RUSYA, İŞİD'İN ÜST DÜZEYİNİ MOSSAD EĞİTİYOR...

İŞİD Terör çetesi ortaya çıktığından beri Doğu Medya olarak bu terör çetesinin İsrail ve Derin Amerika projesi olduğunu ...
Bu haber 2014-12-09 23:10:50 eklenmiş ve 834 kez görüntülenmiştir.

RUSYA, İŞİD'İN ÜST DÜZEYİNİ MOSSAD EĞİTİYOR...

 

 

İŞİD Terör çetesi ortaya çıktığından beri Doğu Medya olarak bu terör çetesinin İsrail ve Derin Amerika projesi olduğunu ana hedef hem halkların soykırımıyla alanın boşaltılması, hemde Kürt Kaynaklarının 1-2 yüzyıl daha işgalci siyonist firmalara tevdi edilmesi olduğunu sürekli işleyip durduk. Nihayet aynı iddiayı Rusya delilleriyle ortaya koymaya başladı. Birilerinin iddia ettiği gibi Türkiye'de bu terör çetesine yardım ediyorsa demekki Türkiye'yi hala derinden siyonistler yönetiyordur. Ama Türkiye'nin bu terör çetesini desteklediği  ile ilgili bugüne kadar tek bir somut delil yok. Ortaya atılan iddialar iftiradan öteye geçemedi...

 

KOBANE'den gelen son dakika haberlere göre IŞİD 3 aylık savaşta en ağır darbeyi aldı 8 birliği yok edildi, Rusya ise Mossad için bomba bir iddia ortaya attı, işte Kobani'deki son durum ve o sarsıcı iddia..

 

IŞİD'İN KOBANİ'DE SONU YAKLAŞTI

Irak ve Suriye’de koalisyon güçleri tarafından, son 4 gün içinde IŞİD’e karşı 45 hava operasyonu gerçekleştirilirken, Kobani’de 8 birlik ortadan kaldırıldı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, IŞİD’e yönelik Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta 30, Rojava ve Suriye’de ise 15 hava saldırısı gerçekleştirldiği belirtildi.

kobane-yeni-görüntü.jpg
 

ARAÇLARI VE ÜSLERİ İMHA OLDU

Açıklamaya göre, IŞİD’in araç ve askeri noktalarına Kerkük bölgesinde 7, Şengal’de (Sincar) 4, Telafer’de 3, Musul civarında da 4 hava saldırısı gerçekleştirildi. Saldırılarda örgüte ait çok sayıda araç, üs ve mühimmat imha edildi.

Irak ve Suriye sınırındaki Kayim kasabasına 3 saldırı yapıldığı belirtilirken, Enbar vilayetinin merkezi Ramadi kentine 3, Selahaddin vilayetine bağlı Beyci kentine de 2 saldırı yapıldığı açıklandı.

 

KOBANİ'DE 8 BİRLİĞİ YOK EDİLDİ

CENTCOM açıklamasında, Kobani’de son 4 gün içinde 14 hava saldırısı gerçekleştirilirken, örgütün 4 mevzii, üs olarak kullandığı 3 bina, 2 tank, top atışlarının yapıldığı bir nokta ve 8 askeri birliğinin imha edildiğini duyurdu.

kobani-son-durum.20141209161130.jpg
 

 

IŞİD EMİRİ DE ÖLDÜRÜLDÜ
 

Önceki gün düzenlenen saldırıda da IŞİD'in Kobani emirlerinden Cundullah Çiçani ile birlikte 25 IŞİD militanı öldürüldü.

Kobani bugün güne yoğun silah sesleri ile başlamıştı. Gün boyu kentte IŞİD ile Kürt güçleri arasında karşılıklı top atışları yapıldı.

 

RUSYA'DAN IŞİD VE MOSSAD İLE İLGİLİ BOMBA İDDİA
 

Güne damgasını vuran IŞİD iddiasını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yardımcılarından Aleksander Prokhanov dile getirdi.

İran’ın Press TV kanalına açıklamalarda bulunan Aleksander Prokhanov, IŞİD yönetiminin MOSSAD tarafından eğitildiğini öne sürdü.

IŞİD’in ABD’nin Ortadoğu politikalarının yan ürünü olduğunu söyleyen Prokhanov, “IŞİD, ABD’nin elinde olan bir araçtır” dedi.


IŞİD'İN ASIL HEDEFİ İRAN VE RUSYA

ABD’nin Avrupa’ya, “Eğer biz müdahil olmazsak IŞİD size zarar verir” dediğini ifade eden Rus yetkili, IŞİD’in ana hedefinin ise Rusya ve İran olduğunu iddia etti.

Prokhanov, “IŞİD, geçtiğimiz günlerde Çeçenistan’da bize saldırdı. Ayrıca örgütün ideolojisinde İran’da ya da Ortadoğu’daki diğer Müslüman ülkelerde bulunan İslami uygulamalarla alakalı birşey bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

işid-katliami.jpg

Prokhanov, “ABD ve İsrail’in aynı olduğunu, ikisinin de IŞİD gibi terörist grupları desteklediğini” sözlerine ekledi.

1.400 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR),  geçen 3 aylık zaman diliminde IŞİD örgütünün bin 400 kayıp verdiğini açıkladı.

Raporda, IŞİD saldırılarında 471 YPG elemanı ile 17 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçısının öldüğü bilgisi de verildi.

3 AYA 5 GÜN VAR
 
IŞİD, 14 Eylül’de Rojava’nın Kobani kentine saldırılara başlamıştı. Binlerce Kobanili Kürt, saldırılardan kaçıp Urfa’nın Suruç ilçesine sığınmıştı.

Koalisyona ait savaş uçakları, 28 Eylül’den bu yana Kobani’deki IŞİD unsurlarını bombalıyor.

31 Ekim’de Kürdistan Peşmerge Güçleri’nden 150 kişilik birlik, ağır silahlarla Kobani’ye girmişti. 2 Aralık’ta görev değişimi yapan peşmerge, ikinci bir 150 kişilik birlikle Kobani’de savaşmaya başlamıştı.

 

Kobani’de IŞİD’le savaşı, 5 gün sonra 3’üncü ayını dolduracak. 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA