Şêx Said 'in Rüyası Gerçekleşiyor

Fırat, derneği, Şex Said'in ve dava arkadaşlarının öncülüğünü yaptığı, bu uğurda hayatlarını feda ettikleri milli, manevi ve tarihsel değerlerine sahip çıkmak amacıyla kurduklarını söyledi.
Bu haber 2014-12-05 08:11:17 eklenmiş ve 661 kez görüntülenmiştir.

Şêx Said 'in Rüyası Gerçekleşiyor

 
 


 
DİYARBAKIR - Yenişehir ilçesinde bulunan dernek binasında düzenlenen basın açıklamasına, Şex Said Derneği Başkanı Mehmet Kasım Fırat, geçici Yönetim Kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

 

 


Burada açıklama yapan Fırat, derneği, Şex Said'in ve dava arkadaşlarının öncülüğünü yaptığı, bu uğurda hayatlarını feda ettikleri milli, manevi ve tarihsel değerlerine sahip çıkmak amacıyla kurduklarını söyledi.

Fırat, "Dernek, Şeyh Said ailesi ve beraber mücadele ettiği dava arkadaşlarının aileleri, sevenleri ile bir vakıf çalışması gerçekleştirecek. Şeyh Said Üniversitesi'nin kurulması, Şex Said efendinin ve dava arkadaşlarının yakın tarihe mal olmuş mücadelelerinin araştırılması ve incelenmesi ile gizli tutulan mezar yerlerinin devlet arşivlerinin açığa çıkarılması, ayrıca Şeyh Said’in fikrini ve misyonunu benimseyen insanlar arasında dayanışmanın sağlanması ile öğrencilere burs vermek ve yoksul öğrencilerin okumasına katkı sağlamak da derneğin amaçları arasındadır. Kürtler arasında birlik sağlamaktır. Ortadoğu’daki halkların kardeşlik içinde bir arada yaşamasına katkıda bulunmayı, var olan sorunların barışçıl bir şekilde çözülmesine omuz vermeyi de misyonumuzun bir gereği olarak kabul ediyoruz" dedi.

"ŞEX SAİD’İN MİSYONU MAZLUMLARIN YANINDA, ZALİMLERİN KARŞISINDA DURMAKTIR"

Şex Said’in dava arkadaşlarının misyonunun, mazlumların yanında yer alması zalimlerin karşısında durma pratiği olduğunu belirten Fırat, "Biz bu pratiği günümüz sorunları için de çare olarak görüyoruz. Derneğimiz bu misyonun savunucusu olacaktır. Bu vesile ile derneğimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA