Cemaatte Fuat Avni alarmı! Ekrem Dumanlı rest çekti!

Cemaatte Fuat Avni alarmı! Ekrem Dumanlı rest çekti!
Bu haber 2014-12-12 01:25:59 eklenmiş ve 1271 kez görüntülenmiştir.

Cemaatte Fuat Avni alarmı! Ekrem Dumanlı rest çekti!

 

Fuat Avni'nin cemaat medyasına operasyon yapılacak iddiası ortalığı karıştırdı. Zaman gazetesi binasına giden okurlara seslenen Ekrem Dumanlı hükümete meydan okudu...


Fuat Avni'nin cemaate operasyon yapılacak iddiası cemaati kızdırdı! Bir grup cemaat üyesi Zaman gazetesi ve emniyet önünde beklemeye başlarken Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, hükümete meydan okudu. Hükümete seslenerek adeta rest çeken Dumanlı, "gelin alın bizi, alırsanız alın yoksa ben Adliye'ye gideceğim" dedi. "Türkiye'nin beşinci sınıf bir Ortadoğu diktatörlüğüne dönüşmesine razı olmayacağız" diyen Dumanlı cemaatin olası bir operasyon karşısında direnişe geçeceği mesajını verdi.


Fuat Avni'nin hükümetin cemaatten intikam almak için 17 Aralık'ın yıldönümü yaklaşırken Cuma günü kapsamlı bir operasyon yaparak 150 gazeteciyi gözaltına alacağı iddiası Zaman gazetesi cephesinde sert bir yanıt buldu. Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı dayanışmak için gazetesine binasına gelen okurlara seslendiği konuşmasında çok sert mesajlar verdi. 


"GELECEKSENİZ HAZIR BEKLİYORUM! YOKSA BEN GİDECEĞİM!"

Dumanlı "Dünyanın en saygın gazetelerinden arayıp operasyon doğru mu diye soruyorlar. Ülkem adına utanıyorum. Gelecekseniz hazır bekliyorum. Gelmezseniz Cuma'yı kılıp Kehf'i okuyup hakim beylere elinizdeki belgeyi görelim diyeceğim. Bizi yok etseniz, çocuklarımızı, torunlarımızı yok edemezsiniz. Birgün mutlaka hesap vereceksiniz." dedi.

"Umut ediyorum ki Fuat Avni yanlış duymuştur ya da doğru duymuştur da bunu yapacak insanlar bu haltı yemeyelim diyerek vazgeçer" diyen Ekrem Dumanlı ortada bir cinnet olduğunu söyledi. AK Parti iktidarına ağır sözlerle eleştiren Dumanlı "siz başını yastığa içi rahat bir şekilde koyan bir Deccal bir Nemrut bir Firavun biliyor musunuz tarihte" diye sordu. Bütün basına çağrı yapan Dumanlı "mesele bir parti ile cemaat meselesi değil, mesele Türkiye meselesidir" diyerek dayanışma çağrısı yaptı. "Gazete patronlarının telefonlarda ağlatıldığını gördük, gazete ve televizyonlara hazırolda emir bekleyen insanlar yerleştirildi" diyen Dumanlı "12 Eylül ve 28 Şubat generalleri bile 150 gazeteciyi birden gözaltına almayı düşünmediler" diye devam etti. Dumanlı baskılar karşısında geri adım atmayacaklarını ve tek başlarına bile kalsalar mücadele edeceklerini söylerken "yaşanan bütün haksızlıkların hesabı yargıda sorulacak, bundan kaçış yok" dedi.

zamangazetesi.jpg

'FUAT AVNİ'NİN İDDİASI ABARTILI AMA HER DEDİĞİ ÇIKTI'

Dumanlı Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamalarda da hükümete sözkonusu operasyonu darbe olarak niteledi. İşte Dumanlı'nın ilgili açıklamaları:

"Fuat Avni'nin iddiasını biraz belki abartılı gibi düşünüyorum ama neredeyse her dediği de çıktı. Eğer öyle bir şey gerçekse ortaya çıkar ve böyle bir teşebbüste bulunurlarsa bu büyük bir yeltenme çok büyük bir cüret diye görürüm. Demokrasiye darbedir, basın özgürlüğüne bir darbedir. İnsanları susturmaya, ezmeye, bezdirmeye yönelik bir darbedir. Hukuku ayaklar altına alan bir darbedir. Anayasayı askıya alan bir darbedir. Basın özgürlüğüne ve demokrasiye yapılmış bir darbedir. Açık söyleyeyim ben şahsen böyle bir baskıya asla boyun eğmem. Gazetemin de, halkımın da boyun eğeceğini düşünmem. Asla susmayız. Umuyorum, dua ediyorum ülkem adına böyle bir saçmalığa, zırvalığa müsaade edilmez. Eğer böyle bir şey birilerini aklından geçiyorsa, cinnet mustatili yaşıyorlarsa içeride herhalde iyi kötü aklını, vicdanını, ruhunu kaybetmemiş insanlar vardır, 'yahu ne yapıyoruz biz, kafayı mı üşüttük, manyaklaştık mı, delirdik mi?' diyeceklerdir. Onlar demezse halk diyecektir, halk demezse Hak diyecektir."

FUAT AVNİ NE İDDİA ETMİŞTİ?
Twitter fenomeni Fuat Avni yarın (Cuma) Gülen Cemaati'nin medya ayağına dönük dev bir operasyon yapılacağını iddia etmişti. Zaman, Bugün ve Taraf gazetelerinin genel yayın yönetmenlerinin de aralarında bulunduğu 150'ye yakın gazetecinin gözaltına alınacağını öne süren Fuat Avni, "Kerim Balcı, Nuh Gönültaş, Adem Yavuz Aslan, Erhan Başyurt, Bülent Keneş Mehmet Baransu ve Emre Uslu listede" iddiasında bulunmuştu.
 
   

"YENİ BİR ZULÜM DÖNEMİ BAŞLAMIŞTIR"

"Sen saatine basarsın zaman durdu zannedersin. Ama zaman devam eder. Zaman gazetesi de zamanın ruhudur, öyle polis baskınıyla, 3. sınıf bir despotizim özentisiyle susturulması mümkün değildir. Umuyorum Fuat Avni yanlış söylemiştir, yanlış bilgi almıştır, yanlış duymuştur ya da doğrudur da aklı selim insanlar 'ya biz bu haltı yemeyelim' diye vazgeçeceklerdir. Aksi takdirde Türkiye yepyeni bir devreye giriyor, basın, demokrasi maalesef askıya alınmış demektir. Askeri bir darbeden daha kötü hak, hukuk, adalet düşünülmeden maalesef yeni bir zulüm dönemi başlamış demektir."

'BİZ GAYET METİNİZ'

"Biz gayet metiniz, çünkü defalarca söyledim insanın korkması için ya borcu olmalı diyet borcu da bir borçtur en ağır borçtur ya bir suçu olmalı. Yaklaşık 20 yıllık gazeteciyim, arkadaşlarımın da çoğu en az 10, 15, 20 yıllık gazetecidir. Halkın önündeyiz, yazdıklarımız, konuştuklarımız ortada. Şayet illegal bir işimiz olsa bin defa tespit edilirdi. Böyle keyfi bir şekilde düne kadar Türkiye'nin en önemli gazetelerinden birisinin yöneticisi olacaksın sonra bir gün birilerinin çok asabı bozulacak, öfkelenecek sonra suçlu ilan edileceksiniz. Bunun akılla, mantıkla, vicdanla izah edilir bir yanı yok. Bende gayet çok metin olarak konuşuyorum, mesai arkadaşlarımda gayet dirayetli olarak konuşuyoruz. Biz, bizi seven insanları utandıracak en ufak bir şey yapmadık. İnsanların içine çıkmaktan korkanların bize yapacağı iftiranın asla bir vicdanda yer bulacağına yer vermiyorum. Bir korkutma, sindirme, yıldırma belki düşünüyor olabilirler. Ama bu yollarla ne korkarız ne yılarız ne sineriz. Dosdoğru yolumuzda devam ederiz. Çünkü bir yamuk işimiz olmadı, illegal işimiz olmadı. Suçumuz olmadı, borcumuz olmadı."

256.20141211211343.jpg 

Gözaltına alınacağı duyurulan Emre Uslu, twitter hesabından bir grup cemaat mensubunun Vatan Emniyet'te toplanmaya başladığını duyurdu. Uslu, buna ilişkin bir de fotoğraf yayınladı.

"MEDYA PATRONLARI TELEFONDA AĞLIYOR"


"Meseleyi bir AK Parti – Cemaat kavgası içerisinde dar bir yere oturtmak fevkalade yanlış olur." diyen Dumanlı, "Medya gruplarına yapılan çok ağır baskılar zaten ortada. Türkiye tarihinde eşi benzeri görülmedik bir şekilde medya gruplarına baskı yapılıyor. Medya patronları telefonda ağlıyor, bir başka yere 'Alo' diye bir adam yerleştiriliyor, televizyonun alt yazısına kadar ediliyor –geçenlerde bir arkadaşımız anlatıyordu, bir meslektaşımıza 45 dakikalık programın 5. dakikasında telefon açılıp programa müdahale ediliyor- işsiz kalan gazeteciler ortada. Twitter üzerinden, internet üzerinden, bazı tetikçi web siteleri üzerinden meslektaşlarımızın Hasan Cemal'den Cengiz Çandar'a, Taha Akyol'dan Yasemin Çongar'a kadar nasıl bir baskı altında tutuldukları ayan beyan ortadadır. Ben bunu sadece Zaman Grubuyla ilgili görmüyorum –keşke öyle olsa hiç olmazsa katlanması daha kolay olur- Halihazırda iddia; Zaman, Today's Zaman, Bugün TV, Bugün gazetesi, Millet gazetesi, Taraf gazetesi bir adım ötesi Sözcü gazetesi, aynı şeyin içerisinde Doğan Grubu." şeklinde konuştu.

"AK PARTİ-CEMAAT KAVGASI DEMEK GAFLETTİR"

"Demek ki bunu kim akıl ediyor? –buna akletmek denir mi bilmiyorum- buna kim cesaret ediyor ve cüret ediyorsa neredeyse bütün Türkiye'deki görüşleri, fikirleri tek renge indirgemek, herkesi susturmak, herkesin üzerine baskı kurmak, herkesi çiftliğini yönetiyor gibi yönetir şekilde kendine kul köle etmek istiyor. Ben esas tehlikenin burada olduğunu düşünüyorum. Bazı insanların Cemaat-AK Parti kavgası gibi yaklaşımını fevkalade büyük hata –aflarına sığınarak söylüyorum- bir miktar da gaflet olarak görüyorum. Çünkü vaziyet ortada. Her gruptan işsiz kalan gazeteciler ortada, her gruba yapılan baskılar ortada. Ve iddia; bu baskının buradan başlayıp başka gruplara sıçrayacağına dair. O yüzden bu mevzuyu basite indirgemek, bir Cemaat-parti kavgası gibi senarize etmek çok büyük gaflet olur. Bunun faturasını bu ülke çok ağır öder."


DOĞU MEDYA

ETİKETLER :
Diğer İstanbul haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA