FRANSA'NIN KALBİNDE LEJYON KATLİAMI...

Uluslararası Çeteler-Katil Firmalar Lejyonları ile Fransa'nın kalbinde Paris'te katliam yaptılar.
Bu haber 2015-01-08 11:57:33 eklenmiş ve 882 kez görüntülenmiştir.

 

 

PARİSTE LEJYON KATLİAMI...

 

Paris’te katliam: Mizah dergisi Charlie Hebdo’ya saldırı, 12 ölü 

 

Uluslararası Çeteler-Katil Firmalar Lejyonları ile Fransanın kalbinde Paris'te katliam yaptılar. Ortadoğu'ya dünyaya din adı altında daiş, elkaide vb. birçok terör örgütü ile saldırıya geçen Uluslararası terörist firmaların lejyonları Avrupalıların kendilerini sorgulamaması, deşifre etmemesi bu anlamda gerçeklere ulaşmaması için Avrupayı kalbinden vurdular. Pariste kanlı bir katliama imza attılar.  

 

Bu katliamın gerçek yüzü, yönü ortaya çıkmasın diye yine din maskesini kullanarak yaptılar.

 

Öldürülen genel yayın yönetmeni 'Charlie Hebdo'nun ben Kürdüm, Kürtçe düşünüyorum. Şu anda gezegende ölümü değil, yaşamı savunan en büyük halk Kürtler yönündeki belirlemeleri kendisini katil firmaların hedefi haline getirmişti... Hebdo'nun bu belirlemeleri günümüzün en büyük terör örgütlerine dönüşen katil-kapital firmaları derinden rahatsız etdi.

 

Bu terör saldırısı ile, Kürtleri ve Kürtler şahsında tüm Ortadoğu halklarını, özellikle bu terör ve kaosla Türkiye Cumhuriyetini yıkmayı planlayan uluslararası terörist firmaların ORTADOĞUYU İŞGAL, İMHA, HALKLARA SOYKIRIM saladırıları karşısında büyük bir engel teşkil eden Avrupadaki uyanmayı tersine çevirmeye çalıştılar. 2001 ABD ikiz kuleler saldırısı  ile işe başlayan terör firmaları Fransadaki bu katliamla tekrardan dünyaya  İslam ve Terör algısını yaymak, Ortadoğu halklarını rahat bir şekilde kırmak, birbirine kırdırmak, bir türlü Yıkamadıkları Türkiyeyi çöküşe götürmek...

 

Bir başka deyişle siyon-katil-terör karakterli firmalar Çinin Batı sınırlarından Türkiyenin batı sınırlarına Afrikanın derinliklerine milyarlarca insan ve devletle tüm insanlıkla, yaşadığımız dünyayla adata dalga geçmektedirler. Biz herşeyi yaparız sizde boyun eğmek ve yemek kalıyor diyorlar. Bunlar deşifre edilip dizginlenmedikçede bu oyunlar insan aklının alamayacağı şekilde çeşitlendirilerek artarak sürecek...

 

Avrupadaki aydınlar, Kürt örgütleri, Avrupadaki STK'lar bu lejyon saldırısının dinle islamla bir alakasının olmadığını ve dönen kirli oyunları dünya çapında deşifre edecek etkinlkleri düzenleyip katil-kapital-terörist firmaları deşifre edecek plan ve program geliştirmelidirler... Aksine bu yönlü saldırı ve oyunların sonu gelmez...

 

Avrupa ve Amerika hallkı siyonist-katil-kapital firmaları ve onların başta Kürtler olmak üzere gezegene dayattıkları soykırım, işgal, imha saldırılarının görülmemesi için benzer saldırıları artırrarak yapacaklardır. Dünya genelinde din ve terör kelimelerini yan yana getirmede uzmanlaşan katil-terörist firmaların ana hedefi ABD ve Avrupa halklarını uyandıran aydınlar, politikacılar, stk'lar... olacaktır.

 

KAYSERİ BARO BAŞKANI İSLAM-TERÖR ALGISINA DİKKAT ÇEKTİ...

 

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç: Demek ki, ölünün de Fransız'ı makbul Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Fransa’da Charlie Hebdo dergisine yapılan ve 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Demek ki, ölünün de Fransız'ı makbul" dedi.

 

 

İnternetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta görüşlerini yazan Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, yaptığı  açıklamada 'yıllardan bu yana dünyanın birçok coğrafyasında, katliamlarla kan emerken batı ve onun uşaklarının, zihinde sadece ölü sayısı kadar iz bırakan ve adeta vaka-i adiyeden olan haberler dinlediklerini' belirtti.

Baro Başkanı Konaç, şöyle dedi:  "Batıda yaşanan, failleri ve niyeti hakkında şüphe çeken Paris cinayetinde tereyağından kıl çeker gibi ve gayet sakin, güvenlik kamera kayıtlarına poz verme edası ile olunca cinayet işin şekli değişiveriyor birden bilmem farkında mısınız? İslam ve terör algısına hizmet için tüm ekranlardan zihinleri iğfal etmeyi başardı. Tüm haber kaynakları söz birliği etmişçesine hedef gösteriyor. Israrla İslam/Terör bağı adına propaganda yapılıyor. 'Masum kanı dökmek İslam'ın reddettiği bir husustur' diye bizler yırtınıp duralım ama bu olayı tertipleyen irade gerçeği değil, hedefleri için olması gerekeni tanzim ediyor. Bunu bilmek ve uyanık olmak düşüyor bizlere. Olaya Fransız kalmak tehlikeli bir hal ise de, galiba Fransız ölüsü olmak, binlerce başka masum ölüden daha kıymetli 

 

Fransa’nın başkenti Paris’te üç kişi olduğu bildirilen silahlı saldırganlar mizah dergisi Charlie Hebdo’nun 11. Paris’teki merkezini bastı. Fransız medyası, polis kaynaklarına dayanarak saldırıda 12 kişinin öldüğünü ve çok sayıda yaralının olduğunu bildiriyor.

 

Fransız dergi, 2006 yılında daha önce bir Danimarka gazetesi tarafından yayınlanan Hz Muhammed karikatürlerini yayınlayarak tartışmalara ve tepkilere neden olmuştu. Fransa’daki Müslüman örgütleri, dergi aleyhine “ırkçılık ve nefrete teşvik” iddiasıyla dava açmıştı.

Saldırının ardından Paris bölgesinde alarm seviyesi Fransız hükümetinin belirlediği en yüksek nokta olan “saldırı alarmı“na yükseltildi.

 Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, katliamın “bir terör saldırısı olduğundan şüphe olmadığını” belirterek benzer saldırıların olmaması için harekete geçtiklerini açıkladı.

 

 

Paris'te Polise Bir Saldırı Daha Oldu

 

Paris'in Malakoff semtinde trafik polisine, yan yoldan çıkan araçta bulunan kişi tarafından ateş edildi. Olayda iki kişi yaralandı.

Fransa'nın başkenti Paris'in Malakoff semtinde bir trafik polisine, üzerinde kurşun geçirmez yelek bulunan bir kişi tarafından otomatik tüfekle ateş edildi. Olayda iki kişi yaralandı.

 

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

 

Türkiye saati ile 09.30'da meydana gelen saldırıda yaralanan 2 polis hastaneye kaldırıldı. Bölgeye ambulanslar gönderildi.

 

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de olay yerine geldi

 

HEDBO SALDIRISIYLA İLGİSİ ARAŞTIRILIYOR

 

Olayın dün mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki merkezine yapılan ve 12 kişinin ölmesiyle ülkeyi yasa boğan saldırıyla ilgisi olup olmadığı araştırılıyor. Ancak ortaya atılan iddiaya göre saldırganın dünkü saldıyı gerçekleştiren kardeşlerden biri olduğu konuşuluyor.

 

 

 

Paris'teki Kanlı Saldırıyı Düzenleyen Şüphelilerden 1'i Teslim Oldu, 7 Kişi de Gözaltında

 

Fransa'nın başkenti Paris'teki Charlie Hebdo dergisine saldırı düzenleyen şüphelilerden 18 yaşındaki Hamyd Mourad'ın polise teslim olduğu iddia edildi. 7 kişi de gözaltına alındı.

 

Fransız basını; Charlie Hedbo dergisine yapılan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak 7 kişi gözaltına alındığını yazdı. Kanlı saldırıyı düzenleyen şüphelilerden 18 yaşındaki Hamyd Mourad'ın da polise teslim olduğu öne sürüldü.

 

SALDIRGANLARIN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

 

Fransız polisi, Charlie Hebdo dergisine silahlı saldırıyı düzenleyen saldırganların kimliklerini açıkladı. Fransız polisi internet sitesinden yaptığı açıklamada saldırıyı Said Kouachi(34), Cherif Kouachi (32) ile Hamyd Mourad'ın (18) düzenlediğini duyurdu. Said Kouachi ile Cherif Kouachi'nin kardeş olduğu belirtildi.

 

 

 

OPERASYON DÜZENLENDİ

 

Fransız polisi, Charlie Hebdo dergisine düzenledikleri silahlı saldırıda 12 kişinin ölümüne neden olan 3 saldırganın yakalanması için yakınlarının yaşadığı Reims ve Charleville Mezieres şehirlerinde oparasyon düzenledi.

 

1 SALDIRGAN TESLİM OLDU İDDİASI

 

Parisien Gazetesi, saldırganlardan 18 yaşındaki Hamyd Mourad'ın Charleville Mezieres şehrinde polise teslim olduğunu öne sürdü. Charleville Mezieres şehrinde düzenlenen operasyonda Kouachi'nin 19 yaşındaki bir akrabasının sorgulanmak için gözaltına alındığı belirtildi. 2 kardeşin birkaç yakınının daha sorgulanmak için gözaltına alındığı belirtildi.

 

 

 

7 KİŞİ GÖZALTINDA

 

Libération, saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen kişilerin yakın çevresinden yedi kişinin gözaltına alındığını duyurdu ancak nerede tutulduklarına dair bilgi verilmediğini yazdı.

 

Associated Press'in haberine göre, bir El kaide sözcüsü, örgütün saldırının sorumluluğunu üstlenmediğini ancak eylemin "ilham verici" olduğunu belirtti.

 

Saldırıyı düzenleyenlerden iki kardeşin, kaçış sırasında terk ettikleri araçta kimliklerini unuttuklarını ve bu şekilde teşhis edildiklerini bildirdi. Üçüncü kişinin ise evsiz olduğu söyleniyor.

 

TERÖR SUÇUNDAN HÜKÜM GİYMİŞTİ

 

Şüphelilerden Cherif Kouachi, 2008'de militanların Irak'a gitmesine yardımcı olduğu için 18 ay hapis cezası almıştı. Cherif Kouachi, Bağdat yakınlarındaki Ebu Gureyb cezaevindeki Iraklı mahkumlara ABD tarafından işkence yapılmasına kızdığını ve Irak'ta ABD öncülüğündeki koalisyona karşı savaşılması gerektiği düşüncesine inandığını ifade etmişti.

 

Parisien gazetesi, polis kaynaklarına dayanarak Kouachi kardeşlerin, 1995 ve 2008 yılında Fransa'da gerçekleşen bir saldırılardan dolayı gözaltına alınıp 18 ayı ertelemeli 3 yıl ceza aldığını öne sürdü.

 

POLİS SİTESİNDEN DUYURU İLE ARANANLARI İLAN ETTİ

 

Polis, iki şüphelinin fotoğraflarını 'www.securite.interieur.gouv.fr' adresinden yayınlayarak tanıyanlar ve görenlerden yardım çağrısında bulundu. Polis, ücretsiz aranabilecek olan 0805 numarasını vererek gören ve tanıyanların iletişime geçmeleri istedi.

 

Öldürülen Genel Yayın Yönetmeni 'Ben Kürdüm' Demişti

 

Charlie Hebdo'nun öldürülen genel yayın yönetmeni Stephanie Charbonnier, 2 ay önceki çalışmasında IŞİD'e karşı Kobani direnişini "Ben Kürdüm" diyerek desteklemişti.

 

Saldırganlar tarafından basılan Fransız siyasi-kara mizah dergisi Charlie Hebdo'nun öldürülen genel yayın yönetmeni Stephanie Charbonnier (Charb), ölümünden 2 ay önce 'IŞİD'le ilgili ses getiren bir çalışma hazırlamıştı.

 

"BUGÜN KÜRDÜM, KÜRTÇE DÜŞÜNÜYORUM"

 

Charb, 22 Ekim'de Kobani'de PYD'nin IŞİD'e karşı direnişini desteklediğini şu sözlerle açıklamıştı: "Ben Kürt değilim, Kürtçe tek kelime bilmiyorum, bir Kürt yazarın ismini bile söyleyemem. Kürt kültürü bana tamamen yabancıdır. Evet, arada Kürt yemekleri yemişliğim vardır. Geçelim bunları. Ama bugün Kürdüm, Kürtçe düşünüyorum, Kürtçe konuşuyorum, Kürtçe şarkı söylüyorum. Kürtçe ağlıyorum. Suriye'deki Kürtler sadece Kürtler için değil, bütün insanlık için karanlık güçlere karşı savaşıyorlar. Hayatlarını, ailelerini, ülkelerini koruyorlar. Sadece 'fanatik İslam'a karşı değil, barbar çeteciliğe karşı da hepimizi savunuyorlar.

 

"BUGÜN ÖLÜME KARŞI DİRENEN SADECE KÜRT HALKI VAR"

 

 

"Boğaz kesicilere karşı oluşturulan sözde koalisyona güvenilir mi? Farklı sebeplerden dolayı birçok üyesi stratejik, ekonomik ve politik çıkarlarını hesaba katıyor. Bugün ölüme karşı direnen sadece Kürt halkı var." demişti.

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA