SOROS ve BARONLAR SERT KAYA’YA ÇARPTILAR

Ukrayna polisi Rusya yanlısı gruplarla çatıştı
Bu haber 2014-04-13 19:56:46 eklenmiş ve 650 kez görüntülenmiştir.

SOROS ve BARONLAR SERT KAYA’YA ÇARPTILAR

 

 

Almanya’nın başını çektiği NATO güçlerinin Ukrayna ile oynamaları Rusya’nın uyanmasına ve karşı hamle yapmasına yol açtı. NATO güçlerinin dünyayı aptal yerine koyması savaşın giderek yayılmasını da beraberinde getirdi. Rusya tüm Ukrayna’yı almadan rahat uyuyamaz. Çünkü nato bünyesinde ki Avrupa ve ABD dünyayı oyuncak’a çevirdiler.

 

Ukrayna polisi Rusya yanlısı gruplarla çatıştı

 

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, doğudaki Sloviansk kentinin denetimini ele geçiren Rusya yanlısı silahlı gruplarla kişilerle girilen çatışmada bir polis memurunun öldüğünü açıkladı.

 

İçişleri Bakanı Arsen Avakov iki taraftan da ölen ya da yaralananlar olduğunu söyledi.

 

Rusya yanlısı gruplar, Sloviansk'ta polis merkezini ele geçirmiş ve kentin girişine barikat kurmuşlardı.

 

Rusya sınırına yakın diğer dört kentte de bazı binaların aynı gruplarca işgal edilmesi üzerine Ukrayna İçişleri Bakanlığı "terörle mücadele operayosyonu" başlatıldığını açıklamıştı.

 

Rusya, Doğu Ukrayna'da güç kullanılmasının bu hafta sonunda krize çözüm amacıyla başlaması planlanan görüşmeleri baltalayacağı uyarısında bulunmuştu.

 

ABD, Ukrayna'daki olayları Rusya'nın kışkırttığını söylüyor. Kremlin iddiayı reddediyor.

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kiev Hükümeti'nin ülkenin kaderini eline alma sorumluluğunu gösteremediğini savundu.

 

Amerikan Yönetimi, Rusya tarafından desteklenen güçlerin Kiev hükümetinin otoritesini zayıflatmak için örgütlü bir çaba içine girdiklerini söylüyor.

 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'nın "gerilimi düşürememesi" ve Ukrayna sınırındaki askerlerini geri çekmemesinin "ilave sonuçları" olacağını belirtti.

 

Cenevre görüşmeleri

 

İsviçre'nin Cenevre kentinde Ukrayna, Rusya, ABD ve Avrupa Birliği'nin katılımıyla yapılacak görüşmeler Perşembe günü başlayacak.

 

Cumartesi günü silahlı kişiler, doğudaki Sloviansk, Kramatorsk ve Druzhovka kentlerinde polis karakolları ve bazı resmi binaları ele geçirmişti.

 

Sloviansk ve Kramatorsk'ta otobüslerle gelen kamuflaj kıyafetleri içindeki kişilerin polis binalarına saldırdığı belirtildi.

 

 

Rusya yanlısı göstericiler, bölgesel başkent Donetsk'in idari merkezi olan bir binayı yedi gündür işgal ediyor.

 

Etiketler…

 

Dogu haber, doğu haber , dogu medya, doğu medya, dkm haber, dkm medya, doğu kültür, doğu kültür gazetesi, doğu kültür medya, Kars-Ardahan-Iğdır-Ağrı-İstanbul haberler, dernekler, stklar, iş dünyası, kars haber, ardahan haber, ağrı haber, ığdır haber, kars-ardahan-ığdır-ağrı haberleri. Son dakika haberleri...Yerelle evrenselin buluştuğu nokta, yerelden evrensele özgürlüğün sesi, dkm media, east media... Doğu Kültür Medya

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA