Iğdır kMM Forumu 2015’in İlk Toplantısnı Yaptı

Iğdır küçük Millet Meclisi (kMM) Forumu 2015 yılının ilk toplantısını yaptı. Genel konu olarak "Devlet-Paralel Yapılar, Güvenlik ve Yargının Saygınlığı” konusunda katılımcılar görüşlerini beyan ettiler. Yerel Konu Olarak ta: “Bir Siyasetçi Nasıl Olmalıdır” Konusu görüşüldü
Bu haber 2015-01-04 17:45:38 eklenmiş ve 908 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

 

Iğdır küçük Millet Meclisi (kMM) Forumu 2015 yılının ilk toplantısını yaptı. Genel konu olarak "Devlet-Paralel Yapılar, Güvenlik ve Yargının Saygınlığı” konusunda katılımcılar görüşlerini beyan ettiler. Yerel Konu Olarak ta: “Bir Siyasetçi Nasıl Olmalıdır” Konusu görüşüldü.

 

Türkiye küçük Millet Meclisleri Iğdır forumu (IkMM) 4 Ocak 2015 Pazar günü saat 13.00’da Umut Yılmaz Sigorta toplantı salonunda yapıldı. İl girişimciliğini gazeteci Murat Akkuş’un yaptığı Iğdır kMM forumu Her ay’ın ilk haftasında toplanıp bir gelen konu ile bir yerel konuyu ele alıyor. Bu ay ki foruma mazaret bildirenleirn dışında 15 STK temsilcisi katıldı.

 

“Parelel Yapılanmaya Hayır”

 

İlk görüşülen genel konuda "Devlet-Paralel Yapılar, Güvenlik ve Yargının Saygınlığı” konusunda fikir beyan eden katılımcılar; Devletin içine sızan ve sızmaya çalışan parelel yapılanmalara karşı olduklarını, milleti yönetecek olan milletin kendi iradesidir. Paralel yapılanmalar değil. Paralel yapılanma ve onun uzantılarına, onun ülkemizdeki faaliyetlerine, devlete ortak olma niyet ve çabalarına karşı olduklarını ifade ettiler. 

 

“Önyargılardan uzak tarafsız ve dürüst Siyasetçi İstiyoruz”

 

Yerel Konu Olarak “Bir Siyasetçi Nasıl Olmalıdır” Konusu konuşuldu. Forum üyeleri bu konuda özetle şunları ifade ettiler;  “Şehrin sorunlarını bilen projeleri olan ve o projeleri nasıl hayat geçireceğini anlatabilen vizyon ve misyon sahibi biri olmalı. Karizmatik, yalan söylemeyen, Önyargılardan uzak tarafsız ve hoşgörülü olmalı. Kaliteli ve ehil bir ekibi olmalı. İyi bir ekibi yoksa alemi cihan olsa başarılı olması imkansızdır. Siyasetçinin vizyonu ve bunu gerçekleştirmek için gerekli prensip ve kuralları olmalı. Hizmetine talip olduğu ilininin ve ülkesinin,  sosyal ve kültürel özelliklerini çok iyi bilmeli, Siyasetçi siyaset yaptığı yerde ikamet ediyor olmalıdır.

 

Takip edilen amaçlar hiçbir zaman kişisel olmamalıdır. Politikacı seçilmek için vaat ettiği tüm talepleri, seçildikten sonra, koltuğa oturduğunda da unutmamalı, yerine getirmelidir. Makamının kapısı vatandaşa her zaman açık olmalı, ulaşılamayan değil, vatandaşla iç içe olan biri olmalıdır. Kentin ve yaşayanların sorunlarını yerinde dinleyen ve zamanında çözüm getiren biri olmalı, temsil ettiği kentteki insanlarla birlikte yaşadığını unutmamalı, onların dertlerini ve sevinçlerini paylaşarak hissetmeli ve onlardan biri olmalıdır. Halkın çıkarları her zaman ilk hedefi olmalı, halktan gelen fikirlere ciddiyetle yaklaşmalı ve gereğini yapmalıdır. Adil, halktan yana, şeffaf, güvenilir ve liderlik vasfı olmalı, verdiği sözleri tutmalı, kararlı ve dürüst olmalı, ekip çalışmasına yatkın, önerilere ve fikirlere açık olmalı, teknolojiyi, dünyadaki gelişmeleri, kentleşme ile ilgili yenilikleri yakından takip etmeli, kendini sürekli yenilemelidir.

 

Yeniliklerde ve hizmetlerde öncü olmalı, olayları objektif değerlendirerek, doğru analiz etmeli, analitik bir zekâya ve güçlü bir hafızaya sahip olmalıdır. Yurt dışına çıkmış olmalı ve hitabeti anlaşılır olmalı. Mücadeleci bir ruha sahip olmalı ve hiçbir zorluktan yılmamalı, hızlı düşünme, karar verme ve karar alma yeteneğine sahip olmalıdır. Yenilikçi, değişime açık, modern, aydın, ileri görüşlü olmalı, sivil toplum örgütlerinin önemini benimsemeli ve çalışmalarına destek vermelidir. Kadınlara, engellilere yönelik projeleri olmalı. Doğaya saygılı, hayvan sever olmalı. Kibar, anlayışlı ve uzlaşmacı bir tavır sergilemeli, cesur olup, kararlarının arkasında durmalıdır. Partiler üstü hizmet vermeli, din, dil, ırk ayrımı gözetmemelidir. Onurlu ve cesur olmalı, tek başına değil, ekibi ve halkla birlikte kararlar almalıdır” şeklinde belirlemeler öne çıktı. 

Toplantıdan Birkaç Kare:












 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA