Putin: Ukrayna'da Rus Askeri ya da Özel Birliği Yok

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da Rusya'ya ait herhangi bir asker ya da güvenlik görevlisinin olmadığını söyledi.
Bu haber 2014-04-30 08:51:47 eklenmiş ve 453 kez görüntülenmiştir.

Putin: Ukrayna'da Rus Askeri ya da Özel Birliği Yok

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da Rusya'ya ait herhangi bir asker ya da güvenlik görevlisinin olmadığını söyledi.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Minsk’te düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna’da Rusya’ya ait herhangi bir asker ya da güvenlik görevlisinin olmadığını söyledi. Putin’e göre ABD’nin yanlış politikaları nedeni ile Ukrayna’da darbe oldu ve sonrasında yaşananlar Batılı ülkeler tarafından öngörülemedi.

 

"BEN SORUMLULUĞU ALARAK SÖYLÜYORUM Kİ..."

 

Rusya’nın özel birliklerinin Ukrayna’da olduğuna dair iddiaların dile getirildiğini ifade eden Putin, “Ben sorumluluğu alarak söylüyorum ki, orada herhangi bir Rus asker, eğitmen, özel birlik, ordu ya da başka birileri yok.” dedi.

 

"UKRAYNA'DA MUHALİF LİDERLERİN HAPİSTEN ÇIKMASI LAZIM"

 

 Ukrayna’da karışıklığı Batılı ülkelerin çıkardığını, şimdi bunu çözmek için Rusya’yı davet ettiklerini kaydeden Rus lider, “Bu çözülebilir mi? Çözülebilir. Bunun için tüm tarafların Cenevre anlaşması çerçevesinde müzakere masasına oturması gerekiyor. Ukrayna’da muhalif liderlerin hapisten çıkarılması lazım. Onlar bu insanlarla doğrudan diyaloga geçmeli. Sağ Sektör ve diğer radikal gruplar silahsızlandırılmalı. Ukrayna’nın diğer bölgelerinde yaşayanlara eşit davranılmalı.” önerisinde bulundu.

 

 "ABD SÜRECİ BAŞINDAN BERİ YÖNETİYOR"

 

 ABD’nin Ukrayna’da süreci başından beri yönettiğini, ancak ilk sıralarda gölgede kalmayı tercih ettiğini savunan Putin, Ukrayna’nın lehine olmayan bir anlaşmayı imzalatmak için Ab ile birlikte baskı uygulandığını söyledi. Rus lidere göre, Ukrayna eski yönetiminin buna karşı çıkması üzerine, Batılı ülkeler güç kullanma dahil farklı senaryoları uygulamaya koydu. Anayasa karşıtı bir darbe yaparak iktidar devrildi ve sonrasında bunun nelere mal olacağı hesaplanmadı.

 

 

Ukrayna’da bir kısım insanların bu şekilde bir hükümet değişimini olumlu bulduğunu ancak çok kimsenin de buna karşı çıktığını hatırlatan Putin, süreçte yaşananların demokratik olmadığını vurguladı. Putin’e göre, sorunun çözümüne yönelmek yerine Rusya’ya yaptırım paketleri hazırlamak Batı açısından mantığın kaybolduğu anlamına geliyor.

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA