DUA YERİNE BEDDUALAR YAĞMAYA BAŞLADI…

Dün akşam gecenin geç saatleri. Askere uğurlama adı altında Paşabhçe’den Beykoz’a yollar tıkalı. Tam bir terör estiriliyor...
Bu haber 2014-11-02 21:09:00 eklenmiş ve 950 kez görüntülenmiştir.

ASKERE UĞRALAMA İŞKENCEYE DÖNÜŞÜNCE DUA YERİNE BEDDUALR  YAĞMAYA BAŞLADI…

 

Dün akşam gecenin geç saatleri. Askere uğurlama adı altında Paşabhçe’den Beykoz’a yollar  tıkalı. Tam bir terör estiriliyor. Yorgun-argın işten dönen insanlar askere uğurlama terörü nediniyle çileden çıkmaya beddua ve küfür etmeye başladılar...

 

İstanbul trafiğinde işiten gelenler için tam bir işkence, vatandaş adeta isyan ediyor. İsyanını duyan yok. Yollar tıkanmış, “en büyük asker bizim asker”, maytaplar patlatılıyor, yolun iki şeriti de tıkanmış, arabalardan sarkan sarkana. Askere uğurlama adı altında tam bir terör estirilyor.

 

Halk ve belediye otobüslerinde insanlar adeta mahsur kalmış bir durumda isyan ediyorlar. Peygamber ocağı denilen askerlik ocağına uğurlamalar  giderek bir soytarılık ve ahlaksızlık gösterisine dönüştürülmüş. Ortada bne trafik polisi var. Nede kontrol eden başka bir birim.

 

Dakikalar dakikaları kovaladıkça insanların sinirleri gerilmeye başladığı gibi “bu ahlaksız gençlerden vatan savunması mı olur, gidişleri olsun gelişleri …” ağır beddular da yağmaya başlıyor.

 

Ciddi anlamda özellikle İstanbul’da sık sık karşılaşılan bu manzaralar aillerin çocuklarını din ve ahlaktan yoksun yetiştirdiğinin en önemli göstergesi olmaya başladı. Yoz-yobaz büyüğe saygı, küçüğe sevginin kalmadığı maganda bir gençlik giderek ortalığı kaplamaya başladı.

 

Bugün olmasa da başak bir zaman diliminde bu uğurlama magandalığı çatışmalara dönüşecek. Kendi zevki için vatandaşı mağdur eden ahlak ve izanın kalmadığı bir gençlikten vatanı koruyacak bir bilincin olma ihtimali giderek sıfırlanıyor.

 

 

Yetkililerin kamu düzenine açıkça bir saldırı niteliği taşıyan bu konuya eğilmesi, kanuni müeyyideler ortaya koymaları şart.  Aksine giderek bir teröre dönüşen bu durum büyük olaylara gebe olduğu gibi gençliği ahlaksız ve saygısız bir duruma da iterek toplumsal dokuyu bozuyor…

ETİKETLER :
Diğer İstanbul haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA