ARDAFED OLAĞAN GENEL KURUL İÇİN TOPLANDI

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) Mayıs Ay’ının 18’de yapılacak olan Olağan Kongre için toplandılar. Gündemle ilgili fikir alış verişinde bulunuldu.
Bu haber 2014-04-28 00:43:35 eklenmiş ve 779 kez görüntülenmiştir.

ARDAFED OLAĞAN GENEL KURUL İÇİN TOPLANDI

 

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) Mayıs Ay’ının 18’de yapılacak olan Olağan Kongre için toplandılar. Gündemle ilgili fikir alış verişinde bulunuldu.

 

Toplantıya Federasyon yönetimi, Federasyona üye dernekler, dernek başkanları, delegeler ile bölge basını da katıldı. Toplantıda olağan genel kurul için fikir alış verişinde bulunuldu.

 

Toplantıda Yüksel Kılıç’ın Başkanı olduğu Çıldır Kültür Derneği de federasyona üyelik müracaatını yaparak federasyona üye oldular.  Çıldır Derneğinin yanı sıra bazı köy dernekleri de üyelik süreçlerini tamamlayarak evraklarını federasyona verdiler.

 ardafedtopl04__7_.jpg

Açılış konuşmasını Federasyon Başkanı Güven Doğruyol yaptı. Doğruyol 4 yıllık icraatlarını özetledi. Yapılan çalışmaların, verilen emeklerin boşa gitmediğini belirten Doğruyol, yapılan etkinlikler hakkında kısa kısa bilgi verdi. Federasyonun her geçen gün giderek güçlendiği, önemli etkinliklere imza attığını örnekleriyle ortaya koydu. Ama istenen seviyede olmadıklarını, istenen seviyeye hep birlikte güçbirliği ile gideceklerini belirttiler.

Doğruyol, yönetimde bazı arkadaşların toplantılarda eleştiri ve görüşlerini dile getireceklerine dışarda yada basında dile getirmeleri ahlaki ve doğru bir tutum olarak bulmuyoruz. Yönetimin sorun ve sıkıntılarını ortaya koyacağı yer federasyon çatısıdır dediler.

 ardafedtopl04__11_.jpg

Mayıs Ay’ının 18’de yapılacak olan kongrede başkanlık adaylığını açıklayan tek isim ARDAFED delegesi, Çıldır Beyrahatun Derneği ve Kartal Ardahan Derneği yöneticisi olan Yaşar Geler oldu.

 

Dernek başkanları katılımcılar ARDAFED’in daha örgütlenme aşamasını tam anlamıyla tamamlayamadığını, biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu, bir sonraki kongrede artık listelerin çarpışacağını dile getirdiler. Bu anlamda yapılacak olan kongrede 2 listenin çıkma ihtimali çok zayıf. Bundan dolayı mevcut yönetimin yeni üye olan derneklerle güçlendirilmesi fikri ağır bastı.

 

Konuşmacılar, bazı muhalif seslere karşın mevcut yönetimin çıraklık ve kalfalık dönemlerini atlattıklarını, ustalık dönemlerine geçtiklerine vurgu yaparak mevcut yönetimin güçlendirilmesi federasyon için en doğru tutum olacaktır görüşünde birleştiler.

 

Yönetimin şekillenmesi, eksikliklerin giderilmesi içinde Mayıs Ay’ının 11’de tekrardan bir toplantı yapılacak. Burada tek-karma liste ile mi iki liste ile mi kongreye gidileceği netleşecek.

 

Federasyonun Genel Sekreteri Fedai Öztürk Federasyonun çok zorlu süreçlerden geçerek bugünlere geldiğini belirterek, örgütlenme işi uzun soluklu bir mücadeledir. Maddi, manevi bir katkı sunmadan boş boş çok eleştiri yapanlar var. Güçlü ve dinamik bir yapıya kavuşmamız lazım. Bu da tüm Ardahanlıların katılım ve katkısıyla olacak.

Ardahan, Kars-Iğdır gibi kardeş illere sahip. Biz federasyon kurduğumuz gibi onlara da bu konuda yardımcı olmalıyız. Kuzeydoğu Anadolu iş dünyasının bir çatı altında toparlanmasına yardımcı olmalıyız. Bu anlamda çok büyük avantajımız var. Bu ayaklar sağlam oturduğunda İstanbul, Ardahan ve bölge bazında lobi olma misyonumuzu çok rahatlıkla yerine getireceğiz. Birlikte daha büyük bir güç olacağız. Güçlü bir Ardahan Federasyonu hem bölgenin, hemde ülke STK yapılanması açısından mükemmel bir örnek olacak dediler…

 ardafedtopl04__4_.jpg

Toplantı 3 saatten fazla sürdü. Katılımcılar görüş ve önerilerini dile getirdiler. Toplantının ardından birlikte resim çekildiler.

 ardafedtopl04__1_.jpg

Mustafa Küpeli İstanbulda Çuval çuval para var. Ardahanlılar kaç çuval para aldı. Hakkımız olan çuvalları almalıyız dedi...

Dogu haber-dogu medya/İstanbul

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA