Şile Açıklarında Petrol Sürprizi

Şile açıklarında yapılan çalışmalardan olumlu sonuçlar çıkınca bölgedeki petrol arama çalışması öne çekildi.
Bu haber 2014-11-11 08:39:45 eklenmiş ve 879 kez görüntülenmiştir.

Şile Açıklarında Petrol Sürprizi

 

Şile açıklarında yapılan çalışmalardan olumlu sonuçlar çıkınca bölgedeki petrol arama çalışması öne çekildi. 2016 yılı için planlanan arama faaliyeti yılbaşında başlıyor.

 

Barbaros Hayreddin Paşa gemisinin Şile'nin 100 kilometre açıklarında petrol ve gaza ilişkin jeolojik yapı tespit etmesi üzerine arama çalışmaları öne çekildi.

 

2016 için planlanan arama çalışmaları Shell'in dev gemisiyle Yılbaşı başlayacak.

 

DEV GEMİ GELİYOR

 

Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden Shell'in arama gemisi Ocak 2015'ten itibaren Şile'nin 100 kilometre açıklarında petrol ve gaz arayacak. 200 milyon doların üzerinde olacak yatırımla 2 bin 200 metre derinliğe kadar inilecek. Barbaros Hayreddin Paşa gemisi burada 2013 yılında sismik çalışma yapmıştı.

 

5 AY ARAMA YAPILACAK

 

Çalışmada petrol ve gaza ilişkin jeolojik yapı tespit edilmişti. Bu alanda ruhsat sahibi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (Tpao).

 

Shell tarafından yapılacak aramada petrolün bulunması halinde masrafın yüzde 50'si Tpao tarafından karşılanacak. Arama çalışmasının en az beş ay kadar sürmesi bekleniyor. Türkiye'nin petrol, doğalgaz ve kaya gazı arama faaliyetlerine hız verdiğine dikkat çeken enerji yönetiminden üst düzey bir yetkili, "TPAO'nun ruhsatı olan alanda Shell gemisi arama yapacak. Normalde 2016 yılı olarak planlanıyordu. Ancak takvim erkene alındı. Arama gemisi Ocak 2015'te gelecek" dedi.

 

EN FAZLA ARAMA DENİZDE

 

 

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre 2013 yılında kuyuların yerlerini belirlemek amacıyla 13 bin 764 kilometre 2 boyutlu ve 5 bin 660 kilometrekare üç boyutlu sismik çalışma yapıldı. Sismik çalışmaların, Tpao'ya ait Barbaros Hayreddin Paşa sismik gemisinin alınması nedeniyle yüzde 87'lik bölümü denizde, geri kalan kısmı ise karada gerçekleştirildi.(Kaynak: Star)

ETİKETLER :
Diğer İstanbul haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA