DİYARBAKIR VALİSİ, ÇÖZÜM SÜRECİNE-DEMOKRASİYE SALDIRIYOR…

HDP ve BDP'li 102 Eş Başkana Dava Açıldı
Bu haber 2014-08-27 11:20:53 eklenmiş ve 671 kez görüntülenmiştir.

DİYARBAKIR  VALİSİ, ÇÖZÜM SÜRECİNE-DEMOKRASİYE SALDIRIYOR…

 

HDP ve BDP'li 102 Eş Başkana Dava Açıldı

 

Diyarbakır valisi sansansonyel çıkışlara imza atarak şaşırtmaya devam ediyor. Ortadoğu'da 3. Dünya savaşı soykırım yaşanırken, vali çözüm sürecini sabote edecek çıkışlara imza atmaya devem ediyor. Bu durum vali paralel mi soru işaretlerine neden oluyor...

 

Eş Başkanlık sisteminin iptali için dava açıldı. İptal kararı çıkarsa, HDP ve BDP'nin 11 il, 68 ilçe ve 23 beldedeki 102 eş başkanı düşecek.

 

 

Diyarbakır Valiliği, yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle ''Eş Başkanlık sisteminin'' iptali için idare mahkemesine başvurdu.

 

102 BAŞKAN DEVRE DIŞI KALACAK

 

Mahkeme, Valiliğin talebi doğrultusunda ''Eş başkanlığın yasaya aykırı olduğu'' yönünde karar verirse HDP ve BDP'nin 30 Mart seçimlerinde kazandığı 11 il, 68 ilçe ve 23 beldedeki belediyelerde bulunan toplam 102 eş başkan devre dışı kalacak. Böyle bir durumda eş başkanların Belediye Başkan yardımcısı yapılabileceği ancak bugünkü gibi Belediye Başkanı ile aynı yetkileri taşıyamayacağı belirtiliyor.

 

EŞ BAŞKANLIK SİSTEMİ BULUNAN İLLER

 

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde eş başkanlık görevini Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Mardin Büyükşehir belediyesinde Ahmet Türk ve Februniye Akyol, Ağrı Belediyesinde Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay yürütüyor. Bitlis, Hakkari, Siirt, Tunceli, Van, Batman, Şırnak ve Iğdır Belediyelerinde de eş başkanlık sistemi bulunuyor.

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA