Iğdır'daki Şengalli Ailelere Yeni Yıl Ziyareti

İlimizin önde gelen şahsiyetlerinden Ferdi Turan ile eşi Iğdır Bedensel Engelliler Derneği Kurucu Başkanı ve Onursal Başkanı Baran Turan Iğdır'daki Şengalli aileleri ziyaret ederek yeni yıllarını kutladılar
Bu haber 2015-01-03 12:13:20 eklenmiş ve 911 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

 

İlimizin önde gelen şahsiyetlerinden Ferdi Turan ile eşi Iğdır Bedensel Engelliler Derneği Kurucu Başkanı ve Onursal Başkanı Baran Turan Iğdır'daki Şengalli aileleri ziyaret ederek yeni yıllarını kutladılar. Uzun süren sohbet sıcak ve samimi bir ortamda geçti. Aynı dilin konuşulduğu sohbette Şengalli aileler bu tür ziyaretlerin kendilerinin yalnız olmadıklarını gösterdiğini, bundan memnunluk duyduklarını belirtttiler. 


Bilindiği gibi Irak Kürdistan Bölgesel yönetimi bünyesinde bulunan Şengal Işit tarafından işgal edilerek yüzlerce Ezidi Kürt katledilmiş ve esir alınmıştı. Türkiye'ye sığınan Şengalli ailelerden 53 kişi Iğdır belediyesi tarafından ağırlanmaktaydı. Bunlardan 42'si geri gitmiş. 11'i se hala belediyenin tesislerinde ağırlanmaktadır.



Şengalli Cindi, "O Topraklar Bizim. Mutlaka Özgürleşecek"



Ziyarette konuşan Cindi'ye Eli adlı Şengalli Baba, "Daiş (Işid) Şengale girinci kadınları esir alıp götürdüler. Erkekleri öldürdüler. Bizler aracımızla kaçtık. Ancak araçla gidilebilen yerden sonra dağlardan kaçarak kurtulabildik. Üç aydır Iğdır'dayız. Sağolsun Belediye tüm ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Hamile olan gelinim burada doğum yaptı. Bir erkek torunum oldu. Dileğimiz topraklarımızın işgalden kurtarılması ve bir an önce vatanımıza dönmemizdir. Şengal özgürleşecek. Buna bütün kalbimizle inanıyoruz. Çünkü o topraklar bizimdir. Bizim Kalacak" dedi.



Ferdi Turan, "Yeni Yılda Şengal'in İşgalden Kurtarılacağına İnanıyorum"    



Iğdır belediyesi tarafından belediyeye ait sanayi sitesi yolu üzerindeki spor tesislerinde ağırlanan Şengalli Kürt Ezidi aileler ile Kürtçe konuşarak sohbet eden Ferdi Turan ise şunları söyledi; "Öncelikle yeni yılınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Daha öncede buraya uğramıştım. Temennim yeni yılda Daiş (Işid) zulmüne maruz kalan Başta Şengal ve Kobani olmak üzere Telafer ile diğer yerleşim birimlerinin çetelerden temizlenerek özgürlüğüne kavuşmasıdır. Yeni yılda Kürt güçlerinin Daiş (Işit)' e karşı kahramanca bir direniş göstererek bu canileri Kürt coğrafyasından tamamen temizleyeceklerine inanıyorum. Bu çeteler bölgede Kürtlerin yanı sıra Türkmenler ve Araplar başta olmak üzere kendileri gibi düşünmeyen herkese vahşice saldırıyorlar. Modern dünyanın gözleri önünde cereyen eden bu canilikler kabul edilebilir değildir. Siz değerli kardeşlerimizi ilimizde ağırladıkları için Iğdır Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Hem ülke olarak hem de birey olarak bizim yanımızda ve yüreğimizde her zaman sizlere yer olduğunu bilmenizi isteriz" dedi.       

 Iğdır Bedensel Engelliler Derneği Kurucu Başkanı ve Onursal Başkanı Baran Turan'da Şengalli kadınlarla içten bir sohbete dalarak, hal hatır sorarak Şengalde yaşananlar ile ilgili bilgiler aldı.  


Şengalli kardeşlerimizi ağırlayan Iğdır Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" diyen Turan, "Hem ülke olarak hem de birey olarak bizim yanımızda ve yüreğimizde her zaman sizlere yer olduğunu bilmenizi isteriz" dedi

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA