın, Cuma günü bir Yahudi marketinde gerçekleştirdiği saldırının ayrıntıları ortaya çıkıyor. Markete düzenlenen operasyonda saldırgan ölmüş, dört rehine de hayatını kaybetmişti. Markette ölenlerin sayısınn artmasına Malili bir Müslüman genç engel oldu. 

Markette çalışan Lassana Bathily isimli 24 yaşındaki genç, rehine eyleminin başlamasının ardından marketin bodrumuna kaçtı. Kendisi ile birlikte bir grup müşterinin de aşağı kaçtığını gören Bathily onları market dondurucusunun içine soktu. Aralarında bir anne ve bebeğinin de olduğu müşterilerin sayısı şehir meclisi üyesi Malik Yettou’nun verdiği bilgiye göre 7. Bathily ile röportaj yapan BFM televizyonu ise bu sayede kurtulan kişi sayısını 15 kişi olarak veriyor.

Bathily, dondurucunun fişini çekip bodrumun lambasını kapattıktan sonra içerideki insanlara sakin olmalarını ve orada beklemelerini söyledi. Ardından da ardından yukarı çıktı.

Polis onu saldırgan zannetti

 

Bathily, yukarı çıktığında yük asansörünün kaçmak için uygun olduğunu farketti ve saldırgan kendisini görmeden asansör vasıtasıyla marketin dışına çıkabildi. Onu gören polisler Malili gencin saldırgan olduğunu zannetti ve ellerini havaya kaldırmasını ve yere yatmasını istedi.

Onu kelepçeleyen ve 1,5 saat gözaltında tutan polis, saldırganlardan biri olmadığını anlayınca onu serbest bıraktı ve marketin planı konusunda kendilerine yardım etmesini istedi.

Rehine eylemi sona erip saldırgan öldürüldükten sonra dondurucudan dışarı çıkan müşterilerin bazıları Bathily’in yanına geldi ve ona teşekkür etti.

Malili genç şu anda Fransız medyası ve sosyal medyada bir kahraman olarak anılıyor. Haber ve paylaşımlarda Bathily’in yaptığı kahramanlıkla Müslümanlar hakkında genelleme yapmanın ne kadar yanlış olduğunu gösterdiğinden bahsediliyor.

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA