Murat Bozlak Yaşama Veda etti

HDP Adana Milletvekili Sayın Murat Bozlak Yaşama Veda Etti. Kendisiyle yakinen tanışığım Sayın Bozlak, HADEP'te Partinin Birçok kademesinde görev aldığım ve İl Genel Meclis Üyesi seçildiğim yıllarda genel başkanımızdı
Bu haber 2015-01-05 14:44:12 eklenmiş ve 877 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

 

MURAT BOZLAK'I KAYBETTİK, HALKIMIZIN BAŞI SAĞOLSUN, MEKANI CENNET OLSUN.

HDP Adana Milletvekili Sayın Murat Bozlak Yaşama Veda Etti. Kendisiyle yakinen tanışığım Sayın Bozlak, HADEP'te Partinin Birçok kademesinde görev aldığım ve İl Genel Meclis Üyesi seçildiğim yıllarda genel başkanımızdı. Genel merkezde katıldığım eğitim kursunda bizzat eğitimlerimize katılan saygı değer bir liderdi. En son bir yıl önce TBMM'de ziyaret etmiştim. Bana HADEP'te çalıştığımız yıllarda görev alan M.Nuri Çiftçi'yi, İsa Yıldırım'ı ve Resul Yıldız dayımı sormuş, selam göndermişti. Kendilerini yitirmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyim. Mekanı cennet olsun.



Kürt siyasetinin önemli isimlerinden, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana milletvekili Murat Bozlak yarın kitlesel bir törenle toprağa verilecek. Bozlak’la uzun yıllar siyaset yapan HDP milletvekili Hasip Kaplan, “Devlete yenilmedi kansere yenildi” dedi.

 

 

Dün hayatını kaybeden Bozlak için yarın saat 10:00'da Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) Balgat'taki Genel Merkez binası önünde kitlesel tören yapılacak. Törenin ardından Bozlak’ın cenazesi Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesine bağlı Aktaş köyünde defnedilecek.

 

Cenaze töreni dolayısıyla yarın HDP meclis grup toplantısı da yapılmayacak.

 

 

Erdoğan’dan başsağlığı telefonu

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Murat Bozlak’ın eşini, ardından da HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı telefonla arayarak başsağlığı diledi.

 

Rûdaw’a konuşan Bozlak’ın en yakın çalışma arkadaşlarından HDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, 80’li yıllardan bu yana beraber olduklarını ifade ederek, şunları anlattı:

 

“Kürt siyasi tarihinde en uzun süre parti başkanlığı yapan biriydi. 90’lı yıllarda partinin hukuk müşaviri olmamdan dolayı da sıkı ilişkilerimiz vardı. Parti kapatmalar, DGM’lerdeki yargılamalar, Strasbsurg yargılamalarında hep beraberdik. Gerçekten çok sevilen biriydi. Türkiye’de barışa ve çözüme inanan, katkı sunan bir arkadaşımızdı. Son derece mütevazi biriydi. Devlete yenilmedi, kansere yenildi.”

 

 

‘Kürtler için büyük bir kayıp’

 

 

Demokrasi Partisi’nde Bozlak’la birlikte 3 yıl Genel Başkan Yardımcılığı yapan Kürt siyasetçisi Reşit Deli ise Rûdaw’a şöyle:

 

“İyi bir Kürt siyasetçisiydi. Cesur, fikirlerini çekinmeden söyleyen biriydi. Birlikte çalışmadığım Kürt siyasetçisi kalmadı ama Murat Bozlak’ın yeri gerçekten ayrıldı. Kürtler açısından çok büyük bir kayıp.  Aynı fikirlere sahip değildik ancak 3 yıl birlikte çalıştık. Onunla çalışmaktan onur duydum. Kürt halkı büyük bir değerini yitirdi.

 

 

HDP, DTK ve HDK’den mesaj

 

 

HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ise yayınladıkları mesajda Bozlak’ın mücadeleci kişiliğinin yanında aynı zamanda Kürt halkının barış ve demokrasi mücadelesinin de önemli bir hafızası olduğunu belirttiler. 

 

Demirtaş ve Yüksekdağ’ın mesajında, “En zor ve kritik dönemlerde bile demokratik uzlaşı ve diyalogdan yana olan çizgisinden ve demokratik siyasete olan inancından hiçbir zaman vazgeçmedi. Acımız büyüktür. Bıraktığı siyasi miras demokrasi, emek, özgürlük, adalet ve eşitlik mücadelemize her zaman ışık tutacaktır” ifadeleri yer aldı.

 

Bozlak hakkında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eşbaşkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak ile Halkların Demokratik Kongresi (HDK) eşbaşkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel, Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı Fehmi Demir ile Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) de mesaj yayımladı.

 

 

Vuruldu, cezaevinde yattı

 

 

Bozlak, 1952'de Ankara Şereflikoçhisar'ın Aktaş köyünde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. SODEP ve SHP’de siyaset yaptıktan sonra Halkın Emek Partisi (HEP) kurucuları arasında yer aldı.

 

1994’te DEP Genel Sekreterliği görevi sırasında silahlı saldırıya uğradı, ağır yaralı olarak kurtuldu. DEP’in kapatılmasının ardından kurulan HADEP’te Genel Başkanlık görevinde bulundu.

 

1996’da HADEP kongresinde Türk bayrağı indirilmesinin ardından tutuklandı. Bozlak cezaevindeyken HADEP 1999’daki yerel seçimlerde 36 belediye kazanarak büyük bir başarı yakaladı.

 

HADEP kapatılınca Bozlak’a 5 yıl siyaset yasağı getirildi. HADEP kapatıldıktan sonra Bozlak, Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) kurucuları arasında yer aldı. DTP’nin ardından BDP ve HDP’de siyaset yaptı. 

2011’den bu yana Adana milletvekili olarak Parlamento’da görev yapıyordu. 

Bozlak uzun süredir prostat kanseri tedavisi görüyordu. 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA