PUTİN DALGA GEÇTİ…

Ortaya Koyduğu politikalarla tüm dünyanın takdirini kazanan Rusya çürümüş batı sisteminin ambargolarıyla dalga geçti.
Bu haber 2014-09-13 12:17:43 eklenmiş ve 659 kez görüntülenmiştir.

PUTİN DALGA GEÇTİ…

 

Ortaya Koyduğu politikalarla tüm dünyanın takdirini kazanan Rusya çürümüş batı sisteminin ambargolarıyla dalga geçti.

 

Ortaya koydukları palavra demokrasileri, sahte yaşam biçimleri nedeniyle giderek çürüyen ABD, AB ve Nato yapılanması ile dalga geçen Putin, çürüyen bu yapılanma kendisiyle birlikte dünyayı da çürütmeye çalışmaktadır.  

 

Putin, dünya birilerinin sömüreceği, binbir oyunla kullanacağı, çürüteceği bir alan değil; insanlığın uzaya açılması, üst bir aşamaya geçmesi için son  limandır. İnsanlık bu limanın çürümüş batı sistemi tarafından heba edilmesine, geleceğinin heba olmasına asla geçit vermeyecektir…

 

 

Putin Yaptırımlarla Dalga Geçti: Az Seyahat Eder, Çok Çalışırlar

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin; Rus iş adamları, milletvekilleri ve üst düzey yöneticilerden 24 kişinin daha AB'ye girişlerinin yasaklanması ile dalga geçti.

 

Ukrayna krizi nedeni ile Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yeni yaptırım paketini uygulamaya koymasının ardından, ABD de yeni yaptırım paketini açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Washington’ın kararını “düşmanca bir adım” olarak niteledi ve uygun bir şekilde karşılık verileceğini açıkladı.

 

Duşanbe’de gerçekleşen zirvede basına değerlendirmede bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus işadamları, milletvekilleri ve üst düzey yöneticilerden 24 kişinin daha AB’ye girişlerinin yasaklanması ile dalga geçti.

 

Putin, “Liste açısından memnuniyet verici bir karar. Şirket yöneticilerimiz ve resmi görevlilerimiz daha az dışarıya seyahat eder. İçerde kendi işleri ile daha fazla meşgul olmaları iyi olur. Duma milletvekilleri de kendi seçmenleri ile daha fazla görüşme imkanı bulur…” dedi.

 

"ALINAN TEDBİRLER YERLİ EKONOMİYİ CANLANDIRACAK"

 

Rusya’nın karşı adım olarak gıda alımını durdurmasını da olumlu olarak değerlendiren Putin, Rusya açısından komplikasyonlarının minimum seviyede olduğunu, ancak alınan tedbirlerin yerli ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağını söyledi.

 

"ABD'NİN BİZİ ANLAMASI LAZIM"

 

ABD’nin Ukrayna’da tansiyonu yükseltmekten yana olduğu eleştirisi getiren Moskova, “Beyaz Saray’ın yaptırımlarla oynayarak bizi prensip olarak gördüğümüz pozisyonlarımızı değiştirmeye zorlayamayacağını uzun süredir anlaması gerekiyor.” eleştirisi getirdi.

 

"HER ZAMAN KAPIMIZ AÇIK"

 

Rusya’nın ABD’nin jeopolitik hırslarını tatmin edecek ya da ‘Rusya’ya baskı için kontrol edilebilir Ukrayna’ şeklinde tanımlanabilecek siyasi beklentileri karşılamayacakları vurgulanan açıklamada, Moskova’nın yapıcı ve samimi olarak ikili işbirliğinin geliştirilmesi için her zaman kapısının da açık olduğu belirtildi.

 

YENİ YAPTIRIMLAR

 

AB’nin 12 Eylül’de uygulamaya koyduğu yaptırımlarda Rus petrol şirketleri Rosneft, Transneft ve Gazprom Neft’in kredi kullanımının sınırlandırılması, Rus bankacılık sektörü ve savunma sanayi vardı. Brüksel 24 Rus üst düzey görevliye de AB’ye giriş yasağı koydu ve mal varlıklarını dondurdu.

 

ABD’nin açıkladığı yaptırımlar ise beklenenden daha sert oldu. ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki tansiyonu tırmandırmaya devam ettiği gerekçesi ile yaptırımların genişletildiği açıklandı. ABD’nin Rus bankaları VTB, Bank of Moscow, Rosselkhozbank ve VTB’ye uyguladığı 90 günden fazla süreli finansal arz sağlanmaması yönündeki yaptırımlara Rusya’nın en büyük bankası Sberbank da eklendi. Rus petrol şirketleri LUKoil ve Surgutneftegas da yaptırım listesine eklendi. Rusya sanayi sektörünün en büyüklerinden Rostec kara listeye alındı.

 

 

ABD, Rus devletine ait 5 savunma şirketi Dolgoprudny Research Production Enterprise, Mytishchinski Mashinostroitelny Zavod, Kalinin Machine Plant JSC, Almaz-Antey GSKB ve JSC NIIP’in mal varlıklarını dondurdu. Bakanlık Amerikalı kişi ve kuruluşlara da yaptırım uygulanan Rus şirketleri ile ticari ilişkilerini sonlandırmak için 26 Eylül’e kadar süre tanıdı.

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA