Beykoz'da 2015 Bütçesi Meclis’te Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

Beykoz Belediyesi Meclisi 2015 Mali Yılı Bütçesi ve 2015 Mali Yılı Performans programını görüşmek üzere 24 Ekim 2014’te toplandı. 285 milyon olarak belirlenen 2015 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Bu haber 2014-10-25 22:35:11 eklenmiş ve 747 kez görüntülenmiştir.

Beykoz'da 2015 Bütçesi Meclis’te Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

 

Beykoz Belediyesi Meclisi 2015 Mali Yılı Bütçesi ve 2015 Mali Yılı Performans programını görüşmek üzere 24 Ekim 2014’te toplandı. 285 milyon olarak belirlenen 2015 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in genel kurulda belediye hizmetleri, bütçe ve yatırımları değerlendirdiği bütçe görüşmelerinde, belediye başkan yardımcıları ve belediye birim müdürleri de hazır bulundu.  

 

İlk olarak, gündemde olmayan müdürlük teklifi olan “Tunceli İlinin Pertek Belediyesi ile kardeş Şehir İlişkilerinin kurulması hakkındaki Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü teklifi”nin gündeme alınması kabul edildi.

 

Ardından 5393 Sayılı Belediye kanununun 41. Maddesi gereğince hazırlanan, müdürlük performans hedefleri ve maliyetleri içeren program görüşüldü. Bütçe’den sorumlu Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, idari performans programına değinerek, performans odaklı bütçeleme tekniği şeklinde standart plan sunumunu yaptı. Öztürk, 2015-2019 Yılı Stratejik Planı, 2015 Yılı İdare Performans Programı hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu hakkında meclise genel bilgiler verdi.  

Performans programının aktarılmasının ardından meclis başkanlığı tarafından meclis üyelerine söz verilerek, performans programı, gelirler ve bütçe harcama kalemleriyle ilgili grup sözcüleri tarafından görüşler dile getirildi. Meclis üyesi ve Bütçe Komisyon Başkanı Emin Yavuz da söz alarak, 2015 Yılı Bütçesi hakkındaki Plan ve Bütçe Raporu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Başkan Çelikbilek: “250 Bin Beykozluyu düşünerek hareket ediyoruz”

 

AK Parti ve CHP Grubu adına söz alan meclis üyeleri de gündemle ilgili karşılıklı fikirlerini paylaştılar. 2015 yılı bütçesi ve kararnamenin oy çokluğu ile onaylanmasının ardından meclis üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “ Beykoz Belediyesi olarak bu güne kadar belediye bütçesini en verimli, en faydalı bir şekilde kullandık. Bütçemizi oluştururken 250 bin nüfusumuzun hepsini düşünerek hareket ediyoruz. Sosyal durumu iyi olmayan vatandaşlarımızı her zaman gözetiyoruz. Eğitim yatırımlarımızı, kültürel etkinliklerimizi, Beykoz’un eğitim ve kültür yönünden gelişmesi için yapıyoruz. Attığımız her adımda Beykoz’un, Beykozluların ortak menfaatini gözetiyoruz. Bugün bir lira açığı olmayan bir belediyeden bahsediyoruz. Belediyeler arasında bütçe açığı olmayan bir belediyeyiz. 2015 yılında da aynı kararlılıkla, aynı düşünceyle, aynı tasarruf anlayışıyla hareket etmeye devam edeceğiz. Bizim tek amacımız, 250 bin insanın yüreğinin ortak attığı, kardeşçe yaşadığı bir ilçede yaşam kalitesini artırmaktır. 2015 yılı bütçesi ilçemiz için hayırlı olsun” diye sözlerini tamamladı.

 

 

Başkan Çelikbilek konuşmasının sonunda bütçenin hazırlanmasında emeği geçen tüm personele ve meclis üyelerine teşekkür ederek, yeni mali yılın ilçeye hayırlı olmasını temenni etti.

ETİKETLER :
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA