Siirt’te MHP’li aday Paralel’e isyan etti adaylıktan çekildi

Siirt’te MHP’nin belediye başkan adayı ‘Partim Paralel Yapı’nın oyuncağı oldu’
Bu haber 2014-03-27 10:51:43 eklenmiş ve 1156 kez görüntülenmiştir.

Siirt’te MHP’li aday Paralel’e isyan etti adaylıktan çekildi

Siirt’te MHP’nin belediye başkan adayı ‘Partim Paralel Yapı’nın oyuncağı oldu’ diyerek partisinden ve adaylıktan ayrıldı. Siirt’te daha önce CHP’nin adayı da partisinin AKParti karşıtlığı için Paralel Yapı ile çalışmasını protesto ederek istifa etmişti.

Siirt’te MHP’li aday Paralel’e isyan etti adaylıktan çekildi

ŞEYHMUSÇAKAN DİYARBAKIR

Siirt’te 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde ‘BDP ile birlikte çalışıyorlar’ diye adaylıktan çekilen CHP Siirt Belediye Başkan Adayı Galip Çakmak’ın ardından MHP Siirt Belediye Başkan Adayı Muammer Ekinci de ‘Partim paralel yapının oyuncağı oldu’ diyerek adaylıktan çekildi.

 

CHP’li aday da istifa etmişti

 

Siirt’te adayların paralel yapı isyanı, alevlenerek büyüyor. CHP adayı Çakmak, partisinin yöneticileri Sezgin Tanrıkulu, Fikri Sağlar ve Ercan Karakaş’ın AK Parti karşıtlığı için paralel yapıya çalıştığını belirterek, ‘CHP’ye oy vermiyorsanız, en yakın parti BDP’ye oy verin’ sözleri üzerine istifa etmişti. Çakmak, partisinin paralel yapı ile işbirliğinden duyduğu rahatsızlığı “Projelerin yerine, kasetler ve buna benzer şeylerle karalama ile politika yapmak istiyorlar. Partimiz kasetçi dükkanına döndü. AK Parti Güneydoğu’da BDP kadar etkili. CHP neden bu kadar olamıyor” demişti.

 

Paralel ajan şebekesidir

 

MHP’nin Siirt Belediye Başkan Adayı Muammer Ekinci de istifa etti. MHP’nin paralel yapının oyuncağı gibi davrandığını belirten Ekinci, istifa gerekçesini şöyle açıkladı: “Ülkemizin Cumhurbaşkanı’nı ve Başbakanı’nı bile dinlediler. Bunlar ülkemize sızan bir casusluk ve ajanlık şebekesidir. Bu paralel yapı karşısında partimin genel merkezi ve genel başkanı, sağduyulu davranıp ülkemizi ve devletimizi savunması gerekirken, seçim menfaatleri için paralel yapının bir oyuncağı gibi hareket etmesi, benim milli duygularıma ve siyasi görüşüme ters düşmektedir. Ayrıca seçim sürecinde bölgemizde bulunan belediye başkan adaylarına MHP’nin desteklememesi ve ziyaret etmemesi, bölgeyi tamamen BDP’ye bırakması benim için kabul edilemez.”

 

STAR

ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA