NATO YAKIP YIKIYOR-RUSYA İSE UÇAKLARLA DESTEKLİYOR

1. Dünya savaşında Ortadoğuyu parça-parça eden katil-kapitalizm, 90 Körfez çıkarması ile Ortadoğuyu ateş topuna çevirdi.
Bu haber 2014-06-29 10:01:57 eklenmiş ve 680 kez görüntülenmiştir.

NATO YIKIP YAKIYOR-RUSYA İSE UÇAKLARLA DESTEKLİYOR

 

1. Dünya savaşında  Ortadoğuyu parça-parça eden katil-kapitalizm, 90 Körfez çıkarması ile Ortadoğuyu ateş topuna çevirdi. Kuveyt, Suriye, Irak... vb. onlarca uyduruk devlet ve diktatörlüğün kurulması, Osmanlının yıkılması, Kürdistanın 5 parçaya bölünmesi yetmedi.

 

Yüzüncü yılını geride bırakan 1. Dünya savaşı Ortadoğu'da hiç durmadı. 90 Körfez Savaşı-Irak  ABD işgali ile bölgede parçalanma giderek daha vahim boyutlara ulaştı. Katil-Kapitalistler kendi elleriyle kurdukları Irak ve Suriye gibi diktatörlükleri beğenmediler. Yeniden işgal ederek 4-5 parçaya böldüler. Libya yakılıp yıkıldı. Mısır'da Siyonist diktatörlük -Mossad hakimiyeti ele geçirdi... Dünyanın her yerinde Müslüman avına çıkıldı...

 

Yüzyıldır tüm şiddeti ile devam eden bu vahim savaşta bu toprakların tek ve gerçek sahibi ve varisçisi olan Anadolu ve Mezopotamya halkları (Türkiye) ise bölgeyi saran bu ateş neticesinde hergeçen gün nefes alamaz konuma çekilmektedir...

 

Yüzyıldır bölge halklarının, Ortadoğunun soykırıma uğratılması, parçalanması, yaşanan insanlık trajedisinin katil-kapitalizm nezdindeki karşılığı ise kar-savaş-hertür işgal-soykırım  kelimelerinin sıradanlaşması ile bölgede karşılığını buluyor.

 

ABD-İSRAİL-İNGİLTERE-AlMANYA-FRANSA   gibi ülkeler bölgeyi yüzyıldır direkt vururken, RUSYA ise Katil-Kapitalist koroya uçak ve silah satarak, katılarak durumdan kazançlı çıkmanın yollarına bakıyor. Irak'ın kendi vatandaşını kırması için gereken uçakları teslim etmeye başladı...

 

Bölgede Kürtler başta olmak üzere, birileri yüzyıldır süren bu soykırım, işgal, kaos ve terör ortamından karlı çıkarım hesabı yapıyorsa büyük bir yanılgı içinde:

Çünkü katil-kapitalizim bölgenin tüm halklarının yeminli düşmanı. Bölgenin tümünde (Kafkaslardan Doğu Avrupa Kıylarına ) asla istikrar istemiyor...

Natonun işgali, Rusyanın Uçakları yakın bir gelecekte toparlanmaya çalışan Türkiye'yi ve Kürdistanı bombalamda kullanılırsa hiç şaşırmayalım, İran'ı da kimse bir güç saymasın, halkı baskı kanun zoru ile kontrolde. En ufak bir harekette yerle bir olacak potansiyel bir bomba...

 

 

Irak, IŞİD'i Rus savaş uçaklarıyla vuracak haberi:

 

 

Irak'ın Rusya'dan sipariş ettiği Sukhoi tarzı savaş uçaklarının ilk teslimatının gerçekleştirildiği bildirildi. Uçaklar, IŞİD'in çöldeki askeri kamplarını hedef almada kullanılacak.

 

Irak Parlamentosu Savunma ve Güvenlik Komitesi üyesi Abbas el-Beyati yaptığı açıklamada, "Bugün 10 adet Sukhoi uçağı Irak'a ulaştı, geri kalan kısmı da en yakın zamanda elimizde olacak" dedi.

 

Beyati, gelişmiş teknolojiye sahip uçaklarla Irak'ın hava gücünde kayda değer bir ilerleme sağlanacağını söyledi.

 

Beyati, satın alınan uçakların Musul'daki savaşta ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün çöldeki askeri kamplarını hedef almada kullanılacağını kaydetti.

 

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerini kontrolü altına almıştı. Bölgedeki Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçeleri de IŞİD ile yerel silahlı militanların eline geçmişti.

 

 

Irak, 2003 yılında gerçekleşen Amerikan işgali nedeniyle hava gücünün büyük kısmını kaybetmişti.

ETİKETLER :
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA