ÖZBEK HOCAYA SUİKAST VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ...

Özbek Hoca Suikastının Görüntüleri Ortaya Çıktı. Rusya'dan ayrıldıktan sonra çoğunluğu birer çete, terör ve mafya devletlerine dönüşen Türki Cumhuriyetlerde muhalifler, bu devletlerin istihbarat vb. birimleri tarafından, suikast vb. yöntemlerle imha ediliyorlar.
Bu haber 2014-12-23 09:38:35 eklenmiş ve 743 kez görüntülenmiştir.

ÖZBEK HOCAYA SUİKAST VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ...

 

Özbek Hoca Suikastının Görüntüleri Ortaya Çıktı. Rusya'dan ayrıldıktan sonra çoğunluğu birer çete, terör ve mafya devletlerine dönüşen Türki Cumhuriyetlerde muhalifler,  bu devletlerin istihbarat vb. birimleri tarafından, suikast vb. yöntemlerle imha ediliyorlar. Terör-mafya-çete üçgeninde halk yada halklar  nefes alamaz bir konumda çekilmeye başlandılar, devasa bir coğrafyada insanlar nefes aklamayacak bir yaşama mahkum edilmeye başlandılar...

 

Uluslararası bağımsız kaynaklar ve bu ülkelerden gelen vatandaşlar Rusya'dan ayrılan birçok cumhuriyetin birer muz cumhuriyetine dönüştüğünü insan hak ve hukukunun kalmadığını; yönetimleri ellerinde bulunduran hükümet vb. güçlerin devletlerden ziyade birer terör, mafya ve suikast çetelerine dönüştüklerini ortaya koyuyor. Yüzlerce faili meçhul cinayetin işlendiği ve bunların büyük bir kısmının basına, kamuoyuna yansımadığını belirtiyorlar...

 

Bu anlamada Özbek devlet çetesi olduğu iddia edilen bir çetenin İstanbul da muhalif bir hocayı sırtından vurarak katlediyor... Uzmanlar bu tür olaylar buz dağının görünen yüzü söz konusu Türki cumhuriyetlerde terör mafya ve çeteleşmenin çok vahim boyutlarda olduğunu insanların nefes alamaz bir konumda yaşadıklarını ifade ediyorlar...

 

İstanbul Zeytinburnu'nda 'Özbek Hoca' olarak tanınan Abdullah Buhari'nin öldürülme anı ve sonrasında yaşananlar kameralar tarafından kaydedildi.

 

Bunun dışında Türk kökenli halklar başta olmak üzere geniş Asya coğrafyasında Çin'den Batı Asya (Türkiye) sınırlarına yaşayan Müslüman ve Türk kökenli halklar Filistinliler ve Kürtler gibi ulusal ve uluslararası firma, terör, mafya,çeteleri ve yerli işbirlikçilerle birlikte soykırım çemberlerine, mafya-terör çete üçgeninde ablukaya alınmış bulunmaktadırlar.  Söz konusu coğrafyada halklar Kürtleri ve Filistinlileri örnek alarak, Rusya ve Türkiye devletleri ile ilişki içine girerek büyük bir örgütlenmeye gitmeleri gerekmektedir. Aksine bu terör-mafya-çete üçgeni Çin'den Batı Avrupa sınırlarına bu mazlum ve mahsun halkları yavaş yavaş yok etme çemberine almış bulunmaktadır...

 

ÖZBEK HOCAYA SUİKASTI KAMERADA...

 

İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan İhsan İlmi Hizmetleri ve Yardımlaşma Derneği'nde Kuran-ı Kerim dersleri veren ve 'Özbek Hoca' olarak tanınan Abdullah Buhari, 10 Aralık'ta saat 10.40 sıralarında sırtından vurularak öldürüldü. Öldürülme anı ve sonrasında yaşananlar kameralar tarafından kaydedildi. Görüntülerde Buhari'yi öldüren Çeçen suikastçı Z.M.'nin tetiği çekme anı yer alırken, cinayetin azmettiricisi Rus uyruklu S.S ise karşı kaldırımda bekliyor.

 

TETİKÇİ HEMEN YAKALANDI

 

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Buhari'yi öldüren Çeçen uyruklu tetikçi Z.M.'yi bir gün sonra Başakşehir'de saklandığı evde kıskıvrak yakaladı. Üzerinden Ukrayna'ya ait bir pasaport çıkan Z.M. tutuklandı. Suriye'den alındığı belirlenen 3 parçaya ayrılmış bir tabanca da ele geçirildi.

 

 

 

MİT DESTEK VERDİ

 

İstihbarat ve TEM Polisi'ne, suikasta karışan diğer şüphelilerin tespiti için MİT destek verdi. Koordineli yürütülen soruşturma sonunda, Z.M.'nin olay günü beraberinde Rus uyruklu S.S. ve Rus asıllı Türk vatandaşı E.A.'nın da olduğu tespit edildi. S.S. Ankara'da, E.A. ise Antalya'da yakalandı. Suikastı azmettirdiği belirlenen S.S. ile E.A. da tutuklandı.

 

 

 

ÖLÜM ANI

 

Özbekistan karşıtı açıklamalarda bulunduğu, bu nedenle "Özbekistan karşıtı militan yetiştiriyor" iddiasıyla Özbek istihbaratı tarafından hazırlanan 'ölüm listesi'ne adının konulduğu öne sürülen Abdullah Buhari'nin öldürülme anına ait kamera görüntüleri, suikastı gözler önüne seriyor.

 

Görüntülerde Buhari, ders verdiği İhsan İlmi Hizmetleri ve Yardımlaşma Derneği'nin önüne geliyor. Kapının açılmasını beklerken Çeçen tetikçi, çevreyi kontrol ederek Buhari'ye doğru hızla yürüyor. Buhari şüpheye kapılıp arkasına dönüyor. Daha sonra sonra ise tekrar kapıya yöneliyor. Çeçen suikastçı da Buhari'nin tam arkasına geliyor ve tabancayı sırtına dayayarak ateşliyor.

 

NE OLDUĞUNU ANLAMIYOR

 

Tetikçi hızla kaçmaya başlıyor. İlk anda ne olduğunu anlayamayan Buhari, tetikçinin arkasından gitmeye çalışıyor. Bu sırada silah sesi üzerine dernekten çıkan bir öğrenci, önce hocasına yardım ediyor, sonra tetikçinin peşinden koşuyor. Tetikçi silahını doğrultunca öğrenci geri dönüyor.

 

Buhari, can havliyle son adımlarını derneğin içine atıyor. Suikastı yolun karşı tarafından dikkatle izleyen azmettirici S.S. de tetikçi ile kaçıyor. İkili, E.A.'nın beklediği otomobile binip izlerini kaybettiriyor. Suikastçıların Özbek muhalif ve siyasetçi Muhammed Salih'i de öldürmek için daha önceden evinin çevresinde keşif yaptıkları belirlendi.

 

 

Halime Kerimova/ Doğu Medya/Orta Asya

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA